Corso

Muistaakos kukaan Korsoraattoria? En voi mitään omille omituisuuksilleni, mutta tuo oli ensimmäinen asia mikä pullahti mieleen silloin kauan (kauan kauan) sitten kuulin tästä ekaa kertaa. Oikeasti oli tarkoitus mennä siis Merihakaan, Bali Brunchin (Bali Brunch on muuten avaamassa Vaasankatu 13:een perjantaina klo 16!) tilalle ilmestyneeseen Bali Bagus -raflaan.

Mutta alkoi sataa ja oli muutenkin tärkeää asiointia ytimessä, joten jätin tuon sitten johonkin toiseen kertaan. Ennen sitä pientä ostoskierrosta (ei löytynyt kalosseja), kävelin tihkusadetta uhmaten Stokkalta 250 metriä välittämättä omasta hyvinvoinnista, vain harrastukseni tähden.

An Italian restaurant with no pizza, but cheeses galore. The lunch I had was good but not great, the salad and soup buffet shone over the main course.

Other Italians in Helsinki are Trattoria Corretto, Rodolfo and Il Trio.

Tämä Gastonen tilalle tullut, myös italialaista safkaa tarjoava ravintola, jolla on omistuksen(?) kautta linkki Passioon. Lounasta löytyy nykyään joko salaatti+soppa buffana, tai sitten lautasannoksina. Buffassa (10,30e tai sitten +5e lautasannoksen kaverina) oli tarjolla: Parmesaanikeittoa ja salaattibaari (jääsalaatti, tomaatti, kurkku, paprika-artisokansydän, kikherne-porkkanasötkötys, pikkelöityjä punasipuleita, meloni-feta-kaprissalaatti, perunasalaatti kapriksilla, couscous sattumilla+kalamata oliiveilla sekä siemeniä, ruiskrutonkeja että paria kastiketta).

Lautasannoksina oli: Maalaispataa (12,50e), päivän kalaa tyrni-voikastikkeella ja tilliperunalla (16,80e), ylikypsää karitsanniskaa fenkolikastikkeella ja haudutetulla kaalilla (18,50e) sekä loppuun porkkanakakkua ja jugurttisorbettia (6e). Löytyy myös liikelounas (28e), joka tänään tarkoitti: Burrata-mozzarellaa ja tomaattia alkuun, vapaavalintainen pääruoka sekä loppuun porkkanakakkua. Itse otin tuon maalaispadan sekä alkupalapöydän.

Keittokulhon ja salaattilautasen lisäksi pöytään ilmestyi pari palaa focacciaa sekä oliiviöljyä balsamicolla. Tursottelin hyvin suolattuja leipäpaloja dippiin ja maistelin sametinpehmeän täyteläistä parmesansopaa, tämä pelasi todella hienosti, tosin jos soseuttaa parmesaania, niin pakkohan sen on toimia. Salaattilautanen sisälsi pääosin ihan hyviä, mutta ehkä vähän yllätyksettömällä makuprofiililla varustettuja juttuja.

Tosin se hunajameloni + suolainen juusto on takuuvarma kombo. Ja nousi tässä vielä hivenen kovemmaksi, niin kapristen kuin todella taitavasti pikkelöityjen punasipulirenkaiden kanssa nautittuna. Kokonaisuutena tämä aloitus oli sen tasoinen, että tolla kybällä voisi hyvinkin kuvitella käydä vetäisemässä tällaisen normaalia tasokkaamman “kevyehkön” vegeilylounaan.

Pitihän se pääruokakin maistaa ja se saapuikin heti kun oli alkupalojen astiat blokattu poijes. Lihapata oli kasattu keoksi lautaselle perunoiden kera ja iskinkin samantien lihapalan kimppuun, joka oli valitettavasti annoksen pohjalle kasautuneesta liemestä huolimatta paikoitellen aika kuivakkaa. Samoin muutamat perunoista olivat jääneet reilusti ali, ei ihan niin pahasti kuin Bosgårdin, mutta sen verran kuitenkin että jäivät lautaselle.

Muutenkin padan makumaailma oli muutamasta tuoreesta yrtistä huolimatta liian yksioikoinen ja ohut, tämä kaipasi syvyyttä sekä jotain freesiä, kuten gremolataa tms. Kyllä tämä sinänsä ihan ok kotiruoka-annos oli, mutta mielestäni hintatasoonsa ja kontekstiinsa nähden liian kevyellä otteella väsätty. Vähän ristiriitaiset fiilikset, aloitus oli kuitenkin ihan jees, ehkä pysyttelisin seuraavalla kerralla pelkästään siinä.

Sisustus on tummanpuhuva ja linjakas, tykkäsin myös ikkunakoristeiksi pistetyistä puunkarahkoista, jotka toivat hyvää rosoisuutta. Asiakaspalvelu oli kohteliasta ja sujuvaa.

Ps. Cacik on muuttunut näemmä buffaksi. Ja tämä oli ilmeisesti lounas numero #737. Neljäkymmentä kun vielä jaksaa, niin saa lasiin #777, eli jackpot! Note to self: säästä tohon joku noista kasinoista.

Pps. Lukekaas tämä Viiden Tähden artikkeli WILDin illallisesta, oli meinaan hyvin kirjoitettu. Pitääpä osallistua joskus tuollaiseen koitokseen.

URL www.corsodining.fi
Puhelin 09-666116
Osoite Korkeavuorenkatu 45, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.