Korphai (2. kerta)

Voiko tätä nyt toiseksi kerraksi kutsua, kun ravintola on siirtynyt eri mestaan? Luulin väärin, eli ravintola on ollut tässä alunperinkin, mutta ollut hetken remontissa. Hesarin ex-Korphai olikin uusi instanssi. Samat tekijät kuitenkin ja lista pysynyt ennallaan, joten sovitaan että oli toinen kerta (eli edelleen luku eri lounaspaikoista pysyy 586:ssa). Tämä Kolmannen linjan Lintsin päätyyn sijoittunut rafla tarjoaa siis thaikkumenoa ja tätä tekikin mieli. Tästä syystä oli pakko tarpoa mestoille heti kun bongasin eat.fi:n uutisvirrasta uuden sijainnin. Remontti uuteen lokaatioon on ilmeisesti ollut haasteellinen, mutta hyvä että ravintola on nyt auki.

A reopened Thai restaurant continues with delicious dishes at a very reasonable price point. The starters aren’t anything special, but the main dishes are wonderful.

Other great restaurants are abundant in the area, like Kolmon3n, Sandro and Bodo.

Lounaslistalta löytyy kaikenlaisia thaikkuannoksia (8,90e) lautasannoksina joihin voi valita proteiinin (kana/possu/tofu) ja joihin kuuluu alkukeitto, salaattibaari (jäävuorisalaatti, maustekurkku, kurkku, tomaatti, maissi, punajuuri, vihreää oliivia, kidney-papuja sekä porkkanaraastetta ananaksella). Lautasannoksina on tarjolla mm.: Curryja (punainen, vihreä), pad thai, phanääng sekä paistettua riisiä. Listalta löytyy tarkemmat tiedot, vaihtoehtoja on parikymmentä, joten en niitä tabuloi kaikkia tähän.

Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka vierestä löytyy salaattibaari yms. Mausteet löytyvät pöydistä ja vedet salaattibaarista. Päivän lehtiä näytti pyörivän pöydillä. Itselle valikoitui phanääng kanalla, kun teki mieli jotain tulista.

Alkusalaatti ja soppa olivat yhtä onnettomia kuin viimekin kerralla. Soppa ehkä vielä vähän karumpi. Mutta toisaalta olihan näitä kiva mutustella ruokaa odotellessa ja soppa lämmitti mukavasti tällaisena viileänä päivänä. Ja tähän hintaan alkuruoan saaminen muutenkin on jo hyvä suoritus.

Pääruoka saapui melko rivakasti, mutta kyllä nämä annokset tehdään á la minute ja se kyllä näkyy sekä maistuu. Iso kuppi höyryävää riisiä oli oikein hyvin keitetty. Ja se pääruoka. Tämä oli vielä parempaa kuin muistinkaan, todella hyvät maut ja ihanan täyteläinen sekä sopivan tulinen kastike. Kana oli murisevan mehukasta ja maistui kastikkeet sekä napakoiden kasviksien kanssa todella hyvältä. Annoskoko oli myös erittäin iso, ei pystynyt mitenkään viimeistelemään koko settiä.

Tämä on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vieläpä näin edulliseen hintaan. Take away näytti olevan vielä edukkaampaa, kun kahden annoksen tilaukseen pistetään vielä pari kevätrullaa mukaan. Erittäin hyvä lisä Kolmannen linjan loistavaan tarjontaan ja pääruoka ehkä jopa aavistuksen parempi kuin viimeisin kokeilu Lemon Grassissa.

Sisustus on yksinkertainen, siisti ja uudenkarhea, tämähän on juuri remontoitu. Muutamat taulut seinillä muistuttavat ravintolan etnisestä taustasta ja pieneen tilaan on väsäilty paljon asiakaspaikkoja. Tilaa istuskella oli kuitenkin ihan hyvin ja ikkunan edessä sijaitseva baaripöytä toimi lounastamiseen erittäin hyvin. Syömisen yhteydessä pääsi vahtaamaan Kallion seesteisemmän kulman menoa.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, kantisasiakkaat (ei, en ole sellainen) otettiin erityisen sydämellisesti vastaan ja omistaja muisti jopa osan vakkariannokset. Kasvissyöjälle oli kaikenlaista, kun jutut saa tofulla, kannattaa käydä stedaamassa. Lasten kanssa voisi ehkä teoriassa tulla, tosin tällä seudulla on niin paljon tarjontaa, että ehkä tämä ei olisi ensimmäinen kohde. Syöttötuoli kuitenkin löytyi.

Ps. Loung3 ei näemmä tarjoile enää lounasta.

URL www.thaimaalainenravintola-korphai.fi
Puhelin 044-0401167
Osoite Kolmas linja 36, Helsinki

3 thoughts on “Korphai (2. kerta)”

  1. Korjataan sen verran, että Korphai on ollut tuolla paikalla vuodesta 2013 ja Hesarin Koprhai oli toinen ilmentymä. Hyvä mesta, asuin aikoinaan nurkan takana niin tuolta tuli ajoittain viikonloppuisin haettua.

    1. Ohoo! Hyvä tieto, kiitos korjauksesta. Olen jossain vaiheessa (ehkä Bodo tms keikalla) kävellyt mielestäni tästä ohi, mutta en ole huomannut ravintolaa. Toki jos se on ollut rempassa, niin se voisi selittää että miksi en sitä ole huomannut. Mutta joo, hyvä mesta.

    2. Ja nyt on korjattu vähän noita kirjoituksiakin. Vaikka eletäänkin tällaista post-truth aikaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.