Taste of Helsinki 2016

image

Riskillä ostin lounaslipun vaikka sää oli mitä oli.

image

Perjantain kalenteri oli onneksi sen verran tyhjä, että pystyin säätelemään menemisiäni ja odotin sateen laantumista.

image

Portista inessiiviin ja markkapankista riihikuivaa kantoon. Lounaslipukkeella sai 25 “markkaa” ja ostin vielä muutaman satsin pitkin matkaa.

image

Olin aikaisemmin jo skannaillut tapahtumassa esillä olevia ravintoloita ja tarkoituksena oli käydä niissä, missä en ole aikaisemmin käynyt enkä välttämättä lounaalla muutenkaan tule käyneeksi.

image

Ensimmäiseksi kohteeksi osui Hella & Huone ja olin jo aiemmin päättänyt kokeilla kaikilta nimikkoannosta, kun muuten tuo päätöksenteko menisi liian monimutkaiseksi (olen yksinkertainen otus).

image

Hella & Huoneella tuo annos oli: Lapinkobe eli kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää- talon mallasleipää ja ruskeaa voita (10mk).

image

Annos oli oikein maukas, hieman sitä lihaa piti niillä muoviaseilla hinkkaa ja lautasen pohjalle virutettu liemi sai kaiken sekoittumaan kivasti keskenään. Liha oli loistavan makuista ja savustettu maa-artisokka hentoa mutta samalla tymäkkää. Leivällä oli hyvä noukkia viimeiset rippeet lautasen pohjalta.

image

Viiniteltasta tuli maisteltua vähän punaviiniä, Sukulan Barbera d’Alba oli muikea kokemus.

image

Seuraavana vuorossa oli Murun: Charcuterie eli Murun artesaani leikkeleitä ja pikkeli lajitelma (10mk). Tässä oli itse tehtyä (?) Ibericoa, fenkolimakkaraa ja joku kolmas mitä en muista. Vähän pikkelöityä kesäporkkanaa ja kukkakaalia sekä sipulia kaveriksi ja itse tehtyä hapanjuureen leivottua sämpylää.

image

Lihat olivat kaikki suussasulavan herkullisia. Aivan törkeän hyviä ja ne pikkelsit toimivat hyvin näiden rasvaisten herkkupalojen kanssa, erityisesti se porkkana toi hymyn huulille. Sämpylä oli ihan ok, mutta rutikuiva ja tässä ei ollut mitään kastiketta tms dippausmeininkiä jota tämä olisi kaivannut.

image

Mutta toki oli se punaviini ja Pipsa Hurmerinta juontamassa Suomi-Ruotsi “maa-ottelua”, jota piti käydä vähän kurkkimassa. Hauska että on kaikenlaista aktiviteettia sen syömisen ja juomisen lisäksi. Portilla löytyi myös Electrolux kokkikoulu kokki-maajoukkueen jäsenien vetämänä, mikä kuullosti todella kiinnostavalta.

image

Murun jälkeen piti tsekkaa Pastor, jonka nimikkoannoksena oli: Pluma à la Pastor eli grillattua porsaan plumaa, maissisalsaa, chimichurria ja rapeaa maissia (7mk). Annos tuli todella nopeasti ja vaikkakin normimestassa vähän arveluttaisi saada ruokalautanen alle minuuttiin eteen, niin tässä oli sitä sopivaa festarimeininkiä, mutta kovalla laadulla.

image

Grillattu possu oli ihan hyvää, murisevaa ja rasvaisen herkullista. Vähän aikaa meni totutella niihin koviin maissinjyviin, mutta sitten kun niitä sotki tuoreisiin maisseihin ja sen possun kanssa, niin oli oikein jees. Chimichurri jäi ihan sivuosaan, tässä olisi saanut olla rutkasti enemmän makua, tosin se chili”nauha” vähän seivasi.

image

Viimeisenä listalla oli Tallinnalainen ravintola Ö. Heidän nimikkoannos oli: Suolattua hirvenlihaa saarenmaalta, mustavalkosipulikastiketta, villivalkosipulin versoja ja jäkälää (8mk).

image

Tässä oli maut kohillaan, hirvenliha oli vedetty jauhelihamaiseksi ja maustui lempeän herkulliselta, mutta silti voimakkaalta. Ne kastikkeet toivat pientä happoa ja makeutta mukaan ja koko setti oli yksi parhaimpia mitä maistoin. Jäkälät, vaikka niitä alussa vierastinkin, olivat hennon rapsakoita ja toivat todella upean ulottuvuuden annokseen. Hienosti vedetty Eestin pojilta.

image

Mahtavaa, että on tällaisia tapahtumia ja näin hyvin organisoituja. Missään vaiheessa ei tarvinnut jonottaa tms. Ainoa, mihin olisin kaivannut heti kärkeen jonkun opastuksen oli se, että viinilasi piti vuokrata (tuli muuten kallis viinilasi, kandee juoda enemmän) ja tämä aiheutti pientä hakemista. Ja pitää varmaan joskus käydä tsekkaamassa Steissin burritomesta!

Ps. Ensi viikolla sitten pari (ennen käymätöntä) lounasmestaa ja ollaan numerossa 500. Woo \o/ Perjantai!

URL www.tasteofhelsinki.fi
Puhelin 045-8873220
Osoite Kansalaistori, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.