Frangipani

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Yritin sitten mennä “tänään” avautuvaan AKA Gastro Bar Orientaliin, kun kerran eilen ohi kävellessäni olin bongannut 16.9. avajaishetken tässä Stockan ex-shamppisbaarin (ex-Smörre) kulmaan avautuvan raflan ikkunassa. No oliko auki? Ei ollut, ens viikolla uusiks.

This charming cafe had a disappointing salad for lunch. If you go, get a piece of cake instead.

For better lunch food in the area, go to No. 5 Coffee, Doi Thai or Rodolfo.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Mut ei se haittaa, lähdin siitä häröilemään epämääräisesti kohti Kluuvia ja yritin keksiä, että mihin sitä nyt oikein. Govindam ekskursiolla olin kiinnittänyt huomioni kadun toisella puolella sijaitsevaan Kruna-ravintolaan ja aloinkin haahuilemaan sinnepäin. Matkan varrella eksyin kuitenkin Frangipani-kahvilaan, jonka ulkopuolella oleva kyltti lupaili lounassalaattia. Sisään, mars!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Paikka tarjoaa soppaa (8e), salaattia (9,90e) sekä focacciaa (5,80e, varmaankin täytetty jollain?) lounaaksi. Tänään oli tarjolla: Maissikeitto sekä tattari-härkissalaatti. Itselle valikoitui tuo salaatti, johon tuli kylkiäisiksi leipää ja dippikastiketta (leipä kuului myös soppalounaaseen).

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Alkuun murrettu leipä oli perus kaupan limppua. Dippikastike oli hyvää, jotain suolaista, öljyistä ja makeaa sekä ruohosipulia tässä tuntui olevan. Sopi hyvin pehmeän leivän kanssa vedettäväksi.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Salaatti oli yllättävän intohimoton veto. Ymmärrän tavallaan, että nämä on tehty etukäteen, mutta eikös tämän pitänyt olla leipomo vai olisiko varsinaiset keittiötilat kuitenkin jossain muualla? En tiedä milloin tämä oli tehty, mutta tattari oli hieman vettyneen oloista ja salaatti sekä kirsikkatomaattien puolikkaatkin olivat jo snadisti väsähtäneet. Ei pahasti, kyllä minä koko lautasen tyhjensin nälissäni, mutta parempiakin nähty.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Johtuen mahdollisesti siitä etukäteisvalmistuksesta se härkis ei päässyt ihan tähän omaan “parhaat ainekset” joukkoon. Osittain vähän kuivahtanutta ja yllättävän mautonta massaa. Kyllä minä tuonkin vetelin, mutta olisihan tämä jotain muutakin kaivannut kuin vain hieman redusoitua balsamiccoa (tai todennäköisemmin sitä kaupan truuttipullon versiota). Harmi sinänsä, olisin halunnut kovasti pitää molemmista, siitä härkiksestä sekä tästä hurmaavan oloisesta kahvilasta. Mutta tuo salaatti oli mielestäni selvästi heikompi jopa SIS. DELI+CAFÉ:n valmiiksi paketoitua salaattia, jossa sentään löytyi jotain ihan herkullisia makuja.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Sisustus on viihtyisän yksinkertainen, delitavarat ovat aseteltu kauniisti näkyville ja muutenkin meno oli oikein kotoisaa rauhallisen musiikin soidessa taustalla.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Asiakaspalvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa, kiitos siitä. Kasvissyöjälle oli se soppa tai salaatti, mutta en minä tämän kokemuksen perusteella oikein pysty suosittelemaan, vieressä on erinomainen Govindam, mene sinne. Lasten kanssa voisi teoriassa piipahtaa kakun merkeissä.

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Ps. Purpur aukeaa kohta! Jei!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

Pps. Hyvää viikonloppua!

Helsinki / Uusimaa / Finland - 9/16/16

URL www.frangipani.fi
Puhelin 040-1812287
Osoite Maneesikatu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.