Soi Soi

Huh huh, alkaa tämä vegaanihaaste tuntua yllättävän raskaalta. Tänään oli vuorossa erityisen pitkään listalla roikkunut Soi Soi, joten tunneloin sateelta piilossa metrolla kohti Kurvia. Jotenkin tuo jatkuva veden ropina saa nämä päivät tuntumaan normaalia pidemmiltä, tai sitten se on vaan kun on pimeää aina kun lähtee ja tulee duunista. Onneksi viikonloppuna pääsee frisbeegolffaamaan, niin pääsee sentään metsään nautiskelemaan Suomen syksystä, pois asfalttiviidakosta.

A hardcore vegetarian feast on offer with burgers and pitas filled with tofu and seitan. The food is heavy, as can be expected, but the taste was sinfully satisfying.

Other burger joints with vegetarian options are Bites, Just Vege and Naughty Brgr.

Tarjolla on burgereita (6e – 9,50e), pitaleipiä (9e) sekä lautaskokonaisuuksia (12,50e), että salaatteja (12,50e). Itselle osui Jammin’ savujuustolla (9e) sekä bataattiranuilla (5e). Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille.

Ranskalaisilla aloiteltiin ja nämä olivatkin pääosin kohtuullisen rapsakoita sekä hyvin suolattuja. Bataatti toi messiin makeuden ja majoneesin oloinen sörsseli oli täyteläistä, mutta myös snadisti rakeista.

Hamppari tuli ja oli aivan tajuton setti, todella kovat maustesoossit toivat hyvin vahvan ruokailukokemuksen ja valkosipuli maistuikin (hyvä!) läpi loppupäivän suussa. Pihvit omasivat hyvän tekstuurin ja tuoreita kasviksia oli juuri sopivasti, mutta kaikki kyllä hautautui noiden kastikkeiden alle.

Vaikkakin snägärihenkinen, niin tämä oli erittäin tyydyttävä kokonaisuus ja tuli sellainen sopivan syntinen olo kun sain viimeisteltyä paperikäärön sisukset. Ei tällaista kyllä kovin usein pysty vetämään, oli kasvispainotteinen tai ei.

Mutta tietty lisäpisteitä vegeilystä ehdottomasti ja erityisesti anteeksipyytelemättömästä makuprofiilista. Vähän tuli mieleen ajan kultaamat muistot Tuomas Burgerin iltasyömingeistä.

Sisustus on kirpparihenkisesti kalustettu ja karun suoraviivainen, avokeittiön tuoksut täyttivät pienehkön tilan tehokkaasti. Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja asiallista. Kasvissyöjien kannattaa käydä ainakin kerran tsekkaamassa, mutta ehkä tämä kuitenkin toimii paremmin iltapalana kuin lounaana.

URL www.soisoi.fi
Puhelin 045-1497408
Osoite Vaasankatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.