Retro

Tuli jälleen matka Leppävaaraan ja koska ilma oli käynnin kohdalla aavistuksen masentava, niin päätin mennä lähes sisätiloja pitkin junalaitureilta Sellosalin ravintoloita koestamaan. Lime Leaf on jo kirjattu, joten tällä kertaa valitsin kohteeksi Retron.

A pleasant cafe in Sello shopping mall with “home cooked” lunches and a salad bar for starters.

Other restaurants in Leppävaara are 3 Amigos, Curry Palace and Persian Ravintola.

Paikka tarjoaa lounaaksi lautasannoksia salaattibaarilla sekä jälkkärillä (tänään Dallas-pulla ja kahvia/teetä). Annoksissa on päivittäin vaihtuvia juttuja sekä viikon erikoisuuksia. Tänään tarjolla oli: Chorizopullia tsatzikilla ja perunamuusilla (10,30e), kana-cheddarpastaa (10,30e), tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja croissant (10,30e), vuohenjuustosalaatti (14e) sekä härän ulkofilepihvi chilimajoneesilla ja maalaisranuilla (20e). Itselle valikoitui lihapullat ja muussi sekä pieni syyllisyys vegeilyn lyhyydestä. Ehkä huomenna? Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, lautasannos tuodaan pöytään.

Alkuun oli salaattia (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, paprika-katkarapusötkötys, marinoituja oliiveta, melonia, pari kastiketta sekä leipää ja nappivoita), joka oli ihan jees. Kiva, että oli pari marinoitua komponenttia. Tämä oli sellainen harhautus varsinaista ruokaa odotellessa.

Ja se pääruoka tulikin yllättävän vauhdikkaasti vaikka olin parhaaseen lounasaikaan liikenteessä. Lautasella oli koomisen pieniä pullia, pienehkö keko muussia (täältä saa ilmeisesti isomman annoksen samaan hintaan pyytämällä) sekä vähän paistettuja vihanneksia ja sitä tsatsikia. Tämähän oli oikein hyvää, muussi oli juuri sopivan kuohkeaa ja muhkean makuista. Chorizo-pullat olivat kivan mausteisia ja hyvän tekstuurin omaavia.

Paistetut kasviksetkaan eivät tuntuneet turhalta lisukkeelta, vaan oikeasti maistuivat ja komppasivat muita hienosti. Tsatsiki sitoi komponentit yhteen ja oli hillityn valkosipulista sekä toi kivan freesin soundin annokseen. Hyvä ja sopivan kevyehkö lounas, ihan mielellään täällä kävi. Jälkkärit jätin sikseen, mutta kiva, että oli tarjolla.

Sisustus on vähän tällainen ketjumainen, mutta siisti ja kohtuullisen rauhallinen, vaikka tässä kauppakeskuksen vilkeessä tavallaan kuitenkin ollaan. Varsinkin ikkunapaikkojen loossit vaikuttivat ihan viihtyisän oloisilta.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja sujuvaa. Kasvissyöjälle oli salaattia + salaattia tai sitten soppaa. Lasten kanssa voisi mahdollisesti piipahtaa, alle 12v saavat ilmeisesti puoleen hintaan ja tilaa löytyy.

Ps. Käytiin katsomassa Apassionata. Oli tosi hieno, vaikka kuva ei annakaan sille oikeutta.

URL www.ravintolaretro.fi
Puhelin 010-8394000
Osoite Ratsukatu 3, Espoo

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.