Venn

Lyhyen loman aikana intensiivisellä kaloritankkauksellakaan hankitut lisärasvaprosentit eivät auttaneet arktisen kaupungin kaduilla, kun yritin tetsata Allas-ravintolaa kohti. Puolessavälissä matkaa viima kävi lopulta niin pahasti hauraan psyykkeen päälle, että luovutin ja törmäsin ensimmäisestä vapaana olevasta ovesta turvaan. Venn (ex-Michel, ex-ex-König) on Mummotunnelin terassi, joka otollisen oloisesta lokaatiostaan huolimatta ei tunnu vetävän tarpeeksi jengiä.

Vai mitä siitä pitäisi ajatella, että Königin remontin jälkeen tämä on muuttanut jo kertaalleen konseptiaan ja alakerran Shanghai Cowboykin on näemmä suljettu. Raffaello sentään porskuttaa jokseenkin samanlaisena kuin ennenkin. Nykyäänhän tämä kyseinen ravintola ratsastaa viinin ja irtokarkkien erikoisella liitolla. Olin kuitenkin niin helpottunut seinien tuomasta turvasta ja pattereiden generoimasta lämmöstä, etten takertunut pikkuseikkoihin, olinhan keskellä eloonjäämistaisteluani.

A pretty generic lunch buffet, in a restaurant skewed towards the wine part of wining and dining.

Other restaurants in the vicinity are Eat Poké HKI, Tapas BarCelona and Raffaello.

Mesta tarjoilee nykyään buffet-mallista (10,40e) lounasta, joka tänään tarkoitti: Spanish lover eli uunipossua romanesco-kastikkeella, välimeren kasviksia eli uunissa paahdettuja vegejä, salaattibaari (salaattisekoitus, popcornia!, punajuurilohkoja, kana-majoneesisötkötystä, perunasalaattia, juustotankoja, riisisalaattia, vesimelonia, papu-kikhernesalaattia, keitettyjä kananmunan puolikkaita, marinoituja uunijuureksia, pari kastiketta ja siemeniä etc) sekä leipää ja voita.

Loppuun kahvia/teetä ja ehkä jotain lassin oloista (en maistanut) sekä mahdollisesti myös irtsareita (ainakin niitä oli tiskillä kulhossa). Tilaus ja maksu hoidettiin baaritiskille tullessa.

Alkuun vetäisty salaatti oli jännä kokoelma juttuja, en muista että olisin popcorneja kauhonut aiemmin buffasta lautaselle. Paitsi lasten kemuissa. Juusto oli vähän kovettunutta ja valmiit salaatit sun muut sötkötykset kaipasivat maustamista, mutta onneksi tarjolla oli sentään hyvää sitruunavinaigrettea. Leipä oli ok, varsinkin kun sillä noukki lautasen pohjalta loput salaatin kastikkeesta. Kylkeen täytyi ottaa lämmikkeeksi kuppi valmiiksi haudutettua vihreää teetä, jotta sormiin sai palautumaan tunnon.

Pääruokana ollut possu oli erityisen rasvaista ja kastike oli lähinnä tomaattinen. Mutta siis ihan syötävää, vaikka ei mikään huima makukokemus ollutkaan. Ne uunikasvikset olivat menneet todella lötköiksi ja pääruoka kaipasi kovasti jotain tekstuuria silavan ja pehmeiden vegejen kaveriksi.

Ehkä tähän olisi voinut lappaa niitä poppareita, mutta en jaksanut enää säätää buffan kanssa. Tavoite oli suoritettu, vatsa oli riittävän täynnä ja lämpö oli palautunut jäseniin riittävästi lyhyttä ulkoilua ajatellen.

Sisustus on omalaatuinen, jotenkin tuli mieleen joku hotellin aulabaari kalustuksesta ja seinien koristeina olevat maalaukset yms ihmisistä olisivat ehkä toimineet paremmin viinilasi kädessä. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli ehkä jotain siitä salaattibaarista, mutta olihan tämä aika lihapainotteinen kattaus. Lasten kanssa tuskin tulisi mentyä, enemmän tälleen aikuiseen makuun.

Ps. Tallinna oli jälleen kerran hyvä kohde, tosin safkaaminen oli hieman rajoittunutta kun ilmat olivat niin kylmät. Horisont oli hyvä, Little India tavallaan ihan jees, poislukien hirveää salaattisäätöä. Ja skidit tykkäs Stokkan yläkerran sushipaikasta.

URL www.raflaamo.fi/fi/helsinki/venn-helsinki
Puhelin 010-7664670
Osoite Mikonkatu 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.