China

Itseään Helsingin ensimmäiseksi kiinalaiseksi tituleeraava ravintola oli pakko käydä tarkastamassa. Mielestäni olen täällä joskus muinaisaikaan käynyt illastamassa kavereiden kanssa, mutta siitä ei ole mitään selkeää mielikuvaa. Kyseessä on buffa (9,70e) ja tilaus sekä maksu suoritetaan tiskille. Koska tämä kirjoitus perustuu vanhaan muistikuvaan (kävin täällä ennen kuin aloitin laittamaan asioita formaalimmin talteen) niin en nyt ole ihan varma mitä kaikkea oli tarjolla, mutta tässä kuvaus suurin piirtein. Buffettiin kuului: Kasviskeitto, Friteerattua kanaa ja kevätkääryleitä hapanimeläkastikkeella, Nauta-, Possu- ja kasviskastikkeet, perus salaattisetti, riisiä sekä muistaakseni paistettuja nuudeleita. Loppuun taisi olla kahvia tai teetä.

Aloitin kasviskeitolla ja voi itku mikä esitys, vaikka kauhalla pohjalta kouraisin, niin siihen tarttui vain pari maissinjyvää. Hieman samea vesi parilla maissinjyvällä ei mielestäni täytä kasviskeiton kriteereitä ja makukaan ei yllättäen ollut mikään erikoinen, hieman suolainen vesi. Täysi pohjanoteeraus ja ihmettelen, että miksi tällaista on vaivauduttu edes pistämään tarjolle. Friteeratut jutut olivat ihan hyviä ja rapsakoita, mutta se hapanimeläkastike oli niin eriskummallisen makuista, että jäi lautaselle. Kastikkeet ja riisi olivat ihan ok, näissä ei sinänsä ollut mitään valittamista, mutta ei kyllä mitään erityistä kehuttavaakaan. Parempia kastikkeita mielestäni saa kadun toisella puolella sijaitsevasta Long Wallista. Kaikenkaikkiaan tämä oli heikoin kiinalainen buffa missä olen ikinä syönyt.

Sisustus on ihan siisti ja peruskiinalaisen ravintolan näköinen. Palvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle, kuten en kenellekään muullekaan, en tätä lähtisi missään nimessä suosittelemaan. Lastenkaan kanssa en tänne tulisi. Hyvin erikoista että tällaisella tasolla (jos tämä ei vaan sattunut olemaan erityisen huono päivä) olevaa buffaa tarjoava ravintola pysyy edes pystyssä.

URL www.ravintolachina.fi
Puhelin 09-640258
Osoite Annankatu 25, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.