Bali Brunch

Tammikuun vegaanihaaste jatkuu kovana kuin raivo härkä. Tänään oli jotenkin supervaiheilu lounaan kanssa ja päädyin sitten pitkän vatuloinnin jälkeen to do -listalle vähän aikaa sitten napsahtaneeseen Bali Brunch -ravintolaan. Merihaka sen sitten lopulta minulle möi, en ole täällä hetkeen käynyt, mutta joskus tsiljardi vuotta sitten mattolaiturilla on tullut istuskeltua kavereiden kanssa.

55:lla pääsi näppärästi mestoilla, tosin ravintolan löytäminen epämääräisen osoitteen takia kesti hetken ja pääsin naatiskelemaan Merihaan merellisestä viimasta oikein koko rahalla. On tämä vaan tosi kummallinen mesta noin niinkuin helsinkiläisittäin. Korkeita taloja betonibrutaalilla arkkitehtuurilla, jotka ovat osittain jäänteitä visiosta yksityisautoilun vapauttavasta voimasta.

Nythän liike on siirtymässä aika eri suuntaan, mielenkiintoista nähdä mikä noiden uusien kaavojen lopputulema oikein on. Paljon ihmisiähän tälle alueelle on tulossa lähivuosikymmeninä, miten se sitten hoidetaan, ettei synny mitään kaaosta on hyvin kiinnostava ja monimutkainen asia.

This hipstery Indonesian restaurant blew me away with it’s wonderfully delicious lunch dish and the jury rigged bar table. Go here for an exotic dining experience with an added benefit of getting a full on blast of the Merihaka architecture.

Other restaurants in the area are Sen Chay, Ho Ting and Kuja.

Nojoo, mutta siis Merihaka ja Bali Brunch. Tästä indonesialaista ruokaa tarjoavasta ravintolasta on Nyt-liitteen artikkelikin olemassa, jos haluaa lukea ammattimaisemman otteen asiasta. Mesta tarjoaa lounasta (12e) ilmeisestikin vaihtuvalla pääruoalla miellyttävän lyhyeltä listaltaan. Tänään lounas oli vege plate, eli riisiä ja haalean lämmin salaatti kasviksilla (ainakin ituja, rucolaa, punasipulia ja chiliä) ja maapähkinäkastikkeella. Ilmeisesti tämä salaattityyli on indonesialainen ja sillä on ihan nimikin: Gado-gado.

Paikassa voisi olla pizzaakin (12e) lounaaksi, mutta uuni oli kuulemma rikki. Ja muitakin (14e) annoksia saa listalta: Redang eli nautaa riisillä, sate eli lammasta, fish, duck ja pork rica-rica. Itselle valikoitui se lounasannoksena ollut vege plate, vaikka kaikki muutkin vaikuttivat tosi houkuttelevilta. Lounaaseen kuuluu myös kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, jonka vierestä löytyy aseet ja vedet yms.

Annos tuli kohtuullisen vauhdikkaasti, mutta kyllä tämä selvästi kasattiin melko alkutekijöistään. Annos oli hauskan ja värikkään näköinen sekamelska lautasella ja ensi kosketus oli upea. Tämähän oli aivan ihastuttavan herkullista ruokaa.

Kastikkeen makeus tanssi annoksessa löytyvän hennon tulisuuden kanssa mahtavasti. Rapsakat kasvikset olivat ja ne kaikki tuntemattomiksi jääneet pienet herkkupalat olivat ihanan makuisia.

Pohjalta löytynyt riisikeko imaisi kaikki maut itseensä ja komppasi kaikkea erittäin hyvin, tehden myöskin annoksesta sopivan ruokaisan lounaaksi. Punasipulit toivat pientä terää annokseen ja kuten lähes aina, olisin toivonut näitä olevan enemmän. Todella hyvä lounas ja heti teki mieli mennä kokeilemaan muitakin annoksia. Käy sinäkin ihmeessä maistelemassa näitä eksoottisia herkkuja.

Sisustus on hipsterimäisen surffihökkelin oloinen, jonka seiniä tapetoi vieraiden tekemät piirrustukset ja miniskidin tilan päätyä koristelee dekki ja Yamahan syntsa. Taustalla soi pirteä musiikki ja koko homma oli niin kotikutoisen oloinen, mutta niin hyvällä tavalla, että paikan hyväntuulisuus tarttui väkisinkin. Erityisesti diggailin jostain jäämistöstä napatusta ovesta, josta oli väsäilty baaritiski. Tänne tulen ihan satavarmasti uudelleen.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Proaktiivisesti alettiin selittää annoksien sisältöäkin ja kaikkea, mutta olin siinä tilassa, etten kyennyt kuuntelemaan. Kasvisyöjälle oli se vegelautanen ja oikeasti kannattaa käydä tsekkaamssa. Lasten kanssa tuskin tulee mentyä, ei tänne kulmille oikein ole asiaa ja tilan puolesta voi olla snadisti ahdasta.

Ps. On ne Murun tyypit kovia, kun järkkäsivät tapahtuman ja pistivät fyndet nuorten syrjäytymisen estämiseen. Hienoa toimintaa, kaikin puolin!

Pps. Huokausten silta. Enää tosin sen päässä ei ole verovirastoa, joten tässä ei pääse ihan kaikkein diipimmälle Suomalaisuuden levelille, mutta on tää silti aika omanlaisensa.

URL www.facebook.com/balibrunchhelsinki
Puhelin 09-6947318
Osoite Haapaniemenkatu 14 A, Helsinki

4 thoughts on “Bali Brunch”

 1. Hain tuolta viikko sitten rica-rica-possun mukaan ja oli hyvä annos. Rica-rican pitäisi kai olla kohtalaisen tulinen, sitä oma annokseni ei ollut (vaikka siitä tilatessa hieman varoiteltiin), mutta hyvä kokonaisuus raikkaan salaatin kanssa. Enkä ole niitä jolle tulisuus olisi be all and end all -juttu.

  Rica-rica oli itselle tuntematon tapaus, nyt on ainekset kaapissa odottamassa omaa kokeilua.

  Merihaka todellakin on upea kaupunginosa, no joke.

  1. Ne kaikki annokset vaikuttivat kiinnostavilta. Pitää ihan ehdottomasti käydä uudelleen. Ja toi omakin annos sai minut kiinnostumaan indonesialaisesta keittiöstä. Täytyy tutustua kotioloissa siihen.

   Ja Merihaka on tosiaan jännä paikka, hyvin omanlaisensa. Kaveri asui siellä osan lapsuudestaan ja mestat on melko tuttuja sitä kautta. Jotenkin se ero parkkihallin ja merenrannan sekä niiden korkeiden talojen välillä on tosi mielenkiintoinen. Ja upeat näkymäthän niistä kämpistä on.

 2. Balilaiset herkut jättäneet Merihaan kauniit miljööt taakseen, ei liene tietoa uudesta paikasta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.