Parmesan Arabia

Ei todellakaan ollut tarkoitus vetää pizzaa lounaaksi, mutta tässä sitä oltiin, Arabian ytimessä ja käntty kourassa. Tai lautasella, whatevah. Pohdiskelun jälkeen trekkasin tänne etsimään Swagatamia ja nepalilaista ruokaa, vaikka tavallaan ei sitäkään tehnyt mitenkään erityisesti mieli. Vähän tällainen vaiheilumeininki taas päällä, mutta pakko sitä on jotain vetää vaikka pää ei välittäisikään.

Masu kyllä määrää sitten kun tulee tosi kyseeseen. Nepalilainen oli valitettavasti kuitenkin kiinni, vaikka saitilla kovasti mainostetaan, että lounasta on tarjolla 10:30 lähtien. Mutta ei hätää, vieressä oli tosiaan muutama kokeilematon rafla, joten ensimmäiseen ineen ja ihmettelemään. Swagatam ja ISS:n Nordic Light/Portal/Portaali who-knows jäi sitten myöhempiä kertoja varten.

A fairly usual pizza and kebab restaurant with slightly better than average pizza base (are belong to us). The lunch includes a small soda pop and a salad.

Other restaurants in this area of Helsinki are China Flavor, Tyros and Asian Aroma.

Lounastarjouksena on pizza (9,90e) limulla ja alkusalaatilla. Näiden lisäksi löytyy myös salaattia, kebabia ja falafeleja, eli aika tutunoloinen kattaus. En nyt lähtenyt sooloilemaan, vaan nappasin listalta Hot Salsa pizzan, joka sisälsi: Tomaattikastiketta, juustoa, tulista salsakastike, pekonia, meetwurstia, punasipulia, jalopenoa ja tuoretta paprikaa.

Sivuun otin kylmäkaapista nollakokiksen. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille ja pizza tuotiiin pöytään. Loppuun on myös kahvia/teetä, joka löytyy kylmäkaapin vierestä mausteiden kera (Texas Peteä ainakin löytyi).

Alkusalaatti oli freesi ja yksinkertainen, salaattikastiketta oli kipattu mukaan sen verran, että maistui. Kivahan se on lounaan alku viettää jotain näpräten, ettei aika käy tylsäksi.

Pizza saapui kohtuullisessa ajassa ja oli aika normaalin oloinen setti, täytteitä reilusti, mutta ei liiallisesti. Tämä oli oikein kelvollinen lounaspizza ja erityisesti pohja toimi itselle hyvin, kun oli rapsakka ihan keskelle asti.

Reunat tosin eivät itsessään maistuneet juurikaan, eikä tässä ollut merkittävästi sitkoa yms, mutta toimi omassa kontekstissaan oikein mainiosti. Tulinen salsakastike osoittautui tacokastikkeen makuiseksi (“mutta meidän kastikkessa on taco-maustetta” soi korvissani ensi puraisun yhteydessä) ja silleen sopivan mausteiseksi.

Tulisuutta sai lisää Teksasin Peteltä ja oreganoakin löytyi pöydistä. Eilisen päärynäepisodin aiheuttama, erittäin lievä, painonpudotuskin saatiin korjattua tehokkaasti.

Sisustus on siisti, kahvilamainen ja ryyditetty mustavalkoisilla leffajulisteilla. Taustalla soi hiljaisesti joku epämääräinen eurodisko tms ja ulkona harmaassa säässä seikkaili spora jos toinenkin.

Isot ikkunat toivat valoa huoneeseen, sen mitä näillä keleillä tuolta kaasupallosta saa. Kasvissyöjälle oli vegepizzat ja falafelit sekä tietty sitä salaattia.

Lasten kanssa tuskin tulisi erikseen mentyä, mutta näemmä ainakin Woltilla saa tilattua himaan, kun heidän kuski kävi kääntymässä.

Ps. Länsimetro on osoittautunut suureksi sukseeksi omalta osalta, arkipäiväisestä matkasta keskustaan on tullut jotenkin iisimpi ja miellyttävämpi. Toki joutuu rehaamaan itsensä Ison Omenan parkkiruutuun, mutta toisaalta pääsee jalat kuivina kulkuvälineestä toiseen. Elämänlaatu++

URL www.parmesanarabia.fi
Puhelin 050-4112141
Osoite Arabiankatu 6, Helsinki

4 thoughts on “Parmesan Arabia”

  1. Tennishallin burgeri oli ihan ok, edelliskauden hampurilaistyylin mukaan järjettömän korkea joten lähestyä pitää joko asein tai varautua sotkuun.

    1. Piti itseasiassa tänään käydä, mutta meni paltsut pitkiksi. Hampparin pitäisi kyllä olla käsin syötävissä, vaikkakin on jotkut tornitkin olleet ihan herkullisia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.