S-Market

Lounas “run and gun”-henkeen, kun piti hoitaa pakottavimmat tarpeet nopeasti ja olin vielä juuri siihen väärään aikaan (himpun verran yli 11) liikenteessä ytimen nurkissa ja koloissa.

Pääsiäisen jälkeinen päivä oli kuitenkin alkanut passiolla ja kärsimyksen jälkeisellä ylösnousulla, kun olin ensin hikoillut karitsapullat (tuli vähän liian tiiviitä, oikean tekstuurin saavuttaminen on hankalaa, mutta maku oli hyvä, ehkä vähän liian vähän suolaa, mutta kun tein minttu- ja tzatzikikastikkeet sivuun, niin tuli jotenkin himmailtua) juoksumatolla ja sitten oli vielä vuorossa stydi läpikäynti Pasilan perukoilla.

Lopputulos oli kuitenkin nettopositiivinen ja paluumatkalla Triplan varjoista oli hyvä, mutta hieman heiveröinen olo. Vahvistusta kaivattiin siis ja kun kävelin Asematunnelin läpi, niin päätin rastia S-Marketin pois pitkältä listalta, vaikka en ollutkaan tätä priorisoinutkaan “pakko vielä käydä”-osioon.

Take away salads and sushi from the fabled grocery store underneath the Vaakuna Hotel. The salad was decent enough, with fresh components and a little extra in the form of sweety drop chillies.

Other grocery shops offering take away food are Stockmann Meals, K-Market and Lidl.

Asematunnelin Smarketti on legendaarinen, tämähän on yksi niistä harvoista kaupoista, jotka olivat auki pimeällä keskiajalla. Silloin kun lohikäärmeet hyökkäilivät lokkien kaltaisesti kimppuun keskustan tyhjillä hiekkakentillä ja kaljaa sai vain valoisaan aikaan arkipäivinä. Tänä pääsiäisenä oli jopa Alkot auki lauantaina, mikä aiheutti jonkinasteisen pysähtymisen itselle.

Mihin tämä maailma on menossa ja miksi koko yhteiskunta ei ole vieläkään taantunut anarkian tasolle vaikka ollaankin jo näin rappeutuneessa tilassa? Tältäkö Rooman viimeiset päivät tuntuivat? Pitääkin ostaa vähän vesivarantoja ja purkkiruokaa kotiin.

Mutta niin, se ruoka! Tarjolla on salaattibaari (14,90e / kg), sekä sushia (24,90e / kg), tuota nykyajan pizzaa. Salaattipuolelta löytyi: Amerikansalaattia, favapapu-mönjää, savulohta, katkiksia, tonnikalaa, kvinoa-kikhernepihvejä, falafel-pihvejä, chorizopullia, sweety drop -chilejä, kirsikkatomaatteja, punasipulia, kaaliraastetta, hernehummusta, vuohenjuustoa, salaattijuustoa, cheddarkuutioita, juuressalsaa, marinoituja oliiveja, maissia ja kaikenlaista muuta.

Sushipuolella oli makeja, mutta koska en ollut siitä osastosta kiinnostunut, niin jätin tarkemman tutkimisen sikseen. Otin puoli kiloa salaattia ja pääosin vegejä, tosin oli pakko ottaa sitä feikkifetaa.

Tämähän oli ihan hyvä salde. Tai siis pahvitötsästä muovihaarukalla nautituksi lounaaksi yllättävän maittava kokonaisuus. Onneksi dumppasin läjän sitä outoa hummusta messiin, koska salaattikastikkeita en löytänyt (tosin nyt kun katsoin kuvia, niin siellähän oli kastikepusseja heti kärjessä, *duh*) ja tämä sitoi muut jutut kivasti yhteen.

Tuore punasipuli toi terää muuten tylsään haarukkaan ja ne to-del-la herkulliset pikkuchilit löivät läpi ihanan lempeällä poltteellaan.

Muistan kun ensimmäisen kerran törmäsin näihin BBQ Housen alkusalaatissa ja siitä lähtien olen tuntenut niitä kohtaan jonkinasteista kaukokaipuuta. Herra Uotisen sanoin: Ei huono. Vaikka toki harkitumpia salaatteja saa jokseenkin samaan hintaan ihan ravintoloistakin, niin tällaiseksi pikasysteemiksi tämä puolustaa paikkaansa.

 

Sisustus ei juuri päätä huimaa, kun tätä väliaikaista salaattisäiliötä tyhjensin työpöydälläni, vain Kauppalehti kaverina. Joissain isommissa yksiköissähän safkan voi nauttia kaupan sisälläkin, mutta nyt ei ollut oikein aikaa rynniä johonkin Prismaan keskelle peltoa. Muutama miinuspointti siis siitä postit-lappujen kyllästämästä maisemasta, joka lounastani saatteli.

Ps. Huh huh, Tillikan nepalilainen nurkanvaltaus kuullostaa melko hurjalta moovilta. Ja Salve + Hieta saavat uuden kilpailijan: Hampton Bay. Ja muitakin ravintolauutisia oli kasattu oikein himona Viiden Tähden oivaan artikkeliin. Ja hei! Marco Pierre White on tulossa!

Pps. No okei, nyt mä spammaan Viittä Tähteä (#sorrynotsorry), mutta niillä oli tämän vuoden paras aprillipila.

URL www.s-kanava.fi/web/smarkethokelanto/etusivu
Puhelin 010-7661000
Osoite Mannerheimintie 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.