Muskan

Eilinen sujui oikein hyvin, kiitos kysymästä. Tämä aamu taasen vähän haastavammin. HSL:n metrotouhut alkavat pikkuhiljaa viemään kaiken luottamuksen heidän toimintaansa. Niin paljon kun se Länsimetro noin paperilla on tehnyt elämästä helpomman, niin lähiaikojen uskomaton tunarointi alkaa liikkua jo Beavis & Butt-Head -tasolla. Kun lopulta pääsin ytimeen asti, niin siinä oli jo ehtinyt jalat kivasti jumiutua aamuhölkän jälkihuuruissa, seisoskellessani satojen muiden myöhästyvien ihmisten kanssa.

Juoksu oli kuitenkin sujunut siinä määrin hyvin, että alkoi olla puolilta päivin jo melkoisen nälkä ja päätin kylmästä säästä huolimatta tehdä vähän uskaliaamman rundin Kallion suuntaan. Alppilan torilta (onks tää edes sen oikea nimi? kartta.hel.fi ei anna mitään virallista nimeä) löytyi vielä yksi rafla, kun näemmä 2nd Taste on lounaansa pistänyt poikki.

A fairly standard Nepalese restaurant with the usual suspects for lunch. The lamb chili had a good heat to it.

Alppiharju has Linnanmäki amusement park, but also some restaurants, such as Going Greek, Cafe Brahe and Weeruska.

Nepalilainen Muskan valikoitui kohteeksi ja tänään viikonpäivän mukaan vaihtuvalla lounaslistalla oli tarjolla: Chana tofu eli kikherneitä ja tofua sipuli-inkivääri-tomaatti-masalakastikkeessa (8,50e), butter chicken (8,70e), lamb chili (9,10e), fish korma eli pangasiusta tomaatti-kerma-currykastikkeessa (8,90e), kombo kahdesta edellisestä (10,50e) sekä päivän erikoinen: paneer tikka eli fritattua tuorejuustoa & sipulia ja paprikaa tomaatti-valkosipuli-inkiväärikastikkeessa (13e).

Kaikkiin annoksiin kuuluu naan-leipä, pieni salaatti ja snadi lasi lassia. Loppuun on kahvia tai nepalilaista teetä. Otin kanan ja lampaan. Tilaus hoidettiin pöydässä ja maksu kassalle.

Alkusalaatin uupuminen jäi vähän hämäämään, mutta ei kauaa, koska annos tuli niin rivakasti. Yhdessä lokerossa oli vähän salaattia, joskin tämä ei ollut ihan mielenkiintoisimmasta päästä, erityisesti tuollaiset aavistuksen kuivanneet ja ronskit porkkanapalaset ei itselle toimi. Raita oli ihan ok, kuten myös riisi. Butter chicken oli tomaattisen täyteläistä, vaikka kana olikin päässyt vähän kuivahtamaan.

Lamb chilin lammasbiitit olivat pieniä kuin mitkä, mutta myös mureita ja hunnutettu miellyttävän tulisella chilisoossilla. Tästä kastikkeesta löytyi makua ja ryhtiä kerrakseen. Täytyi sillä hieman liian pullamaisella naan-leivällä kaivella loputkin tästä herkusta kitusiini. Teetä en jäänyt hörppimään, se on nykyään liian makeaa omaan vakaumukseeni. Eli tällainen aika hyvä ja kohtuuhintainen perusnepalilainen.

Sisustus noudattaa samaa linjaa, tummahkot loossit, vuoritaulu seinällä jne. Mesta on jo hieman ajan patinoima, mutta kyllä tässä ihan mielellään istuskeli ja nautiskeli auringonvalosta sekä lounaasta. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle on näissä aika jotain, tänään tofua ja kikherneitä.

URL www.ravintolamuskan.com
Puhelin 045-6663039
Osoite Kajaaninkatu 2, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.