Kok Thai

image

No oli näitä thaikkupaikkoja nyt ainakin tämä vielä käymättä. Itseasiassa törmäsin tähän (taas) vahingossa, tarkoitus oli mennä Soupiin nautiskelemaan vegesopista, mutta kun tämä oli ennen sitä (sporalla Oopperan eteen jne) niin päätin käydä koestamassa. Paikka tarjoaa thaikkuruokabuffaa (9,50e) salaatilla ja sopalla. Näiden lisäksi näytti olevan kasvisruokaa lautasannoksina (9,50e, vaihtelee päivittäin), mikä on hyvä koska buffa oli käytännössä katsoen pelkkiä liha-annoksia. Kyltit buffassa olivat melko ylimalkaisia (“Kanaa”, “Kalaa”), mutta tänään oli siis tarjolla: Kookosmaito-kasviskeitto, riisiä (natch), paistettua nuudelia, kevätkääryleitä, fritattua kalaa, kanaa  ja ananasta sekä paistettuja kasviksia makeahkossa kastikkeessa, kanaa ja paistettuja vihanneksia tulisessa kastikkeessa sekä possua parsakaalin ja paistettujen kasviksien kera. Näiden lisäksi oli salaattina: Tomaatti, kurkku ja jäävuorisalaatti (ei kastiketta). Buffan jatkeena oli kolmea tuunauskastiketta: Tulinen thai-curry, sweet chili ja nam prikh/pla meininki. Loppuun on kahvia ja teetä. Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, josta saa lautasen ja aseet. Ravintolassa näytti pyörivän päivän(?) lehdet pöydillä.

image

Alkusalaatti oli tuoretta perusmeininkiä, mutta ovelasti tuunasin sitä sweet chilikastikkeella. Fritit olivat ihan jees, erityisesti se persoonallinen kalafritti miellytti, vaikkakin enemmänkin muotoseikoilla kuin maulla. Keitto oli maukas ja tulinen, tosin tujautin siihen mukaan sitä thai currya, jossa oli selvästi ihan kivasti potkua. Pääruoat olivat yllättävän hyviä, kaikki omasivat oman makuprofiilinsa ja tulinen kana oli oikeasti hieman mausteista, siinä määrin ettei tehnyt mieli tuunata (tai ei ainakaan niin paljon että olisin käynyt roiskimassa chilikastikkeita siihen päälle). Possu oli mehevää ja kasvikset oli tässä (kuten muissakin annoksissa) maltettu jättää hieman napakoiksi. Makeahko kanakastike oli sekin ok, tosin pidin siitä tulisesta kanasta enemmän. Riisi oli hieman kovaa vaikka tulin mestoille jo buffan alkamisen aikoihin, mutta kyllä se kastikkeiden kanssa meni. Paistettu nuudeli oli aika tavanomainen setti, tosin toisin kuin monessa muussa paikassa, täällä tämä oli ohutta (riisi?)nuudelia ja mukana oli kasvissattumia eikä kananmunaa. Ihan hyvä buffa, vaikkakin melko pelkistetty.

image

Sisustus on aika tavanomainen ja hieman kauhtunut kaakkois-aasialaisvaikutteinen kortteliravintola. Katossa oli ne jännät, kiiltävät metalli”parrut” (miksi näitä on kiinalaisissa yms aasialaisissa ravintoloissa?) ja seinillä kuninkaallisten taulut. Ikkunoiden edessä oli melkoisesti kamaa, joten ravintolasta jäi hieman hämärä, nuhjuinen kuva, tosin ihan siisti tämä kuitenkin oli. Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli se joku lautasannos. Lasten kanssa ei varmaan tulisi mentyä, mutta perus lounasmättöön ihan sopiva paikka.

URL Kok Thai
Puhelin 09-4548093
Osoite Runeberginkatu 56, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.