Linko

image

HUOM! Ravintola on suljettu, mutta ilmeisesti avautumassa on avattu uudelleen Ruusulankatu 3-5 osoitteessa.

Teki sitten mieli pizzaa ja olin kuullut kovasti kehuja Linko-nimisestä baarista ja sen pizzoista. Nappasin siis sporan ja lähdin ekskursiolle kohti Töölön syövereitä. Täälläpäin on paljon muitakin rafloja, mitä pitäisi testaa, kuten Messenius ja Linkoa vastapäätä sijaitseva kiinalainen. Mutta tosiaankin, Linko ja pizza oli päivän ohjelmassa. Viihdytin itseäni paluumatkalla kävelemällä kauniin Töölönlahden vierestä ja kylläpäs sinne Finlandia-talon taakse on jaksettu väkertää juttuja. Oli miellyttävää käyskennellä linnun laulun siivittämänä auringon säteitä kimaltelevan lahden puistikossa ja sai ehkä jonkun promillen pizzastakin sulatettua matkalla.

Above average pizza on offer at this local bar with a relaxed atmosphere.

For the same kind of experience but closer to Helsinki center, go to Putte’s. And for better pizzas, go to Leonardo or Skiffer.

image

Mesta tarjoaa parin lounaspizzavaihtoehdon (tarjolla näyttäisi olevan vege + liha) lisäksi soppaa sekä salaattia. Tänään ilmeisesti kohtuu usein vaihtuvalla listalla oli: Mustajuurikeitto (7e), Ratatouille-pizza (11e), Serrano & pesto -pizza (13e), vuohenjuustosalaatti (11e) sekä savulohisalaatti (12e). Loppuun oli kahvi tai tee. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa baaritiskille jonka vierestä löytyy vedet, aseet sun muut. Tilasin Serrano & pesto -pizzan, sitähän tänne oli tultu hakemaan.

image

Päivän lehtiä ei näkynyt, mutta mielenkiintoinen Kespron asiakaslehti löytyi joka oli pakko skannaa. Ostaako jotkut ravintolat valmiit misat? Tuolla oli myynnissä mm. kuutioitu avokado (miten tämä pysyy hyvänä tukusta raflan lautaselle?) ja ruskistettu sipuli. Ei pysty ymmärtämään, mutta en olekaan ammattilainen. Muutenkin lehti oli tosi kiintoisa, saakohan tätä helposti jostain luettavaksi?

image

Pizza saapui seminopeasti (~10min tilauksesta) ja oli komean näköinen ilmestys. Ainoa mikä tässä hämäsi heti alkuun oli se pahasti kärventynyt reuna, jonka haistoinkin odotellessani pizzaa. Kohta maistuikin palaneelle, mutta muu pizza onneksi ei. Pizza oli hyvä, pohja oli kohtuullinen, hieman olisi saanut olla rapsakampi, mutta reunoista (ne kohdat jotka eivät olleet palaneet) oli oikein rapsakka ja tämän pizzan pystyi pääosin syömään käsin slaisseina.

Päällysteitä oli sopivasti ja ne olivat laadukkaita. Erityisesti se pesto jäi mieleen, herkullista! Parempi pizza tämä oli kuin Putte’sin margarita, mutta jäi mielestäni Da Vincin/Leonardon oivien sekä Skifferin jännittävien pizzojen jälkeen, varsinkin kun osa pizzasta maistui palaneelle.

image

Sisustus on rouhean rustiikki. Liikuttavan eriparia olevat kalusteet ovat ajan hampaan nakertamia, mutta jotenkin tästä jäi kovin sympaattinen fiilis. Kivan persoonallinen korttelikapakka, jossa varmasti viihtyy kavereiden kanssa.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli se vegepizza, salaatti ja soppa vaihtoehtoina. Lasten kanssa en varmaankaan tulisi baariin syömään, kun muitakin vaihtoehtoja löytyy.

image

URL www.linkopizzabar.fi
Puhelin 044-7331337
Osoite Ruusulankatu 3-5, Helsinki
Linko on 12.4.2016 rated 2.0 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.