Poompui

Hetken jaksoin tätä säästellä, mutta kun tuli mahdollisuus lounaaseen R:n kanssa, niin nappasin heti kiinni tilaisuuteen ja sovittiin tällit thaikkuruokaa syömään. Pinto B’Staurantin toinen ilmentymä, joka sijaitsee vanhoilla huudeillani, Hämeentiellä, entisiä Elannon leipomoita vastapäätä.

Tässä vastapäätä on mm. Siltanen ja Stidilä, jossa oli R:n synttärit joku hetki sitten. Onda on siirtynyt Siltasen tiloihin, pitää joskus käydä tekemässä uusintakiekka heidän lounastarjoomaansa.

Tapasimme porttikongissa, johon olin ujuttaunut suojaan taivaan raivolta. Sateen saattelemana saavuimme ravintolan huulille.

Thai food at this shiny new restaurant situated across the street from the old Elanto bakery building. The food was a bit bland to our taste, but the service was friendly, albeit a bit slow.

For more Asian cuisines close by, take a look at Lemon Grass, Sushi Forest and Cafe Namcha.

Tarjolla on lounaaksi lautasannoksia (10,50e) salaattibaarilla. Kaikki annokset saa joko tofulla, kanalla, naudalla tai katkaravuilla. Tänään listalta löytyi: Massaman curry eli persialainen curry perunalla, pad king eli kiinalainen inkivääricurry sekä pad ped bai chaplu eli punainen curry cha plu -pippurilehdillä. Varsinaiselta listalta löytyy laajempi valikoima juttuja.

Salaattibaarissa oli: Salaattisekoitus, punakaalisalaatti, sipuli tms salaatti (oli aika loppu ei pysty tarkentamaan), tomaattia, kurkkua, persimonia, kiinankaalisalaatti, jalopenoja ja kurkuma-chili- sekä tomaatti-chili-kastikkeet. Itselle tuli punainen curry tofulla ja R:lle inkiväärinen curry kanalla. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle.

Alkuun vedetty salaatti oli ihan jees, se mitä puoli kahdentoista aikaan kupeista nyt enää löytyi. Persimon oli R:n suosikki, vaikka olikin aavistuksen epäkypsän oloinen.

Molemmat tykättiin niistä itse tehdyistä kastikkeista, jotka olivat maukkaita ja juuri silleen sopivan pikkaisen tulisia. Salaattia tuli peräti haettua santsikierros, tosin osittain sen takia, että pääruokaa sai odottaa.

Safkat meinaan tulivat vasta jonkun puolen tunnin päästä siitä tilauksesta. Toki juuri kun tultiin raflaan, niin oli jonoa. Mutta vaikutti vähän siltä, että henkilökuntaa ei ole ihan tarpeeksi asiakasmäärään tms.

Toisaalta mikäs siinä oli rupatellessa samalla kun haarukoi toista salaattilautasta suuhun, hyvin se aika kului näinkin.

Molemmille tuli lautanen, jossa oli kipollinen riisiä ja muutamat höyrytetyt veget riisin kaverina. Viereen tuli kastikekippo. Riisi oli hyvin keitettyä, vähän tahmeaa, sopivan kosteaa ja pysyi hyvänä koko ruokailun ajan.

Valitettavasti se kastike oli kyllä pettymys. Pohjaliemi oli ohutta kuin mikä, eikä siinä oikein ollut makuakaan saatu mukaan.

Paikoitellen annoksesta löytyi hento kosketus sitruunaruohoa, mutta muuten mentiin kyllä niin vaimeilla mauilla, että oli pakko sotkea sitä soijaa ja etikkaista (sekä tosi nestemäistä) chilikastiketta pöydästä löytyvistä pulloista lautaselle.

R:n kanacurry ei ollut sen parempi veto, hänen sanoin kana oli ylikypsää ja liemi ohuen makuista josta pääosin tuli esiin suola. Inkivääriä löytyi annoksesta häviävän pieni määrä, kuten ei oikein muitakaan ulottuvuuksia.

Harmi sinänsä, olin toivonut tältä parempaa, mutta toisaalta kokemus korreloi sen Pinto B’Staurant -kokemuksen kanssa jokseenkin yksi yhteen. Ehkä en vaan ymmärrä tätä versiota thaikusta?

Jos olen totuttautunut niihin Tuk Tuk, Orchid ja Kaow Thip -meininkeihin liikaa ja ne on jotenkin eri kohdasta maata tms? Huunous, huukkers. Salaatti oli ihan jees.

Sisustus on ilmavan valoisa ja iloisen freesi. Seinillä on koriste-esinettä vaikka kuinka paljon ja muutenkin tästä on saatu oikein viihtyisän oloinen tila. Ehkä jotain rauhallista musiikkia voisi tuuttaa taustalle, mutta sen puutteesta huolimatta tässä oli oikein mukava istuskella. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja kovin hidasta.

Jos menet, niin ota rennosti äläkä hätäile. Kasvissyöjälle oli tofuversio kaikesta, mikä on oikein hyvä asia. Lasten kanssa en ehkä lähtisi, vaikka tilaa periaatteessa on vaunuillekin. Luulen, että odottelu voisi käydä kaikkien hermoille liikaa.

Ps. Teoston ja Googlen keskustelut soppareista on jotenkin vaiheessa ja yllättävän moni esiintyjä oli aamulla blokattu. Nyyh. Onneksi sentään osa virallisista kanavista vielä toimii. Pitää näemmä alkaa linkkaamaan Spotify urleilla varmuuden vuoksi.

URL www.poompui.fi
Puhelin 040-1308868
Osoite Hämeentie 28, Helsinki

One thought on “Poompui”

  1. Noiden lounaat ei sitten kai oikein stemmaa iltatarjonnan kanssa. Outoa, ja harmillista.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.