Beijing8

Kortteli korkattu. Tai no, kävinhän minä lasten kanssa päivällisellä Bastardossa, mutta lounas oli käymättä. Edelleen vähän vetämätön olo (varmaan tulossa joku isompi flunssa tms) ja jotenkin ei tämä tarinointi maistu ihan samalla tavalla kuin aiemmin. Mutta siitä viis, on tämä koko touhu aiemminkin tuntunut jotenkin pakotetulta hetken ja sitten taas on mielenkiinto herännyt. Ja ainahan sitä on pakko jotain syödä, joten väsymyksestä huolimatta raahauduin ulos toimistolta, mutta en vaan jaksanut lähteä mihinkään kauas, eli otin kohteeksi pitkään säästellyn Kampin “Kortteli” ravintolakokonaisuuden.

An international restaurant chain offering a quick lunch of Chinese dumplings. The chili & coriander dip was excellent and made the dish. I also enjoyed the Chinese vinegar with the dumplings.

The Kamppi shopping mall has many good restaurants, such as Bastardo, Mad Wok and Kimchi Wagon.

Beijing8 tarjoaa kiinalaisvaikutteisia dumplingeja lounaaksi joko yhdeksän (9,70e) tai kahdentoista (11,50e) kappaleen valikoimana. Valikoima on heidän valitsema tai sitten voi ottaa yhden täytteen kaikkiin nuudeleihin. Tämän lisäksi annokseen tulee mukaan kaaliraastesalaatti sekä nuudelit tai riisiä. Täytevaihtoehdot ovat: Ankka-inkivääri, kana-maapähkinä, kana-thaibasilika, nauta & chili-korianteri, possu-sitruunaruoho sekä “vegetaarinen”. Mukaan saa dippauskastikkeen, joita löytyi: Luumu & inkivääri, seesami & punapippuri sekä chili & korianteri. Näiden lisäksi oli soijaa, kiinalaista etikkaa sekä chilirouhetta.

Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille, josta löytyy myös tykötarpeet. Vesipiste oli tiskin vieressä ja siitä sai myös teetä. Itse otin tuon kokin valikoiman chili & korianteri -dipillä ja sivuun vielä sitä etikkaa.

Ruoka valmistui erittäin nopeasti ja se haettiin nimen huutamisen jälkeen tiskiltä, tässä on selvästi hyvin hioutunut konsepti. Annos tuli jännästi take-away-laatikossa, joka tietty tavallaan on hyvin funktionaalinen tapa tarjota safkaa, mutta kieltämättä laatikosta vetely ei ole lounasaikaan normaalia. Ehkä tähän voi asennoitua tällaisena piknik-kokemuksena? Salaatti oli ook, varsinkin kun terästin sitä hieman sillä dipillä. Ja se dippi olikin sitten oikeasti makoisaa! Tämä oikeastaan teki tämän koko annoksen ja se etikka toi vielä kivan hapon mukaan peliin. Tykästyin tuohon kiinalaiseen etikkaan ja pitääkin hankkia sitä himaan. Nuudelit olivat normi vermiselliä eivätkä juurikaan vaikuttaneet maustetuilta. Tähänkin auttoi se etikka+dippi.

Dumplingit olivat ihan hyviä ja sopivasti kypsennettyjä, vain muutamalla kovalla kohdalla. Mutta joko kokki oli valinnut jotenkin jännästi, tai sitten sain vaan kaikki samaa satsia, koska en erottanut dumplingien välillä mitään eroa. Täytteet vaikuttivat jokseenkin samanoloiselta massalta, joka maistui lähes samalta kauttaaltaan. Toki se dippi ja etikka olivat melko voimakkaita ja hallitsivat herkullisesti tätä kevyttä ja nopeaa lounasta. Tämä oli hyvä ensikosketus Korttelin lounastarjoomaan (tai no, kävin mä Storyssa äidin kanssa viime viikolla, mutta en vaan jaksanut kirjoittaa, kun vedin vaan leivän. Sitä paitsi Story on jo käsitelty). Pitää käydä uusia testailemassa kun tulee ikävämpiä ilmoja eteen.

Sisustus on food court -henkinen, mutta melko tyylikäs sellainen. Yksinkertaiset kalusteet toimivat hyvin ja seiniä tapetoivat julisteet olivat kivan värikkäitä, tosin myös vähän “ruuhkaisia”. Kortteli on mielestäni toteutettu hyvin ja on erittäin toimivan oloinen alue Kampista. Vaikkakin täällä on lounasaikaan melkoinen ruuhka, niin tilan vetoisuus on melkoinen ja täältä tuntuu löytyvän penkki pahimpaankin hetkeen. Ja vessatkin ovat parhaimmat Kampissa.

Asiakaspalvelu oli rennon ystävällistä ja koko tilausprosessi sujui yllättävän mutkattomasti, vaikka ravintola onkin melko uusi. Hyvin osattiin opastaa asioiden sijainnitkin kysymättä, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se “vegetaarinen” vaihtoehto ja löytyy täältä muutakin, Miso-keittoa yms yms. Lasten kanssa voisi tulla, tilaa löytyy, ruoka tulee nopeasti ja mautkaan eivät ole mitenkään liian övereitä (tosin dipiksi varmaan kannattaa otaa joku ei-chili versio).

URL www.beijing8.com
Puhelin 09-12341234
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.