Royal Pokhara

Nepalihammasta alkoi jostain syystä kolottamaan, joten kaivelin listan syövereistä sopivan kohteen ja lähdin uusien tapojeni mukaisesti kiemurtelemaan – mahdollisimman erikoista reittiä pitkin – kohti Sokoksen sporapysäkkiä.

Aamun vauhtitatamisessio poltteli vielä kivasti pohkeita ja eilen saapunut Aria 2 (jos otetaan joku lelu käyttöön, niin se on sitten all-in) oli onnekseni täsmälleen samaa mieltä normivaa’an kanssa, joten kovaa mennään ja alamäkeen. Nyt pitää vaan pysyä kovana viikonlopun yli ja jättää karkkilaatikko rauhaan.

Paluumatkalla piti kurvata Oopperan takaa, kun oli pipokin matkassa. Onko kukaan huomannut muuten, että Finlandiatalon marmoriseinät ovat edelleen kunnossa, vai pettävätkö vanhat silmäni? Saiko ne tehtyä jotain taikatemppuja, kun eikös niiden pitänyt jotenkin kupruilla kauheasti heti korjauksen jälkeen?

And another Nepalese restaurant in the sleepy streets of Munkkiniemi, with good, if not spectacular.

Close by you can also find restaurants La Cantine and Veggie.

Tänään viikonpäivän mukaan vaihtuvalla listalla oli: Mixed vegetables eli haudutettua perunaa, kukkakaalia, parsakaalia, vihreitä papuja, herneitä, paprikaa ja sieniä tulisessa ja mausteisessa sipuli-valkosipuli-inkivääri-tomaatti-chilikastikkeessa (9e); sahi paneer eli leipäjuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9e); butter chicken eli yrtti-jogurttimarinoituja ja tandoori-uunissa grillattuja kanafileepaloja tomaatti-voikookos-cashewpähkinä-kermakastikkeessa (9e); lamb karai eli haudutettuja lampaanpaloja kookos-tomaatti-valkosipuli-sipuli-inkivääri-currykastikkeessa (9e); fish curry eli paistettuja haimonnia sinappi-currykastikkeessa (9e); combo kahdesta edellisestä (10e) sekä päivän erikoinen: prawn chili eli paistettuja jättikatkarapuja ja paprikaa mausteisessa sipuli-valkosipuliinkivääri soijakastikkeessa (13e).

Tarjolla oli myös oli salaattibaari, josta löytyi: Jäävuorisalaatti-paprika-kurkkusalaatti, marinoituja sipuleita, (värjättyjä) mustia oliiveja, tomaattia, pikkelöityä punajuurta, maustekurkkua sekä pari kastiketta.

Loppuun oli kahvia tai (nepalilaista, valmiiksi haudutettua) teetä. Otin sen kombon, as one does, kalaa ja lammasta. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille.

Alkuun vedetty salaatti oli aika hyvä, tykkäsin kun oli niitä marinoituja sipuleita, joihin olin jossain vaiheessa kyllästynyt. Nyt lähivuosina tullut huomattua, että se alkupala on parempi niiden sipulien kanssa kuin ilman ja kaikissa näitä ei tosiaan ole. Itse salaattikin oli tuoretta ja saatu sopivan rouskuvaksi. Papadamia tietty jäi vähän kaipaamaan.

Pääruoka tuli nopeahkosti ja kastikkeita oli vedetty lautaselle todella runsaalla kädellä. Tässä oli syömistä kerrakseen, tosin ranneke velvoitti jättämään osan valtavasta annoksesta lautaselle lepäämään.

Naan-leipä oli aika hyvä, ei ihan niin rapsakka kuin joissain paikoissa ja jäänyt osittain vähän silleen pullamaiseksi, mutta sopi kuitenkin kastikkeiden noukkimiseen. Riisi oli hyvin keitetty ja kastikkeet melko maukkaita. Vähän piti tuuttaa sitä jännästi majoneesimaista chilisoossia sivuun, kun lammas(kin) mielestäni kaipaa tulisuutta kaverikseen.

Protskusattumia oli soosseihin nähden hintsusti, mutta ihan sopivasti minun tarpeisiin nähden. Lammas oli mureaa, kalan panerointi(?) aiheutti pientä muussaantumisen tuntua, mutta muuten ook. Raita oli aika maukas; snadisti kasviksia, mutta jätetty happaman puolelle, eikä väännetty ylimakeaa, niinkuin joskus.

Tällaista semikeskitasoa edustava nepalilainen kilpailukykyisellä hinnalla. Kyseenalaistan kuitenkin sen leipäjuuston käytön s(h)ahi paneer -annoksessa, minusta se ei sovi yhtä hyvin kuin se joku muu juusto mitä näissä usein tulee vastaan.

Sisustus oli mielenkiintoinen yhdistelmä norminepalilaista ja jotain entisaikaista. Tässähän on ilmeisesti ollut pitkään joku perinteikäs rafla ja oletan jotenkin niiden samppakaljapullojen yms olevan siltä aikakaudelta. Siisti ja mukava rafla, melko kirjavalla soittolistalla.

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle oli useampi annos, kuten näissä tuppaa olemaan. Hyvä, että tälläkin alueella on nepalilainen, tuo nykyajan pizzeria.

Ps. Mahtavaa viikonloppua! Frank Pappan sanoin: Kosketelkaa toisianne.

Pps. Vähänkö alkaa hyydyttää toi iLuurin croppausongelma, tälläkin kertaa pääsin käynnistelemään sitä pari kertaa. Toivottavasti korjaavat kohta tai alan tosissani katselemaan sinne Android-leirin suuntaan.

JK, ei tosta eroon pääse, kun on kerran pikkusormen antanut.

URL www.royalpokhara.fi
Puhelin 09-5301411
Osoite Solnantie 26, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.