Makalu

Ihan hitsin jepa, korkkasin nyt tänkin lekan. Jälleen vindaloo mielessäni sukelsin asematunnelin kautta Malmin junaan ja kaahasin kohti kommenttien kehumaa Makalu-ravintolaa. Ala-Malmin perjantaipöhinä oli melkoista jos tullessa ja tuntui vain kiivastuvan kohti keskipäivää.

Lähtiessä assan tuubi oli jo täynnä kunnon basaaritunnelmaa. Ja hyvä niin, elämän pitää näkyä ja kuulua, panhuilun soittajista tuli välähdyksenomaisesti mieleen Fast Show, silleen hyvällä tavalla.

A Nepalese restaurant in the outer reaches of Helsinki, the Vindaloo was hot, but the chicken was not.

The food is out there and some of the other restaurants to check out are Thai Thai, Gurkha and Turkkilainen Ravintola.

Nepalilaista siis, joka täälläkin noudatti jokseenkin samanlaista struktuuria kuin muualla. Eli lautasannoksia, niin kasvista kuin muutakin, riisin sekä Naan-leivän kera. Alkuun salaattibaari, jossa: Salaattisekoitus-oliivi-pikkelöity chili-paprikasalaatti, punajuurta, pikkelöityä punasipulia sekä porkkanaraastetta.

Lounasannoksina oli tänään tarjolla: Shahi paneer eli leipäjuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9e), chicken makhani eli yrtti-jogurttimarinoitua tandoorikanaa ja mozzarellajuustoa tomaatti-voi-kermakastikkeessa (9e), lamb kofta eli lampaan jauhelihapyöryköitä tulisessa tomaatti-valkosipuli-inkivääri-sipuli-currykastikkeessa (9e), fish rara eli paistettuja pangasius filee paloja kookos-currykastikkeessa (9e), sag tofu eli pinaattia ja tofua sipuli-inkivääri-tomaattikastikkeessa (9e), mix thali eli kombo kahdesta annoksesta (10e) sekä päivän erikoinen: vindaloo mix karai eli haudutetut kanan rintapalat tulisessa vindaloo-kastikkeessa (13e). Vindaloon takia tänne tulin ja sen myös otin.

Alkuun vedetty salaatti oli aika perussettiä, tuoreet komponentit (tai no ne mitkä oli) ja olipahan jotain tekemistä kun odottelin ruokaa. Ne pikkelöidyt sipulit olivat tosin jotenkin mielenkiintoisen erilaisia, varmaan kun olivat tehty punasipulista, eikä keltasipulista. Eivätkä nämä olleet niinkään öljyisessä marinadissa, vaan enemmänkin etikkaisia.

Pääruoka saapui kohtuullisen nopeasti, tämä ei ehkä tullut ihan täysin valmiista sammiosta. Thali sisälsi tomaattikastiketta, raitaa, riisiä sekä hieman redundantisti salaattia. Riisi oli ook, ehkä snadisti kuivemman oloista kuin olisin odottanut, toki kastikkeen kanssa kun vetää niin ei se ole niin traagista, mutta silti.

Tomaattikastike oli aika ohuen makuista, tähän olisi voinut tujauttaa enemmän meininkiä, nyt tämä jäi turhaksi statistiksi lautasella. Raita oli jees, paksumpaa kuin monissa muissa paikoissa ja hyvän makuista. Vindaloo-kastike oli tiukan tulista, nyt sain sitä mitä lähdin hakemaankin, vaikka en toki tiedä, että millaista alkuperäinen (mikä edes on alkuperäinen? se portugalilaisten versio? vai Goa-versio vai mikä? huunous, huukkers). Mutta siis kastike oli herkullista ja tähän sopi mahtavasti korianteri, tuoden sopivan tuoretta yrttisyyttä.

Valitettavasti se kana oli mennyt kauttaaltaan kuivakaksi. Ei siis täysin rutikuivaksi, mutta tätä ei voinut enää kutsua mehukkaaksi eikä varsinkaan murisevaksi. Lieneekö sitten silmä ollut liian kovana niissä sammioissa kiinni, mutta tämä ei ollut ihan paras suoritus. Naan-leipä oli ottanut myös osumaa uunista snadisti liikaa ja vaikkakaan ei ollut varsinaisesti palanut, niin aika paahteinen maultaan ja aavistuksen kuivempi kuin muissa mestoissa.

Kävin vielä nappaamassa vähän chiliöljyä salaattibaarista, että sain silmät pyörimään päässä perjantain kunniaksi ja tämäkin oli melkoisen kovassa lämmössä käynyttä chiliä. Kyllä tämä kuitenkin sopi hyvin tuon kastikkeen kuumottamiseen ja kaiken kaikkiaan fiilis oli ihan nettopositiivinen, pienistä kömmähdyksistä huolimatta. Tykkään kuitenkin todella paljon tämän kaltaisesta safkasta ja tyytyväisenä lähdin takaisin matkaan kohti kovaa ydintä.

Sisustus oli oikein siisti ja kovin nepalilaisravintolan oloinen, vuoritauluja sekä sitä jännää kassatiskirakennelmaa myöten. Mestassa oli jotenkin oikein hyvä ja kiireetön tunnelma, mielellään tässä istuskeli lounastamassa. Asiakaspalvelu oli myös ystävällistä ja sujuvaa.

URL www.ravintolamakalu.fi
Puhelin 050-5958400
Osoite Pikkalankatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.