Bergga

Sieltä se talvi taas napsahti päälle ja pääsin aamulla lapioimaan sohjoa pihalta oikein huolella. Epämääräisestä ilmasta huolimatta teki mieli käydä tuulettumassa ja ampaisinkin siitä sitten kolmosella Karhupuistoon, Berggaa kokeilemaan. Ja näemmä menee jälleen yhdet Swimssit roskikseen, pohjissa on nyt jo niin paljon reikiä, että melkein turha käyttää noita. Ärsyttävää, ettei noi kestä sitä hiekoituskiveä tota paremmin.

A neighborhood cafe with good remote working conditions. The lunch consisted of a soup and salad buffet, which was ok and an optional warm dish, which was not.

Other cafes in Kallio are IPI Kulmakuppila, Cafe Brahe and Daniel’s Cafe.

Bergga on siis kahvila-ravintola, joka tarjoaa aamiaisen lisäksi lounasta soppa+salaatti-buffalla (8,50e) sekä optionaalisella lautasannoksella (10,30e). Tänään oli tarjolla: Katkarapukeitto, salaattibaari (kukkakaali-parsakaali-kesäkurpitsa-paprika-porkkana-salaattisekoitus, marinoituja oliiveja ja chilejä, tsatsikia ja hummusta sekä leipää), haudutettua kurpitsaa tai haudutettua siikaa ja valkoviinikastiketta. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, jonka vierestä löytyy buffa ja aseet yms. Itselle valikoitui buffa kalalla.

Alkuun nykäisty katkissoppa oli ihan jees. Pienet katkaravut olivat menneet jo aika tiukkaan luuppiin kuumassa keitossa ja muutenkin tämä oli sellainen keskitien soppa. Snadi mausteisuus tosin alkoi puskea ulos, joka vähän toi sävyä menoon, mutta oli tämä pääosin niiden herneiden ja maissien vetelemistä. Mutta kiva kun on lämmin aloitus tällaisella ilmalla. Salaatti olikin sitten lounaan kohokohta. Marinoidut oliivit olivat herkullisia ja sitruunavinaigrette sopi salaatin kanssa kuin nyrkki silmään.

Tahnat olivat nekin passelin maukkaita, tosin jäähän nämä aika lailla jälkeen esim. Sandron herkuista (käytiin vaimon kanssa muuten eilen Kampin Sandrossa ja vedettiin lautasannokset, ihan sikahyviä, oma lammasburgeri toimi todella hyvin, saatan jaksaa kirjaa senkin ylös tai sitten en). Mutta niitä parsa- ja kukkakaaleja oli jotenkin kiva vedellä runsaalla tsatsikilla, joka oli minusta ihan hyvin onnistunut versio. Leipä oli myös melko hyvää, hauskasti laitettu rusinoita yms siihen, mutta koostumus oli snadisti liian murenevaista itselle, meni vähän palasien kalasteluksi lautaselta.

Pääruoka saapui pienen odottelun jälkeen ja oli oikein kivan näköinen kumpu kauniilla lautasella. Aloitetaan ensin hyvistä asioista. Valkoviinikastike oli herkullista ja toimi muiden komponenttien kanssa hyvin yhteen. Kasvikset oli maltettu jättää napakoiksi, tosin perunoiden osalta vähän liiaksikin. Mutta se kala oli iso pettymys. Tämä oli vedetty ihan yli, sen verran kuivan makuista ja oloista, että joutui veitsellä vetää palasiksi.

Ja se nahka jotenkin ei toiminut, vaikka tämä on toki makuasia, mutta jos ei ole paistettu rapsakaksi, niin itse en pidä (toki tämä saa helposti pois, ettei se nyt mikään suuri tragedia ollut). Jotenkin se maustaminenkaan ei osunut omaan makuun, hieman erikoinen setti jotain siinä päällä joka ei mielestäni sopinut kalan kanssa yhteen. Eli ei tämä osunut omalla kohdalla maaliin, ehkä se soppa+salaatti, mutta toisaalta kun muutakin löytyy ympäristöstä (esim. oiva IPI Kulmakuppila kadun toisella puolella), niin en suosittele.

Sisustus on siistin kahvilamainen jännillä yksityiskohdilla (tsori, kuvat ovat vielä enemmän suksesta kuin normaalisti, mutta rafla oli täynnä jengiä joka vaikeutti toimintaa), kuten valtavalla seinämaalauksella Pekka ja Pätkä (+Justiina) teemalla. Hauskat lamput ja isot ikkunat toivat tilaan valoa ja olikin kiva ihmetellä Karhupuiston meinikiä lounaan yhteydessä. Ja näemmä mesta toimii hyvin etätyöpisteenä, kun wifi löytyy ja kovasti oli jengiä läppäreiden kanssa tuunaamassa jotain, pistorasioitakin ilmeisesti löytyi jne.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä. Kasvisyöjälle oli salaatti + haudutettu kurpitsa-annos, mutta edelleenkin, Kalliossa on mielestäni parempiakin vaihtoehtoja kivenheiton etäisyydellä. Lasten kanssa menisin todennäköisemmin muualle, tämä oli mielestäni enemmän sellaiseen aikuiseen kahvilameininkiin sopiva mesta.

Ps. Olo Garden on tulossa!

URL www.bergga.fi
Puhelin 044-9886119
Osoite Viides linja 14, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.