Loop

Tämähän kävi sopivasti, eli (muutaman virhelaskennan jälkeen) tämä ravintola on sopivasti lounas numero 650 ja samaan aikaan todennäköisesti vika päivitys noin viikkoon sekä pääsiäisloman aloittava kokemus. Menin tapaamaan herra G:tä, jonka kanssa on aavistuksen haastavaa lounastaa normaaleissa olosuhteissa, mutta pitkän ulkomaanreissun jälkilöylyissä hänen vuorokausirytmi on taas hetken lähes samoissa raameissa kuin oma.

Tätä oli hyvä juhlistaa häntä maantieteellisesti läheisessä ravintolassa, eli ex-Waste To Taste nykyisessä ilmentymässä, Lapinlahden sairaalan Loopissa. Mestoille pääsee napakasti lähes kaikilla Kampin dösillä, kun entisen Lepakon vierestä kävelee parissa minuutissa mestoille.

A restaurant offering lunch and brunch made from “waste” food, gathered from various sources. The food was good and the environment of Lapinlahti ex-mental hospital makes this restaurant quite unique and definitely worth a visit.

Other restaurants located in a historic park environments are Kaisaniemi, Cafe Huvila and Cafe Viola.

Ravintola tarjoaa siis hävikkikamasta duunattua ruokaa, nykyään salaatti + soppa buffan (7e) lisäksi lautasannoksen (9,50e) muodossa, molempiin kuuluu vielä kahvi/tee sekä jälkkäri. Kun tämä oli Kalliossa sijaitseva popup, niin tarjolla ei ollut vielä muuta kuin soppa tai lautasannos + cupcake kahvin kera, joten konsepti on selvästi hioutunut ajan mittaan.

Tänään tarjolla oli: Mausteinen paprikakeitto, salaattibaari (vihreä salaattisekoitus, omena-punakaalisalaatti, tofu-punajuurisötkötys, paprika-oliivi-kvinoa, focacciaa, voita, paputahnaa sekä pari itse väkerrettyä salaattikastiketta että chilikastiketta), hedelmäinen maustekakku, hedelmäsalaatti sekä pääruokana Iberico-kinkkua fenkolisalsalla ja paahdettua kukkakaalia. Tilaus ja maksu hoidetaan kassalle tullessa, pääruoka tuodaan pöytään.

Alkuun heitetty soppa oli mausteisen maukasta ja porattu silkkisen smoothiksi. Tällä oli hyvä aloitella lounas. Salaatit olivat ihan jees, kvinoa ei tökkinyt ihan niin paljon kuin aikaisemmin, mutta chilikastiketta lukuunottamatta makumaailma oli hieman pliisu.

Salaattikastikkeetkaan eivät olleet kovinkaan mieleenpainuvia, vaikkakin kurkkuvinaigrette sekä appelsiinikastike termeinä lupailivat jänniä makuja. Ravintolan oma focaccia oli melko tuhtia tekstuuriltaan, mutta ihan hyvä ja paputahna levitteenä oli kiva.

Pääruoka saapui kun alkuruokalautaset oli tyhjennetty. Annoksen komponentit olivat kauniisti aseteltu lautaselle. Annos oli pienehkö, mutta tässä pitää muistaa, että ilmeisesti tilauksen yhteydessä voi pyytää myös isompaa versiota pääruoasta näin halutessaan (tästä tosin ei ollut mitään lappua, mutta tämä on kuulemma käytäntö).

Annos oli melko maukas, kukkakaali olisi saanut ehkä olla paahdetumpi, nyt oli hieman vetelä eikä ollut saanut sitä pientä kitkerää makua ihan niin paljon kuin tässä ehkä haviteltiin. Mutta noin muuten annos oli mielestäni onnistunut, maut olivat kohillaan ja kokonaisuus tuntui harkitulta. Lihaakin oli omaan mielentilaan sopivan vähän ja koko oli lounaskokonaisuuteen nähden sopiva. Jäi tämä kuitenkin siitä Kallion lautasesta laadullisesti jälkeen.

Jälkkärinä ollut maustekakku oli ihan ok, ei tämä jättänyt mitään pysyvää muistijälkeä, mutta kiva että oli tarjolla. Hedelmäsalaatti oli kivan raikas lopetus ja valmiiksi haudutettu tee (jotain Liptonia taisi olla) toimi näiden kanssa.

Lounas oli mielestäni onnistunut ja kyllä tämä ehdottomasti on kokemisen arvoinen, eikä hintatasokaan ole paha ottaen huomioon, että tässä on kuitenkin kolmen ruokalajin terveellisen oloinen ja kasvispainotteinen lounas. Se hävikkiainesten käyttäminen ja siihen perustuva hyveellisyyden tunne on mukava bonus. Ympäristökin on miellyttävän uniikki.

Sisustus on jännä yhdistelmä vanhan sairaalarakennuksen karuutta sekä seinille ripustettua taidetta. Ikkunoista avautuu kaunis puisto- ja merimaisema, jota hieman rikkoo työmaan vermeet, mutta vain hieman. Muutenkin Lapinlahden sairaalan alue on hieno ja tutustumisen arvoinen.

Sairaalahan on nykyään täynnä uutta vaihtoehtoistoimintaa, edellisestä käytöstä on jäljellä enää kyltit ja tarinat. Paikassa on hyvä pössis, vähän samaa henkeä kuin Kaapelitehtaassa, kiva kun näitä tiloja otetaan mielenkiintoiseen uusiokäyttöön. Marian sairaalassakin on jotain toimintaa (ja huhujen mukaan ex-A21 kavereiden ravintolakin!), mitä pitäisi käydä vahtaamassa.

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, salaattibuffan (#laputoiskiva) sisältöäkin tultiin omatoimisesti esittelemään (hienoa!) ja astiat blokattiin tehokkaasti. Täällä oli mukava asioida. Kasvisyöjälle on vähän vaihtelevasti, riippuen päivän aineksista, mutta ainakin se salaattibaari ja ehkä keittokin(?) nyt ainakin. Lasten kanssa voisi tavallaan tulla, tilaa löytyy ja alue on heidän mielestään kiinnostava (ollaan käyty aiemmin vierailemassa).

Ps. Hyvää pääsiäistä kaikille! Seuraavat päivitykset ensi viikolla.

URL www.ravintolaloop.fi
Puhelin 044-9889568
Osoite Lapinlahdenpolku 1, Helsinki

2 thoughts on “Loop”

  1. Täällä tuli lounastettua, ihan perushyvät setit, mutta samat nurinat kuin sulla. Salaattipöytä oli ehkä tylsänpuoleinen ja pääruoka kohtalaisen pieni; pääruoka oli kukkakaalia, linssitahnaa, avokadoa ja lehtikaalia. Inkivääri-paprikakeitto oli hyvää. Hieno paikka ja hieno idea, pitää käydä toistekin.

    1. Mielenkiintoista kuulla sinunkin kokemus mestasta. Ympäristönä toi on aika jännä, tuli joskus kavereiden kanssa rehattua keskellä yötä niitä vinttejä yms. Oli vähän creepy, mutta hyvällä tavalla.

      Se Restaurant Nolla pitäisi joskus päästä testaamaan, niillä tehdään ilmeisesti vähän tiukemmalla otteella tota hävikkiruokaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.