Wrap and Roll

Tänään oli taas iisimpi meno, suurin osa paperihommista taas hetkeksi tehty ja ilmakin oli ihan kiva. Mutta voi sitä häröilyn määrää, kun lähdin hakeutumaan lounaalle. Vaihdoin kävellessä suuntaa ja mielipidettä niin monta kertaa, että meinasin kääntyä takaisin toimistolle.

Päädyin sitten lopulta käppäilemään Vltavan vierestä ensimmäiseen liikahtavaan dösään ja kohti Töölöä/Haagaa. Siinä sitten miettimään, että mikäköhän olisi järkevä maastoutumiskohde ja valitsin muistinvaraiselta listalta Wrap and Roll, kun muistelin, että sieltä saisi mahdollisesti phởta.

A nice Vietnamese restaurant offering an Asian buffet with sushi and also phở, which was rather good.

Other places in Helsinki that offer a good phở are Codle, No. 5 Coffee and Bumi Cafe.

Paikka on Tullinpuomin huoltiksen lähistöllä (vähän siitä eteenpäin, näemmä se liikenneympyrän kohdalla sijaitseva rafla on pitkän historian omaava White Lady joka meni suoraan listalle, en ole koskaan käynyt) sijaitseva vietnamilaista/kaakkois-aasialaista ruokaa tarjoava pikku rafla.

Lounaalla on tarjolla niin aasialainen buffet (9,40e, 10,20e susheilla) kuin myös pelkkä salaatti+leipä (8,20e), että kaikenlaisia lautasannoksia (9,20e – 10e) sekä ne phởt (8,90e kanalla / 9,70e lehmällä) ja kaikkiin kuuluu salaattibaari (jäävuori, kaaliraaste-sesami-chili, tomaatti, viinirypäle, hunajameloni, pähkinöitä yms ja pari kastiketta).

Itse valitsin sen phởn lehmällä, kun minulla on tämä ongelma (pakkomielle kokeilla kaikki versiot mitä on tarjolla), mutta vähän teki mieli kokeilla sitä buffaa sekä muutamia niistä lautasannoksista. Seuraavalla kertaa sitten.

Kiva kun oli alkupaloja, tyrkkäsin melonin ja jäävuorisalaatin päälle vähän Caesar-kastiketta ja rupesin nykimään sitä kaaliraastetta. Tämä oli hyvä versio tästä raastemeiningistä, mukavasti sesamia ja hitunen chiliä sekä aavistuksen kirpsakka ja tasapainoinen marinointi kaalissa. Täyteläinen kastike toisella puolella lautasta jotenkin sopi omaan mielentilaan ja pähkinät toivat pientä tekstuuria mukaan. Hyvä aloitus.

Soppa saapui yllättävän nopeasti eteeni erilaisten tykötarpeiden kera. Normaalista poiketen sivuun tulikin slaissi sitruunaa sen normi chilin kanssa. Sriracha pullon lisäksi pöydästä löytyi jo valmiiksi soijaa(? tämä oli tyhjä enkä jaksanut hakea erikseen) ja makeaa sekä tulista chilikastiketta. Phởn kirkas liemi oli hyvä, sopivan syvällä maulla ja melko runsailla komponenteilla.

Yrttejä oli maltillisesti, mutta kiva, että oli edes jotain. Kevätsipulia löytyi, sekä vähän isompia ja rouskuvia keltaisen sipulin lohkoja. Nautaa oli aika runsaasti ja leveitä riisinuudeleita oli paljon, mutta ei liikaa. Tämä oli kohtuullisen harmoninen kokonaisuus.

Chilikastikkeella sai vähän tiukempaa makukokemusta loppua kohden ja sen voimalla jaksoin viimeistellä koko lautasen. Tämä osui mielestäni sinne ylempään keskitasoon phở-tarjoomaa ja oli lounas kokonaisuudessaan oli oikein hyvä ja kokeilemisen arvoinen.

Sisustus on siistin yksinkertainen, hieman kahvilamainen. Hauskat koristeet ja taulut elävöittivät pienehköä tilaa kivasti. Täällä oli mukava istuskella ikkunan ääressä ja ihmetellä Manskun liikennevirtaa.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli ainakin yksi tofu-annos ja tietty se salaattipöytä, mutta oli tämä aika lihapainotteinen. Lasten kanssa ehkä skippaisin, vaikka he sushibuffista diggaavatkin, mutta vähän irti reiteistä ja ehkä vähän ahtaan oloinen isommalle köörille?

Ps. Palace on tulossa takaisin Royalin vetämänä! Mielenkiintoista nähdä seuraava iteraatio tuosta. Ja Cityn SYÖ!-viikoilla panostetaan vähän enemmän vegeilyyn, joka minulta on nyt tässä jäänyt vähän taas paitsioon (näemmä tällä kertaa jaksoin melkein viikon vai paljon tota kesti?).

URL www.wrapandroll.fi
Puhelin 040-5312200
Osoite Mannerheimintie 87, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.