Skøgul

Tänään piti kehittää joku mieltä piristävä kohde ja kun aiempi Jätkäsaari-ekskursio oli ollut oikein antoisa, niin päätin ratsastaa ysin sporalla kohti tätä rakennustyömaata. Lounaskohteena oli tällä kertaa Skøgul, ravintola jonka olin bongannut Malaga Bar -käynnillä, mutta johon en ollut kuitenkaan viitsinyt lähteä sateen takia avajaispäivänä, vaan olin tunneloinut Bastardoon. Nyt sitten kuivin jaloin kuljin rohkeasti läpi työmaa-aitojen ja muiden esteiden, määrätietoisesti edeten ravintolan ovelle.

This restaurant has a name like a heavy metal band, but the food was not too weighty and the decor was light.

Other restaurants in the area are Malaga Bar, Mount Kailash and Kitchen & Table.

Ravintola mainostaa itseään kaudenmukaisia annoksia pohjoismaalaisella otteella tarjoavaksi paikaksi. Lounaaksi näyttäisi olevan joka päivä joko liha- tai vege-vaihtoehto (10e) samoilla lisukkeilla, sekä päivän kala (15e) että salaattibaari (+3e tai pelkästään 7,50e).

Tänään oli tarjolla: Pasta Carbonara uunileivotuilla kirsikkatomaateilla ja hillotetulla punasipulilla sekä pesto-mozzarellapastaa uunileivotuilla kirsikkatomaateilla ja hillotetulla punasipulilla. Ja tietty se päivän kala, josta en lähtenyt tiedustelemaan sen enempää.

Salaattibaarissa oli: Tomaattia, kurkkua, lohi-couscoussalaattia, raejuusto-porkkanaraastetta, viininlehtikääryleitä punasipulilla ja paprikalla, ananasta, pari kastiketta (oliiviöljyä ja joku thousand island tms), siemeniä etc modaukseen sekä tummaa ja vaaleaa leipää tuorejuustolevitteellä. Otin itse tuon miilunpolttajan pastan sekä salaattipöydän. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalle tullessa, josta saa numerokiven pöytään mukaan.

Alkusalaatti oli jees, ehkä sen oliiviöljyn sijasta olisi voinut olla vinaigrette (tai sitten tuo oli, mutta etikka oli jo erottautunut), mutta meni tämä tälleen alkuun ihan ok. Punasipulit olivat mukavasti pikkelöityjä, mutta couscous olisi kaivannut jonkun terävän kastikkeen ja yrttejä. Vaalea leipä oli ook, vaikkakin enemmän tällaista ranskista.

Pääruoka saapui kohtuu nopeasti kuumalla (hyvä!) lautasella, ilmeisesti tämä kuitenkin väsättiin á la minute, eikä kaadettu jostain sammiosta. Hieman yli vedetty penne on ehkä snadisti epätraditionaalinen carbonaraan, kuten myös kerma, mutta kyllä minä tätä ihan mielelläni söin. Punasipulit olivat edelleen toimiva komponentti, hieman makean puoleisia, mutta kuitenkin tuomassa pientä happoa annokseen.

Tomaatit oli vedetty tosi herkullisiksi ja tämä toikin tällaisen kivan lisän muuten aika yksioikoiseen kokonaisuuteen. Tämä oli tällainen peruslounas ja ilman salaattipöytää kohtuuhintainen, tosin Malaga Barin kamat olivat kuitenkin omasta mielestäni paremmat.

Sisustus on ilmavan valoisa ja linjakkailla kalusteilla täytetty (Kvarteret) Viktoria-korttelin aulatilan sivu. Tässä oli jotenkin sellaista terminaalin tuntua, johtunee hetki sitten koetusta Jyväskylän rautatieaseman ruokailusta. Isot ikkunat tulvivat valoa tilaan ja ulkona työmaatouhut jatkuivat kovaa tahtia. Astiasto oli tilaan sopivaa ja muutenkin täällä oli mukavaa lounastaa.

Asiakaspalvelu oli huomioonottavaista ja sujuvaa, heti oltiin kertomassa salaattipöydän tarjoomista ja hyvä niin. Kasvissyöjälle on joka päivä annos, tosin ilmeisesti ainakin joskus maitotuotteita sisältävänä (haittak..), joten kannattaa skannaa lista eka. Lasten kanssa ainakin mahtuisi iisisti vaikka olisi isompikin jengi messissä.

URL www.skogul.fi
Puhelin 050-3460206
Osoite Välimerenkatu 14 A, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.