K-Market

No okei, Kampin K-kauppa on Supermarket. Mutta K-Mart on niin yleisnimi, että mennään sillä. Ilmat sen kun viilenevät ja tänään oli vielä muitakin rajoitteita iltapäivän logistisen operaation takia, joten piti kehittää joku nopea ja aikaisin auki oleva lounasvaihtoehto. Ja eilisestä oppineena rajasin pois kaikki pitkien kävelymatkojen päässä. Yritin käydä Hakiksen Americana pizzapaikassa, kun en muutakaan keksinyt, mutta eihän se ollut auki silloin kun se mainostaa. Joten paluumatkalla Pitkänsillan toiselle puolelle aloin pohdiskelemaan muita vaihtoehtoja.

Teoriassahan Steissillä on muutama kahvila, mutta jotenkin sellaiset random “täytettyjä patonkeja” mestat ei vaan jaksa kiinnostaa. Sen tietää suurin piirtein, että mitä se tulee olemaan. Sama homma kuin normi-pizza-kebab-putkissa, tosin sen Americanan kanssa ajattelin tehdä testirundin kun a) olen kävellyt sen ohi niin monta kertaa ja b) se on Hakiksen Da Vincin vieressä sekä c) tuntu vaan siltä. Mutta ei, vaan palasin maitojunalla Kamppiin ja siellä päädyin seisoskelemaan K-(Super)marketin salaattibaarin eteen.

Tämä on itselle sinänsä merkityksellinen lounasmuoto, koska useampia kuukausia (saattoi olla puolikin vuotta) kävin joka arkipäivä vetämässä Kaisaniemen metroaseman K-Marketista salaatin. Tässä on vaan sellainen ero, että siellä homma maksoi sen purkin verran ja täällä veloitetaan painon mukaan (14,90e / kg). Valikoima oli laaja (salaattisekoituksia, kala- ja eläinprotskuja, papuja, raastesalaatteja, itämaisia nuudelisötkötyksiä jne), mutta harmikseni siellä ei ollut fetaa, joten skippasin sen alkuperäisen katkis-feta-punasipuli kombon ja otin vegeilyyn sopivia juttuja.

A salad bar of one of the largest grocery (etc) chains of Finland, the salad was fresh and easy to take away, but not very interesting.

Kamppi has more salad on offer at Sandro, Oatz and Twist Cafe.

Ei tämä ihan ihmeellinen ollut, maku jääkaappikylmille komponenteille muodostui pääosin Thousand Island -kastikkeesta ja punasipulin pikku puraisusta. Kamat olivat kuitenkin tuoreita ja tämä vähän alle puolen kilon kulho vei nälän ihan hyvin pois, ollen kuitenkin semikevyt. Eli juurikin sitä mitä hain silloin vuosia sitten, nopea ja kevyt, tosin tästä puuttui se “ei tarvitse ajatella”-argumentti, kun joutui valitsemaan ja kauhomaan ihan itse vs. tilata tiskiltä aina sama setti.

Parempaa salaattia Kampista saa kuitenkin lähes samaan hintaan, kun juoman ja välineet joutui ostamaan erikseen joka puski kokonaishinnan yli yhdeksän euron. Oatz ja Picnic nyt tulevat ensimmäisenä mieleen, jos haluaa kantaa salaattinsa pois. Sandro, jos haluaa syödä sen mestoilla. Mutta tulipahan fiilisteltyä vanhoja juttuja pahvikupin ja muovihaarukan ääressä.

Sisustus on karu, jopa tällaiseksi kaupan pystybaariksi. En tiedä onko nurkan tarkoitus olla väliaikainen vai säilyä tällaisena, mutta viihtyisyys on onnistuttu saamaan syrjäseudun rähjääntyneen ABC:n tasolle heti rempan jälkeen. Tilaa käyttävät asiakkaat olivat kuitenkin mielenkiintoisia, tässä oli sellaista kunnon kuhinaa, tehden ruokatauosta vähän värikkäämmän.

URL www.k-supermarket.fi/kaupat/kamppi
Puhelin 09-2526060
Osoite Urho Kekkosen katu 1 A 24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.