Orchid (Kamppi)

20140624-132904-48544804.jpg

Ravintola Orchidin Kampin piste sijaitsee entisessä Picnicin tilassa, muiden E-kerroksen ravintoloiden kupeessa. Tilaus jonotetaan ja maksetaan tiskille, jonka jälkeen taistellaan istuintilasta muiden nälkäisten ihmisten kanssa. Ravintola on erittäin suosittu kokoonsa nähden, joten kannattaa olla joko aikaisin tai yksin liikkeessä, tai sitten varautua odottelemaan paikan vapautumista. Lounaslista on aina viikon voimassa ja näyttäisi päivittyvän ihan hyvin saitille.

Tällä kertaa oli tarjolla alkuun: Popia Tod (3e) eli  Thai Orchidin rapeita uppopaistettuja kasviskevätkääryleitä ja makeaa chilikastiketta tai Tom Yum Chicken (3,5e tai pääruuaksi 9,70e) eli
Perinteinen mausteinen sitruunaruoho-keitto kanalla ja sienillä sekä tuoreella chilillä. Pääruuaksi oli tarjolla: Kaeng Khiawwan Tauhu & Phak (9,70e) eli Tofua ja kasviksia, munakoisoa, basilikaa ja vihreää currya kookoskastikkeessa; Phad See Ew Kai (9,70e) eli Wok-paistettua leveitä riisinuudeleita ja kanaa, vihreää parsaa, ituja, vihanneksia, kananmunaa, soijaa ja osterikastiketta; Kai Phad Med Mamuang (9,90e) eli Wok-Paistettua kanaa, cashewpähkinöillä, paprikalla, sipulilla, kevätsipulilla ja chilillä maustettuna, soija- ja osterikastikeella; Kaeng Kari Kai vietnam style (9,90e) eli kanacurry, bataattia, porkkanaa, sipulia ja sitruunaruohoa kookos-kastikkeessa; Phad Krapao Moo Kop (12,70e) eli Hitaasti haudutettua ja rapeaksi paistettua possunkylkeä, chili- ja basilika-osterikastikkeessa; Chuchi Salmon (13,80e) eli Lohta, vihreää parsaa ja kaffirlimen lehtiä puna-Chuchi currya-kookoskastikkeessa; ja lopuksi vielä 3 pientä ruokalajia (kaikki kolme kana-annosta) (12,80e). Itse päädyin tofu-annokseen ja pääsin onneksi suoraan istumaan ja odottelemaan annoksen saapumista.

Annos tuli seminopeasti, ottaen huomioon ison ruuhkan, nopea tämä paikka ei kuitenkaan ole näin lounasaikaan. Kastike tuli riisin ja lautasen kanssa, josta sitten asettelemaan sopivaa kekoa. Ruoka on täällä (kuten myös Lönkan Orchidissa) oikein hyvää ja jos väitetään tuliseksi, niin se yleensä sitä myös on. Vihrän curryn ja munakoison yhdistelmä on aika perinteinen ja todella hyvä yhdistelmä, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Hieman kuitenkin arvostan Lönkan ravintolan ruokia tätä paremmaksi, mutta vain hieman. Kertaakaan täällä ei ole tarvinnut pettyä ruokaan.

Sisustus on siisti thaimaalainen ravintola -tyyppinen, eli kuninkaan kuvat seinillä ja kalusteet tummanpuhuvaa puuta. Sinänsä tila ei kauheasti anna myöten, koska on yksi “käytävä” ovelta tiskille, mutta on tässä vähän sentään yritystä. Paikka on lounasaikaan rauhaton, koska täällä on kokoajan kova trafiikki. Yleisilme kuitenkin siisti ja viihtyisämpi kuin moni ympäristön syöttölöistä.

Kasvisruokaa täältä saa aina ja ainakaan se ei ole sitä salaattia. Ainakin illemmalla muitakin ruokia saa tofulla, joten tästä kannattaa tiedustella tilauksen yhteydessä. Lasten kanssa täällä en ole ollut, mutta joku rohkea oli laittanut vaunut passiin oven ulkopuolelle ja oli syömässä natiaisen kanssa. Kotiin täältä on kyllä tullut vietyä montakin kertaa myös lapsille, joten makumaailman osalta homma toimii kyllä. Aika ruuhkainen paikka vaan, jos on isomman köörin kanssa liikkeellä.

URL www.thaimaalainenravintola.fi
Puhelin 045-3109228
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.