Kuja

IMG_1210

Hakaniemen syövereissä sijaitseva Kuja ravintola oli itselle uusi tuttavuus, mutta kollega, jota kävin tapaamassa lounaalla oli käynyt aiemmin ja osasi suositella. Paikka on pienehkö bistro/kahvila-henkinen snadilla ulkoterassilla. Ravintola on ilmeisen suosittu, koska pääsin odottelemaan muutaman minuutin muiden innokkaiden kanssa ulko-oven edessä ennen ravintolan avautumista. Tilaus tehdään ja maksetaan tiskille ja homma sujui kaikenkaikkiaan melko sutjakkaasti. Tänään tarjolla oli Kermainen lohikeitto (9,70e), Tuplajuustoburgeri ranskiksilla (9,70e), Riistakäristys (9,70e), Halloumisalaatti (9,70e) sekä Päivän spessuna vitello tonnatto naturel caesar-salaatin kera (14,50e). Itse päädyin halloumisalaattiin ja kollega lohikeittoon. Tilauksen jälkeen oli edessä alkusalaatin ja leipien haku, tarjolla oli vihreää salaattia, tomaattia ja peruna/sipulisötkötystä. Leipiä oli tummaa ja vaaleaa, itse valitsin vaaleaa joka oli oikein hyvää. Muuta huomioitavaa on, että lounasburgerit saa myös gluteenittomana vaihtoehtona.

IMG_1208

Alkusalaatti oli ok ja leipä oli maittavaa. Ruoka tuli hyvin nopeasti, tosin eipä meitä ennenkään ollut mitään suurta ihmismassaa. Ravintola täyttyi erittäin nopeasti, joten kannattaa olla ajoissa (tai tosi myöhässä) liikkeellä. Itse pääruoka oli ihan kiva, tosin hassua tavallaan syödä salaattia salaatin jälkeen, mutta sellaista se vaan joskus on. Halloumisalaatti ei itsessään ollut kovinkaan vivahteikas, mutta halloumi oli kohtuullisen hyvin paistettu (ja oli yleensäkin paistettu, joskus saa ei paistettuna ja itse en siitä erityisemmin pidä). Lohikeitto oli ilmeisesti myöskin kelvollista. Viereiseen pöytään roudattu burgeri oli massiivinen ilmestys ja on ilmeisesti paikan bravuuri, riistakäristys taas näytti keitolta missä on perunamuussia pohjalla, eli ehkä kannattaisi jättää hieman sitä lientä pois.

IMG_1213

Sisustus on siisti ja mutkaton ja palvelu oli asiallista ja nopeaa. Kasvisruokaa tosiaan löytyi ja lasten kanssa en ehkä tänne asti lähtisi rehaamaan, vaikka ruoka ehkä heille maittaisikin.

URL www.kujabarbistro.fi
Puhelin 0400-461008
Osoite Hakaniemenkatu 7, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.