Cafe Brahe

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Uusi viikko, vanhat kujeet. Alijäähtynyt tihkusade antoi ymmärtää mitä loppuviikosta on luvassa, mutta päätin silti paeta hetkeksi kaiken kiireen keskeltä kohti Kallion kultaisia kukkuloita. Brahen kentän vieressä sijaitseva Cafe Brahe on vaikuttanut mestoilla ilmeisen pitkään ja päätinkin suhata kolmosella paikan päälle.

A charming small Finnish cafe with traditional home-cooked meals for lunch. The atmosphere is uniquely authentic and represents a dying breed of neighborhood cafes.

Other interesting places to visit near by are Bodo, Tam Tam and Weeruska.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Pikku kioski tarjoilee normi kahvila juttujen lisäksi salaatti ja soppalounasta ja ilmeisesti myös välillä jotain eksoottisempaakin, kuten wiener-leikkeitä yms. Tänään oli tarjolla: Siskonmakkarakeittoa leivällä ja kahvilla (6,80e!), salaattilounas (8,50e), Oopperaleipä (7,50e) sekä munakas (9e).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa ja ruoka yms tulee pöytään kannettuna. Vedet löytyvät jo pöydistä, muutakin juotavaa (limppareita ja mehuja ainakin) on ostettavissa. Päivän lehdet löytyy pöydästä kassan vierestä. Itselle valikoitui se soppa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Alkuun nappailtu sämpylä oli hyvä ja miellyttävän kotitekoisen oloinen. Sitkoa löytyi hyvin ja tämä soveltui hienosti keiton rippeiden noukkimiselle. Voita olisi saanut halutessa (ei tehnyt mieli).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Soppa saapui nopeasti pöytään ja oli oikein komea ilmestys lautasella. Siskonmakkaraa oli rutkasti ja nämä olivat saaneet kaveriksi perunaa, sipulia sekä porkkanaa mausteiden lisäksi. Siskonmakkara oli oikein hyvää ja mehukasta, en muistanutkaan että tämä voi olla näin hyvää. Maku keitossa oli syvä ja täyteläinen, perunat olivat kermaisen pehmeitä ja koponentit olivat tasapainossa keskenään.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Muut ainekset keitossa komppasivat erinomaisesti herkullista siskonmakkaraa. Keitto oli höyryävän huumaava setti onnelliseksi tekevää kotiruokaa. Tämä lounas toi lämpimän ja miellyttävän kepeän sekä sopivan kylläisen olon. Hinta ja miljöö huomioon ottaen tämä asettui mielestäni vähän paremmalle puolelle normi kotiruoka-lounaita tarjoavia ravintoloita.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Sisustus on jännä sekamelska keittiön puolelta pursuavia aineksia sekä ajan patinoimia koriste-esineitä. Tässä oli sellaista menneen maailman tunnelmaa, joka toimi todella mainiosti. Ihka aito suomalainen kioski-kahvila, joita ei enää nykyään ole mitenkään liiemmälti. Ikkunasta oli hauska seurata Brahen kentän rauhallista toimintaa, oli siellä joku vetelemässä nahkakuulaa maaliin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja sujuvaa, charmikas vanhempi rouva hoiti putiikkiaan taiten, täällä oli ilo asioida. Kasvissyöjälle oli varmaankin salaattia ja ehkä täytettyjä sämpylöitä? Ainakin ovessa mainostettiin vegaanisiakin asioita. Lasten kanssa voisi hyvinkin poiketa asioimaan, jos näillä nurkilla heidän kanssaan liikkuisin. Vaikka eihän tänne toki vaunuilla mahdu sisään. Kiva mesta, kannattaa käydä tsekkaamassa.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 10/31/16

Ps. Päivän Pokésaldo: Meowth, 16 PokéStoppia, 4 * Ghastly, Poliwag, 3 * Cubone, Drowzee, Rattata sekä Pidgey.

URL www.facebook.com/cafebrahehelsinki/
Puhelin 09-762865
Osoite Läntinen Brahenkatu 6, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.