Sen Chay

IMG_1235

Kasvisravintola hakiksen Metallitalon sisäpihalla oli mielenkiintoinen tuttavuus. Kävin täällä kollegan kanssa syömässä ja tänään oli tarjolla (kaikki ilmeisesti 9,70e): Sienikeittoa, Täytettyjä tomaatteja ja Soijasuikaleita tamarin-kastikkeessa. Itselle valikoitui soijasuikaleet.

Alkuun tuli pieni salaatti kastikkeella sekä optionaalisella ruisleipäviipaleella (joka tuli skipattua). Salaatti oli ok perussalaatti muutamalla maustekurkkuviipaleella höystettynä. Jääkaapista vesitörppö mukaan ja ruokaa odottelemaan pöytään. Ruoka tuli kohtuullisen nopeasti ja oli erinäköinen kuin listan kuvissa (heillä on oikein hyvät kuvat annoksista, kannattaa tsekkaa Facebook sivun Photos-osio), mutta maku oli oikein hyvä. Kastike oli hieman makea ja siihen oli saatu erittäin maukas kokonaisuus, jota pöydästä löytyvä (semitulinen) chilikastike komppasi erinomaisesti. Vähän tuli tujautettua soijaakin riisille vanhasta tottumuksesta. Soijasuikaleet oli paistettu miellyttävän rapeiksi ja kaikenkaikkiaan niiden tekstuuri oli miellyttävä. Hyvä annos, vaikka kuva ei välttämättä anna kauhean herkullista vaikutelmaa.

Mesta on pieni ja yksinkertaisesti sisustettu. Muutamat eksoottiset yksityiskohdat tuovat kuitenkin hieman persoonallisuutta muuten hieman työpaikan taukohuonetta muistuttavaan tilaan. Palvelu oli ystävällistä ja nopeaa. Kasvisruoka on ainoa vaihtoehto täällä ja koska annoksissa on hieman eksoottista variaatiota perinteiseen kasvisruokaan, niin kyllä tänne kaikkien ituhippien kannattaa suunnata ainakin kerran. Lasten kanssa en ehkä tänne lähtisi rehaamaan, sen verran syrjässä normireiteiltä, vaikka ruuan puolesta saattaisi sopiakin. Sen verran suosittu paikka, että kannattaa olla joko suoraan klo 11 liikkeellä tai sitten melko paljon myöhemmin, sen verran porukkaa lappasi sisään ja katsoi ahneesti meidän pöydän tuoleja (joista yksi sitten napattiinkin toiseen seurueeseen).

URL Sen Chay
Puhelin 040-8352253
Osoite Siltasaarenkatu 3-5, Helsinki

 

One thought on “Sen Chay”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.