Rax

image

Ihan törkeän ikävä flunssa pisti sen verran matalaksi, että en alijäähtyneessä tihkussa jaksanut mennä ihmettelemään enempää Tuomaan markkinoita. Ensi jouluna sitten uudestaan, eiks je? Ja muutenkaan ei oikein mikään huvittanut, joten päädyin sitten hoitelemaan Aleksanterinkadun viimeisen (viii-i-ii-iimeinen) ravintolan, eli Rax:in pizzabuffan. Tämä on sinänsä tunnettu suure, näissä on tullut käytyä aina Itiksen (vanhan puolen) Raxista lähtien silloin tällöin, tosin viime kerrasta lienee useampia vuosia. Paikka tarjoaa siis pizzabuffaa (9,95e aikuiset – 3,95e < 7v – 6,95e < 12v ja +3e saa itselle tehdyn kokonaisen pizzan ja +2e jädeä niin paljon kuin sielu sietää), joka sisältää Pizza Hutin kaltaisesti myös salaattibaarin sekä muita lämpimiä ruokia ja sopan. Tänään oli tarjolla: Pepperonipizza, kinkku-ananaspizza, tonnikala-mustapippuripizza, vegepizza, joku dillinger tms lihapizza, kanan siipiä, nakkeja, lihapullia, lasagnea, ristikkoperunoita, nachoja ja parsakaalisosekeittoa. Salaattibaarissa oli (varmaan unohdan jotain): Tuoretta leipää, fetaa, raejuustoa, kanaa, punasipulia, kalamata(?)oliivia, jalopenoviipaleita, perunasalaattia, jäävuorisalaattia, kaaliraastetta, maissia, herneitä, ananasta, tomaattia, kurkkua, salsaa, keitettyjä kananmunia ja maustekurkkua. Kastikkeita oli useampaa: Ranskalainen sinappi, kermaviili, joku muu ja sitä ihanaa sitruunavinaigretteä siinä hauskassa pullossa mitä on useissa paikoissa ja se on tosi hyvää (oli pakko googlailla ja se on tämä Hellmannin pullo). Sitten oli limuhanat (kokis, kokis zero, fanta, sprite zero, ehkä vissyä?), vesipiste ja (rasvatonta) maitoa. Ja loppuun kahvi/tee sekä tietty sitä jädeä automaatista jos siitä pulittaa sen pari egeä. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa kassalle, josta saa lautasen kantoon (soppaa varten on toki kulhoja, joita voi käyttää varmaan myös salaattiin, mikä ei tullut itselle flunssapäissään mieleen).

image
Alkusalaatti oli ihan kohtuullinen, melko kattava setti ja tuoreet komponentit. Vähänhän tämä on kuin mättäisi ei lämmitettyjä pizzoja, mutta se sitruunavinaigrette oli niin hyvää, että nosti tämän salaatin perussetistä ihan kivaksi aloitukseksi. Se soppa oli semiok, hieman tuo oli haalenpuoleista, mutta muuten maistui kyllä. Leipä oli tuoretta ja samaa taikinaa kuin pizzan pohja, menetteli. Pizzat olivat hyvin standardikamaa, jopa siinä määrin, että lähiöpizzerioista saa yleensä parempaa kuin mitä nämä ovat, eli aika tällaista hiilihydraatti-rasvamättöä. Kyllähän näitä söi, mutta vaati kyllä liberaalin tuuttauksen oreganoa sekä (!) Texas Peten chilisoossia, josta on kehkeytynyt oma uusi suosikki (tosin muutamia uusia on postin pakettiautomaatissa odottelemassa hakua kun tilasin Poppamiehestä). Muista lämpimistä ruoista ei oikein tehnyt mieli muuta kuin sitä lasagnea. Ja voi itku mitä lasagnea, tämä oli nyt tähän mennessä syödyistä ehdottomasti heikoin esitys ja sellainen rimanalitus niin maun kuin rakenteenkin osalta. Ei hyvä, en syönyt loppuun, edes teksasin pete ei tätä pystynyt pelastamaan. Eli euron kun pistää lisää, niin pääsee Pizza Hutin ihan oivalliseen pizza buffaan, jossa on pizzojen lisäksi myös selkeästi parempi salaattibuffa. Ja mielestäni jopa Iguana päihittää tämän ruoan laadussa ja se ei ole kovin kummoinen lounaspaikka.

image
Sisustus on pikaruokalalle sopiva, kirkkaat valot ja värit. Asiakaspaikkoja on hauskan erilaisia, itse tuli istuskeltua “baaripöydän” ääressä. Lasten leikkipaikka löytyi, tosin osa siitä oli jotenkin naruilla eristetty, mutta suurin osa vaikutti olevan käytössä. Mestaan pääsee myös erittäin helposti pyörätuoleilla etc, mitä erikseen esittelevätkin sivuillaan ja täällä olikin mammapartiot paikalla nuorempien kanssa. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, yhden pojan tiputtama astiakaan ei haitannut mitään vaan se käytiin nopeasti siivoamassa pois, mikä on mielestäni oikein hieno asenne henkilökunnalta/ravintolalta. Kasvissyöjälle oli se haalea soppa, salaattibaari ja vegepizza, mutta ei tämä kyllä ruoan osalta ole kovinkaan suositeltava käyntikohde. Lasten kanssa täällä on varmasti hyvin vaivatonta käydä, ruoka on heti valmista ja siitä löytyy ihan takuuvarmasti kaikille jotain sopivaa. Leikkipaikka oli hyvin hoidettu ja lisäpisteitä ehdottomasti siitä helppokulkuisuudesta, isoillakin vaunuilla yms kulkuvälineillä pääsee liikkumaan iisisti. Mutta se lasagne.. blech.

URL www.rax.fi
Puhelin 020-7664931
Osoite Aleksanterinkatu 11, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.