Tapas BarCelona

20140616-113834-41914623.jpg

Alunperin viikon teemana piti olla Espanja, mutta yllättävän huono espanjalainen lounasvalikoima stadissa. Illemmalle löytyy Bar Tapasta, Kim’s Tapas, Goce, Los Cojones ja Bar Teos. Ja sitten Parilla Española sekä Nuevo ovat aika ylälaidassa hinnoittelun suhteen. Noh, viikko on normaalia lyhyempi, joten katsotaan mihin tämä kaikki johtaa.

Mummotunnelin (eli Mikonkatu on hieman harhaanjohtava osoite, oikeasti kyse on tunnelista joka menee korttelin läpi, “Königin” takaa) BarCelona on pieni tapas-paikan oloinen ravintola. Ketjuahan tämäkin näemmä nykyään on, mutta tarjooma on yleensä ollut ihan ok kun täällä olen aiemmin käynyt. Kyseessä on lounasbuffet (10e), joten tiskille maksu (bonuskortin kera) ja sitten istuinta etsimään (kannattaa olla ajoissa liikkeellä, tämä täytyy nopeasti). Tällä kertaa tarjolla oli lämmintä couscous-salaattia kasviksilla (ainakin pikkutomaatteja, sipulia ja sieniä), virheää salaattia (tomaatilla ja kurkulla), coleslaw:ta, penne-pastaa punaisella paprikalla ja oliivi-sipuli-juusto-sötkötystä. Näiden lisäksi löytyi perinteiset siemenet, pähkinät ja sekä krutongit salaatin modaukseen ja jos olisi halunnut, olisi voinut ottaa vielä satay-kanaa sivuun, eli aina(?) löytyy myös joku eläinperäinen proteiini myöskin. Jälkkäriksi tarkoitettu hedelmäsalaatti (eli meloonia) päätyi myöskin omalle salaattilautaselle. Salaatti oli ihan ok, tosin ehkä tässä kohtaa pitäisi kysyä, että mikä tässä oli sitten espanjalaista? Salaatin lisäksi oli keittoa, linssikeitto luki listassa, käytännössä oranssia kasvissosesoppaa, joka oli porattu semitasaiseksi, lopputuloksena aika rakeinen suutuntuma ja mausteinen maku.

Miljöö on hieman nuhjuinen, mutta myös hieman autenttisemman oloinen kuin Bar Tapasta (en ole siellä käynyt remontin jälkeen, joten voi olla että arvio menee hieman ohi). Jos ja kun ravintola itseään positioi etelä-eurooppaan, niin täytyy kyseenalaistaa ääniraita, joka oli napattu mustavalkoisista suomi-elokuvista. Ihan siis alkuperäisbiisejä tuli sen tinnittävän äänen ja rahisevan äänityksen kanssa, jotain lauloivat pelimanneista tai markkinoista. Suomi-kahvilaan (jossa käyn myöhemmin) tuo olisi sopinut kuin mustamakkara taskuun, mutta täällä oli jotenkin hassu. Palvelu oli nopeaa (ks. buffet) ja asiallista. Kahvi tai tee kuuluu hintaan ja pöydiltä löytyy myös päivän lehdet.

Kasvissyöjille tämä paikka tarjoaa keskitasoista soppaa ja salaattia, lasten kanssa liikkuvien kannattaa ottaa huomioon että kyseessä on ahdas ravintola ja mielestäni tarjooma ei ole mitenkään erityisesti lapsille suunnattu. Itselle jäi hieman valju olo tästä, eli kyllähän tätäkin syö, mutta samalla hintatasolla on aika paljon muutakin tarjolla. Eikä tässä kyllä mihinkään iberialaiseen tunnelmaan pääse.

URL www.tapasbarcelona.fi
Puhelin 09-85685710
Osoite Mikonkatu 2, Helsinki

 

Tapas BarCelona on 16.6.2014 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.