Zaafran & Co

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Viikko alkoi vakuutusasioiden hoidolla, joten siitä piti sitten hoitaa joku nopea lounas ja tähän valikoitui maantieteellisen sijainnin ja tsägän perusteella Zaafran & Co, jonka ohi olen iltaisin kävellyt kotimatkalla dösäpysäkkiä kohti. Tämä deli-tyyppinen kahvila/pikkukauppa tarjoaa kaikenlaisten jännien ruokatuotteiden lisäksi choose-your-own-adventure henkistä lounasta, juutalais-israelilais-puolalais-lähi-itä-akseleilla.

A charming little deli with Israelian and mediterranean food stuffs on offer and advertised as kosher. Lot’s of food products from the region on sale, if that floats you boat.

Other restaurants in the area are Krog Madame, MAD and We Pasta.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Lounas (10,30e) sisältää yhden pääraaka-aineen, yhden lisukkeen sekä pari salaattia sekä pita-leipää että hummusta. Tänään oli tarjolla (seinällä olevasta listasta huolimatta): Lehmää (jäi hieman epäselväksi, mutta ehkä jotain jauhelihapihvin oloisia), falafelia tai kevätrullia pääraaka-aineina; riisiä (pilahvi?), mausteisia nuudeleita tai rosmariiniperunalohkoja lisukkeeksi sekä salaateiksi munakoisopaistosta, marinoitua punakaaliraastetta, marinoitua kaaliraastetta, marokkolaisia porkkanoita sekä puolalaista muna-herne-porkkana-perunasalaattia.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Tilaus hoidetaan tullessa tiskille ja maksu lähtiessä. Aseet, vedet yms tuodaan pöytään ruoan kanssa. Itselle valikoitui falafel, nuudelit, munakoisomeininki sekä puolalainen sötkötys. Loppuun tuli vielä yllätyskakku, kun taatelilla täytetty voitaikinakääryle sattui juuri valmistumaan. Mutta yleensä jälkkäri ei siis kuulu hintaan.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Sivuun tullut pita ja hummus olivat oikein hyviä, kohtuullisella sitkolla varustettu pita oli lämmintä ja hummus täyteläistä. Vähän jäi jälkeen Mezamen herkullisen sivulautasen, mutta oli tätäkin ilo napostella.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Pääruoan falafelit olivat ihan maukkaita, mutta kärsivät hieman deli-asetelmasta, koska eivät olleet rapsakoita, eikä pikainen uudelleenlämmitys auttanut asiaa. Kylmänä tarjottu munakoiso-tomaattihöystö oli myös mukiinmenevää, mutta olisi kaivannut mielestäni myös lämmitystä. Falafelien kanssa lämmitetty nuudelisalaatti oli saanut hieman chiliä mukaan ja tämä pienehkö potku auttoi makuprofiilia, joka muuten oli aika yksioikoinen.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Se puolalainen perunasalaatti oli uusi tuttavuus ja tätä oli hauska maistella, vaikka hassun erilainenhan tämä oli niiden enemmän lähi-itämaisten makujen äärellä. Tämä oli ihan jees tällaiseksi kevyeksi lounaaksi ja hauskan erilainen verrattuna muihin vastaavanlaisiin “valitse komponentit”-salaattilounaisiin. Ja se tuore taatelikakku oli oikein hauska yllätys tuohon loppuun.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Sisustus on pienen deli-kaupan kaltainen, kuten esim. Frangipani, SIS. DELI+CAFÉ tai Gran Delicato. Muutama asiakaspaikka ja tiski, jossa tuoreruokaa tarjolla. Paitsi että täällä niistä deli-tavaroista ei saanut silmämääräisesti arvottua sisältöä, kun oli niin jännillä kielillä varustetut tölkit ja pussit yms. Tämä vaikutti yhtä kiintoisalta vakoilukohteelta kuin Hakiksen legendaarinen Vii Voan, koska tavallaan tarjolla olevat jutut viittailivat tuttuihin asioihin (viininlehtikääryleitä yms), mutta silti valikoima sisälsi kaikenlaista eksoottista josta ei ottanut heti selvää. Pitää ehkä joskus tulla hakemaan herkkuja kotiin.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

Asiakaspalvelu oli sympaattisen ystävällistä ja puheliasta, tiskin takana häärännyt (omistaja?) rouva osasi hyvin esitellä kaikki vaihtoehdot ja antaa suosituksia. Muutenkin tässä tuli oikein tervetullut olo, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli kaikenlaisia vaihtoehtoja ja oli tämä ihan kokeilemisen arvoinen. Lasten kanssa voisi asiakaspalvelun perusteella tulla, mutta ehkä tämä oli enemmän tällaiseen pikalounaaseen sopiva kohde.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/19/16

URL www.zaafranco.com
Puhelin 09-6854584
Osoite Malminkatu 24, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.