Copas y Tapas

image

Koulujen päättäjäiset tulivat ja menivät, joten oli juhlan paikka. Erinomaisten todistusten lukemisen jälkeen päätimmekin viettää mukavan miniloman ytimessä. Kevyen kesäshoppailun jälkeen suunnattiin Copas y Tapas -ravintolaan. Paikka tarjoaa espanjalaishenkistä safkaa tapas alkupaloilla ja jännästi mestassa ei ole suoranaisesti listaa, vaan enemmän viittellinen menu siitä mitä asiat maksavat (esim. kolmen tapan valikoima 14e).

The service in this lovely spanish restaurant is one of the best in Helsinki and something you must experience. The food is also wonderfully delicious.

Some other incredible restaurants with exceptional service are Olo, FinnjävelVinkkeli and NJK.

image

Valitsimme menut (48e, pihvi +5e) lähes koko porukalle, pienin otti vain tapakset sekä jälkkärin. Tänään menu piti sisällään: Alkuun kolmen tapan lajitelma (paahdettu ja kuorittu makea paprika tuorejuusto-jokiraputäytteellä, suomalaista ilmakuivattua kinkkua salaatilla ja jollain kreemillä sekä kylmä minttu-hernekeitto), pääruokana kala (paistettua siikaa), liha (Jamón Ibérico) tai pihvi (flank steak) sekä loppuun Panna Cotta mansikoilla sekä kuivatulla vadelmalla.

image

Tapakset olivat erinomaisia! Se paahdettu paprika juusto-raputäytteellä oli makean raikkaan suolainen herkkupala ja maut olivat hienon tasapainoisia. Kinkku ja salaatti olivat nekin aivan erinomaisia, kastike komppasi muita komponentteja kauniisti. Ja se keitto! Vähän gazpachon henkinen, samettisen tuntuinen ja mahtavan raikas, kesäherneen ja mintun makuinen setti. Erittäin hieno ja hauska suomalaisvaikutteinen tapaslajitelma.

image

Itselle osui possu ja se olikin valtavan herkullinen, suussasulava ja taiten keitetty liha. Retikka toi pientä tekstuurivaihtelua annokseen, mutta oli muuten aika hennon makuinen. Kaikki kreemit ja kastikkeet toimivat hyvin yhteen ja ne vihreät pavut olivat jotenkin erityisen herkullisia.

image

Kala oli hyvää, sen pienen palan minkä itse maistoin ja tytöillekin tuntui maistuvan. Muikean sitruunainen, vaahtomainen kastike toi annokseen kaunista raikkautta ja oli ehkä yksi suosikkikastikkeista näissä annoksissa. Kaikissa annoksissa olleet villiyrtit (poimittu kuulemma Hyvinkäältä ja Larusta) olivat voimakkaan makuisia ja toivat annoksiin hyvää lisäsävyä.

image

Pojan pihvi oli hyvin paistettu ja mehevän murea ja herkullinen. Pojalle ne sienikreemit ja korvasienet eivät uponneet kovinkaan hyvin, mutta kävin seivaamassa parhaat palat itselle. Pihvissä ja kalassa oli snadisti raparperia mukana tuomassa pientä hapokkuutta peliin.

image

Loppuun vedetty Panna Cotta kruunasi loistavan menun ja täyteläinen kermaherkku marjaisilla meiningeillä oli niin hyvää, ettei sitä taaskaan saanut itse syödä ihan kokonaan loppuun kun lapset kävivät lokkimassa loput.

image

Kahvit ja teet loppuun ja oltiinkin valmiit siirtymään tyytyväisinä kohti kotia.

image

Sisustus on pelkistetyn tyylikäs ja erityisesti “viinilista” koostettuna tyhjistä pulloista seinällä oli erittäin hauska idea. Kauniit taulut viimeistelivät tunnelman.

image

Asiakaspalvelu oli ainutlaatuisen sydämellistä ja huomioonottavaisen ystävällistä. Harvoin saa näin hyvän vastaanoton ravintolassa ja jo pelkästään tämän takia kannattaa tulla käymään.

image

Kasvissyöjälle oli vegevaihtoehto pääruoalle ja maut olivat erinomaisia, joten ehdottomasti vaan mestoille. Lasten kanssa asiointi oli erittäin vaivatonta ja heidätkin otettiin todella hyvin huomioon. Aivan erityisen miellyttävä ravintola ja suosittelen ehdottomasti käymään. Kirjakin pitänee lukea, josko vaikka saisi himassakin tehtyä jotain herkkuja.

URL www.copasytapas.fi
Puhelin 010-3220950
Osoite Fabianinkatu 16, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.