Bali Bagus

Oli ihan pakko könytä Merihaan hyytävään syleilyyn eilisen Bali Brunch reissun jälkeen. Bali Bagus on ilmestynyt Bali Brunchin entiselle olinsijalle ja ainakin ulkoisesti edetään hyvin samanlaista hihnaa pitkin. Huokausten silta ja kylmä viima kohdisti ajatukset kirkkaiksi, kiitin itseäni hanskoista, mutta soimasin kaulaliinan puutteesta.

Ehkä huomenna muistan ottaa senkin mukaan. Ja saataa olla, että pitää talvitakki kaivaa naftaliinista, paluumatka Hakiksen torille kaiken sen chilinkin jälkeen osoittautui melko kylmäksi kyydiksi.

An Indonesian restaurant in the cold embrace of Merihaka. The food I had was ok, but did not stand up the to excellent Bali Brunch, which housed this spot before.

Other restaurants in the area are Cafe Namcha, Kuja and Ho Ting.

Listalta löytyy joko päivän lounastarjous (12e) tai sitten näitä lautasannoksia (14), joista löytyy: Rendang eli lehmä, sate eli lammas, kala, ankka, vege, possu ja kana wingsit. Itselle valikoitui tuo päivän kalalautanen.

Annos saapui hetken väsäilyn jälkeen keittiöstä suoraan pöytään ja sivuun tuli vielä chilipurkki (jei). Lautaselle oli kasattu kupillinen tahmeahkoa kookosriisiä, porkkana-kaaliraastetta, jogurttikastiketta ja kalaa. Eli tutunmallinen annosrakenne.

Kaaliraaste oli seesaminsiemeniä lukuunottamatta maustamatonta ja vaikutti snadisti jostain purkista napatulta, mutta oli kuitenkin kohtuurapsakka ja toi tekstuuria annokseen. Mikä olikin hyvä, koska kalan leivitys oli lössähtänyt jo saapuessaan (DOA) ja vaikkakin kala oli sinänsä ihan ook, niin ei tämä mitään kovin kummoista ollut.

Onneksi tuohon oli kuitenkin ripoteltu jonkun verran yrttiä ja chiliä, jotka sitten sen melko hyvän – tosin aavistuksen jämähtäneen oloisen – riisin kanssa tekivät kokonaisuudesta ihan kohtuullisen hyvän. Pikkelöity punasipuli tuntui kanssa vähän seisseeltä ja riisikeksit olivat mielestäni melko turhat lisät lautaselle, tosin kyllähän näistä jotkut tykkää, kuten nuorempi tytär.

Chilikastike oli mukavan tulista, mutta sitä hallitsi jokin kalakastikkeen oloinen maku. Tämä yllätti alkuun, mutta parin lusikallisen jälkeen se tuntui sopivan ihan hyvin tähän kalalautasen teemaan.

Jogurttikastike toimi jälleen tasapainottavana elementtinä lautasella, sopii tällaiseen mausteiseen riisiruokaan. Tämä oli tällainen keskitason kaakkoisaasialainen lounaskokemus, mutta hieman tavallista eksoottisemmassa ympäristössä.

Sisustus on sisältää paljon samoja elementtejä kuin Bali Brunchin edeltävä, mukaanlukien hieman heikosti poistetut ikkunamaalaukset, joissa edeltäjän nimi vielä lukee. Seinille on hieman tavoiteltu samaa fiilistä sisältäviä piirrustuksia, mutta se superhipsteriviba on hävinnyt, kuten myös ne surffariteeman meiningit.

Vähän tässä on menetetty sitä jännää charmia, mutta on tää silti vielä keskellä Merihakaa ja on täällä vielä ravintolan perällä esiintymislava, eli ehkä tässä on jotain iltameininkejä?

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli “gado gado” vegelautanen, eli teoriassa samanlainen kuin se mitä söin siellä Bali Brunchissa, mutta ehkä “same same but different”?

Ps. Bali Bali BALI! Se fiilis, kun toistaa jotain sanaa niin kauan, että sen merkitys katoaa.

Pps. Olipas muuten hyvä aasialaismarketti Hakiksessa, täältä sai mm. sichuanpippureita, isoja daikon retikoita ja niitä pieniä thaimaalaisia munakoisoja, sekä kaikenlaista muuta jännää.

URL www.facebook.com/balibagushelsinki
Puhelin 09-6947318
Osoite Haapaniemenkatu 14 A, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.