Cafe Namcha

Keväinen keli saatteli viikon käyntiin ja lyhyen paussin jälkeen tämä lounaspaikkojen metsästely tuntuu taas jotenkin erityisen hauskalta touhulta. Lapsen synttärijuhlien ja herkkujen aiheuttaman paisunnan jälkeen teki mieli jotain kevyttä ja mausteista, joten valitsin listalta thaikkuraflan ja ampaisin dösällä kohti Haapaniemenkentän sekä entisen työkkärikammotuksen vieressä sijaitsevaa kahvila/ravintolaa.

A nice little Thai cafe with a daily wok, curry or soup lunch dish. The food was ok and the condiments spicy.

For other Thai restaurants in the general area, be sure to check out Lemon Grass, Tuk Tuk and Korphai.

Tarjolla on thaikkumeiningin lisäksi ilmeisesti perinteisempää kotimaista keittoa ja sen sellaista, mutta en lähtenyt näitä asioita hakemaan. Tänään oli tarjolla lautasannoksina (8,50e): Phad thai kanalla tai tofulla, panang curry kanalla tai tofulla sekä nuudeli-kanakeitto.

Voi olla, että missasin nyt phởn, mutta teki niin kovasti mieli tuota currya tofulla, että päädyin sitten kuitenkin siihen. Jos täällä on phởta, niin pitänee käydä uudestaan. Lounaaseen kuuluu tee tai kahvi.

Pöydistä löytyy chilijauheita ja -kastikkeita, kassaneiti toi myös erikseen chilikastikepurkin pöytään annoksen kanssa, mitä arvostin kovasti.

Ruoka tuli erittäin nopeasti, ilmeisesti kaikki oli valmiina, ei tarvinnut kuin annostella astioihin. Curryliemi oli herkullista ja chilikastikkeiden kanssa oli tämän kevyen lounaan stara.

Noin muuten annos oli aika neutraali kokemus, tofu oli sitä kiinteää, ei paistopintaa, seminapakoita kasviksia ja aika hyvin keitettyä riisiä. Lounas oli sitä mitä lähdin hakemaan, eli (chilikastikkeiden avittamana) mausteista ja sopivan kevyt, mutta silti täyttävä.

Tämä vertautui lähes täydellisesti Tam Tam -ravintolaan, tosin tämä on isompi ja sisustukseltaan enemmän kahvilan omainen.

Sisustus oli siisti ja ryyditetty muutamalla hauskan persoonallisella esineellä. Tarjonta näytti painottuvan kahvilamaiseen tavaraan, patonkeihin ja erikoiskahveihin sekä teelaatuihin.

Loppuun nykäisty jasmin tee oli sopiva lopetus lounaalle. Iso ikkuna kadulle teki tilasta mukavan valoisan.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli wok tai curry tofulla. Lasten kanssa voisi ehkä heittää jonkun sämpylän tms jos olisi mestoilla. Kiva aloitus tälle erittäin lyhyelle viikolle.

Olen menossa mökkimatkalle keskiviikkona, joten huominen on viimeinen päivitys hetkeen, ellen innostu maakuntaraflojen läpirehaamiseen.

Ps. Ravintolapäivä on tulossa takaisin. Ja Grand Champagnen ravintolalista on julkistettu, kiva mennä tuonne, ruoatkin ovat olleet aikaisempina vuosina mainioita. Taste of Helsinkikin on tulossa ja senkin ravintolalista on hyvinkin kiinnostava. Toivottavasti tänäkin vuonna ehtii sateen alta käydä nappaamassa herkut.

URL www.facebook.com/namchacafe
Puhelin 040-9665759
Osoite Haapaniemenkatu 3, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.