Ilma

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Tuuli senkun puhaltelee, mutta ilma oli kuitenkin mukava, joten päätin vetää pienen Helsinki sightseeing tähän perjantain kunniaksi. Tällä kertaa kohteeksi osui listalla pitkään roikkunut ravintola Ilma. Tämä Alppitalossa sijaitseva rafla on aika stanu kotiruokabuffaa tarjoava työpaikkaruokala, mutta on tässä kuitenkin kaksi merkitsevää tekijää. Ilman nimi näkyy hienosti junasta, joka sai minut browsailemaan tarkemmin ja laittamaan listalle. Ja sen lisäksi Alppitalossa oli joskus Taivas (vai Kuu? liian pitkä aika). Ja onhan tämä lintsin seutu muutenkin mielenkiintoista, paluumatkalla tuli bongattua Kokoro Sushi, jossa näemmä pitää käydä ensi viikolla.

A fairly standard workplace cafeteria with a great view over the Pasila area.

Other restaurants closeby are Tam Tam, Weeruska and Windsor.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Tarjolla on sen linjastomallisen kotiruokabuffan (9,20e) lisäksi myös keittolounas (7,60e) sekä salaatteja (9,20e kahdella ja 9,80e kolmella täytteellä), että omeletteja (7,20e kahdella, 8,20e kolmella ja 9,20e neljällä täytteellä). Tänään buffassa oli: Lasagne (ja tämä oli kolmas syy, miksi juuri tänään tänne), feta-kasvispaistos, keltajuurikeitto, salaattibaari (salaattisekoitus, seesami?marinoitu kaaliraaste ja kinkku-pasta-majoneesisötkötys), hedelmärahka, leipää (reissaria, jotain ranskiksen oloista ja margista) sekä loppuun kahvi/tee. Juomaksi on vettä, maitoa, piimää, mehua ja kotikaljaa (muistaakseni).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Tilaus ja maksu hoidetaan linjaston päässä sijaitsevalle kassalle. Kassalta löytyi myös päivän lehti. Itselle valikoitui koko buffa (natch).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Alkuun nykäisty soppa oli ihan ook. Melko tasaiseksi porattu ja lämmin, mutta olisi kaivannut enemmän maustamista. Pinnalle sirottelemani paahdettu sipuli toi vähän menoa meininkiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Salaatit jatkoivat samalla linjalla ja olivat ihan perussettiä. Pidin siitä kaaliraasteesta, mutta tässäkin olisi voinut isommalla kädellä maustaa kastiketta. Majoneesisetti oli lähinnä täyteläisen rasvaista ja salaattisekoitus tavallaan kaipasi jotain kastiketta (saattoi olla tarjollakin, en vaan huomannut), tosin meni siinä sivussa kahden muun salaatin kanssa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Lasagne oli ihan hyvää, tällaista perus lounasmättösettiä. Tomaattista lihakastiketta oli runsaasti ja pastalevyt olivat sopivalla kypsyysasteella, koko lasagne oli läpeensä kuuma (hurraa!). Päälle oli sulanut rapsakka juustokerros, mutta sitten sinne sisuskeen oli jostain syystä lähdetty työntämään kidneypapuja sekä krouveja palasia kesäkurpitsaa ja nämä kummatkaan eivät jotenkin sopineet tähän omasta mielestäni ollenkaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Bechamel/juustokastike tuntui puuttuvan annoksesta ja muutenkin tämä oli enemmänkin tällainen uunipasta, kuin varsinainen lasagne. Mutta kaiken kaikkiaan tämä oli ihan ok kotiruokalounas.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Sisustus on tällainen toimistomainen, kuten nämä teollisuuskiinteistöihin sijoitetut työpaikkaruokalat tuppaavat olemaan. Ajan hampaan kaluama kalustus on kuitenkin saanut kaverikseen todella upean maiseman, ollaanhan tässä kuitenkin mäen päällä ja kuudennessa kerroksessa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Pasila aukeaa ikkunoista kaikessa kaupunkimaisessa karuudessaan ja uskomattoman kokoinen työmaa on oikein piste iin päälle. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä kaupunginosa, jota hallitsevat kolhot virastotalokolossit, muuttuu uusien rakennelmien myötä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Asiakaspalvelu oli asiallista. Kasvissyöjälle oli se feta-kasvispaistos, soppa ja osa salaateista, mutta kun melko läheltä löytyy esim. Tam Tam ja Weeruska, niin en ehkä tänne lähtisi ainakaan erikseen vegeilemään. Lasten kanssa tuskin tulisi käytyä, enemmän tällaiseen pakolliseen työaikana tehtävään ruokailuun soveltuva mesta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/7/16

Ps. Pokésaldo: 12 PokéStoppia, 4 * Pidgey, 2 * Rattata, Caterpie, Venonat, Pudgeot, Weedle, Raticate, 2 * Drowzee, Krabby ja level 16 (kun jaksoin kerrankin ahkeroida noi kaikki poket). Hauskaa viikonloppua!

URL www.ravintolailma.fi
Puhelin 040-1291607
Osoite Karjalankatu 2, Helsinki

2 thoughts on “Ilma”

    1. Kiitos kysymyksestä. Valitettavasti ei ole kuvaa maisemista, mutta wikipediasta löytyy lähes täsmälleen toisesta suunnasta (Pasilan TV-torni) otettu (hieman vanhempi) kuva: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pasila_railway_station_from_YLE_tower.jpg. Kyseessä on siis kuvan oikeassa reunassa, Diakonissalaitoksen punatiilisten talojen takana siintävä valkoinen toimistorakennus.

      Sen yläkerroksessa sijaitsevasta ravintolasta avautuu maisema Pasilan ratapihalle ja sen takana oleville toimistorakennuksiin. Toki tällä hetkellä ratapiha on ns. auki, kun siihen rakennetaan uusia kolosseja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.