Doi Thai (2. kerta)

Tiistai oli harhailua täynnä, en oikein tiennyt mitä tehdä itseni kanssa, joten lähdin vetämään kaartelevaa rataa merta kohti. Hetken ihmeteltyäni Krunikan katuja aloin muistelemaan, että täällä päin (hmm, piti ihan tarkistaa, että miten tämä kirjoitetaan, täälläpäin on myös oikein) piti olla joku vietnamilainen kioski tms (Papu Cafe, taisin kävellä yhden korttelin verran ohi), mutta ei löytynyt. Takaisin toimistolle könytessä osui silmiin Doi Thain kyltti. Tästä onkin aika reilusti aikaa ja thaikku aina kelpaa, joten astuin sisään.

A quaint Thai restaurant located in the lovely Kruununhaka area, the food was good and the decor interesting.

Other restaurants in the area are Korea House, No. 5 Coffee and Kiusaus.

Paikka tarjoilee lautasannoksia (10e, 12e nuudelikeitto), joita tänään löytyi listalta: Massaman kookosmaitocurry kanalla, paistettua kanaa valkosipulilla, munanuudelikeitto grillatun possun tai kanan kanssa, punainen kookosmaitocurry possulla sekä pad thai eli paistettuja nuudeleita tofulla. Alkuun on soppaa ja salaattia. Jotenkin ei tehnyt mieli tuplasoppaa ja massaman ei vaan iske, joten valinta osui tällä kertaa paistettuun kanaan valkosipulilla. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa.

Alkuun vedetty salaatti oli niin perussettiä että ja nyt kun katselen tuota kolme vuotta (niinkö kauan tätä blogia on tullut hinkattua, huh) vanhaa kirjoitusta, niin joo, tällaistahan se oli silloinkin. Oli tossa sentään hillosipuleita, mutta tosi juksinkertaisella tarjoomalla edettiin. Keitto oli sekin yllättävän pliisulla makuprofiililla varustettu systeemi, mutta oli sentään vähän retikkaa antamassa tekstuuria. Ei mikään ihan fantastinen aloitus, mutta kiva tietty että oli jotain nakerrettavaa, koska siinä pääruoassa sitten kestikin melkein puoli tuntia, kun tuli ensin väärä annos pöytään ja korvaavan lautasen löytyminen keittiöstä kesti yllättävän kauan.

Pääruoka saapui ja oli jokseenkin samanlaisen oloinen setti kuin edelliselläkin kertaa. Riisiä oli kuppi, se oli hyvin keitetty ja mukana oli jotain ruskeaa/punaista lajiketta tuomassa makua. Hieman tavallista hauskempi riisi. Kastike oli hyvin valmistettua, mutta ei mitenkään erityisen valkosipulista ainakaan omaan makuun nähden. Liha oli paistettu hyvin ja kasvikset jätetty sopivan napakoiksi. Päälle oli rouhittu jotain tuomaan pientä lisää suutuntumaan sekä makuprofiiliin.

Tämä oli oikein hyvän makuinen lounas, mutta harmi, että tilausten kanssa meni niin pitkä aika (siis myös muilla, ei pelkästään minulla). Ei tämä tällä käyntikerralla kyllä yltänyt ihan samantasoiseen suoritukseen kuin edellisellä ja toisaalta, ehkä tässä kolmen vuoden aikana on myös tullut nähtyä aika paljon tiukempaa suoritusta monessa muussa paikassa. Hyvä thaikkumesta, täyttävä lounas alkupaloilla, mutta ei edusta kaupungin kovinta kärkeä.

Sisustus on kivan oloinen, koristeltu kaikenlaisella aiheeseen kuuluvalla rekvisiitalla ja taiteella. Täällä istuskeli ihan mielellään, tosin se odottelu kävi hieman nihkeäksi.

Asiakaspalvelu oli hakevaa, tosin tämä johtui ilmeisestikin uudesta henkilöstä kassan takana. Eiköhän se siitä, mutta on ne tilaukset tosiaan hyvä pistää ihan tarkasti paprulle talteen. Kasvisruokaa taitaa löytyä aina, tällä kertaa kastiketta tofulla. Lasten kanssa voisi periaattessa tulla, syöttötuolikin löytyy, mutta ehkä hieman naftisti asiakaspaikkoja jne.

Ps. Cafe Krypta näyttäisi olevan taas auki.

URL www.doithai.fi
Puhelin 09-625514
Osoite Meritullinkatu 5, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.