Da Vinci (2. kerta)

HUOM! Ravintola (ainakin tällä hetkellä) suljettu Lasipalatsin remontin vuoksi on suljettu ja tilalla on Cafe Java.

IMG_2184.JPG

Perjantaipizza kutsui luokseen seireenin kaltaisesti joten päädyimme jälleen kerran kollegojen kanssa hyväksi havaittuun Da Vinciin, Lasipalatsin nurkalla. Paikkahan tarjoaa myös ihan hyviä salaatteja sekä maukkaita pasta-annoksia, mutta nyt teki mieli syödä rehellinen pizza. Tänään oli tarjolla: Siivutettua porsaan ulkofilettä tonnikalamajoneesilla sekä paahdettua leipää tomaatilla ja mozzarellalla (9e); Spaghettia, pinaattia ja taleggio-juustoa tulisessa chili-valkosipuli-oliiviöljykastikkeessa (9,20e); Farfalle-pastaa, salami ja kinkkua kermaisessa tomaattikastikkeessa (9,50e); Porsaan ulkofilettä karamellisoiduilla sipulilla, pekonia ja mascarponea ranskalaisilla (10,50e); Naudan ulkofilepihvi Bearnaise-kastikkeella rosmariiniperunoilla (13,50e) ja loppuun Tiramisu (5,50e). Näiden lisäksi on siis myös salaatteja (muistaakseni hieman alle kympin) mutta jostain syystä näitä ei ole tabuloitu webskaan. Ulkomuistista on ainakin kreikkalainen (eli feta) salaatti, mukailtu nizzan salaati ja joku missä oli jotain lihaa. Tosin nämä mahdollisesti vaihtelevat päivittäin. Ja sitten ne pizzat: Tonno eli Tonnikala, katkarapu, oliivi (9,20e); Francescana eli Kinkku, herkkusieni, aurajuusto (9,50e); Caprese eli Tuoremozzarella, tuoretomaatti, basilika (9,50e); Diavola eli Tulinen salami, rucola, parmesaani (9,90e); Del Conte eli Pepperonimakkara, ananas, jalopeno (9,50e) sekä vielä Tropicana eli Kinkku, katkarapu, ananas, aurajuusto (9,90e). Itselle valikoitui tuo tropicana, vaikkakin aika kovasti teki mieli kokeilla pastaa taleggio-juustolla. Tilaus ja maksu suoritetaan alakerran tiskille, josta saa numeroläystäkkeen pöytään vietäväksi. Täällä tulee yleensä mentyä yläkertaan.

Alkuun on tosiaankin pelkkää leipää ja voita, joka ei täysin osu maaliin pizzan kanssa, mutta on kuitenkin jotain mitä voi nysvätä sillä aikaa kunnes pääruoka saapuu. Leipä on aika hyvää täällä, hienot uunithan ravintolasta löytyy, eli sinänsä ei mikään ihme. Pizzalautanen paremmalla veitsellä saapui kohtuullisen nopeasti ja olin niin mehuissani siitä, että unohdin ottaa kuvan ennen ensimmäistä palasta. Pohja on täällä erinomainen, vaikkakin kieltämättä oli hieman aika kullannut muistoja ja aika hyvä pohja löytyy monesta muustakin paikasta. Täytteet ovat myös erittäin hyviä ja niitä on sopiva määrä, ei liikaa eikä liian vähän. Maun puolestakaan ei ole mitään valittamista ja annoksen eri komponentit pystyy maistamaan hyvin. On tämä edelleen kärkikaartia stadin pizzapaikoissa.

IMG_2187.JPG

Sisustus on siisti kahvilamainen ja maltillisen italialaishenkinen. Isot ikkunat tekevät paikasta erittäin valoisan ja hauskan paikan kurkkia manskun meininkiä. Melko tiiviiksihän täällä on asiakaspaikat sijoitettu, mutta kyllä tänne sekaan mahtuu kunhan ei nyt vaunujen kanssa pelmahda paikalle. Asiakaspalvelu on ystävällistä ja nopeaa. Kasvisruokaa löytyy erinäisiä vaihtoehtoja salaateista pastoihin ja pizzaan. Lasten kanssa en ehkä ensimmäiseksi tänne ryysisi, mutta toisaalta ruoka kyllä heille varmasti maistuisi.

URL www.davinciristorante.fi
Puhelin 09-640065
Osoite Mannerheimintie 22-24, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.