The Mess


image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalle on tullut Publik.

City-lehden artikkelin innoittamana päätin käydä The Mess -ravintolassa kääntymässä, mutta eilen siellä oli sienikeittoa (blech), joten homma siirtyi sujuvasti tälle päivälle. Facebookin tasaisesti päivittyvä ravintolan sivu osasi kertoa, että tänään on lasagnea (whee!), joten homma oli sitä myöten selvä. Mesta on siis trendikkäästi coworking-tilaa Stadiin tuovan (tosin onhan mm. Korjaamolla ollut tällainen jo vaikka kuinka kauan) Mothership of Work puljun alakerran rafla/baari, jossa lounaalla vaikuttaisi olevan eurooppalaista kotiruokaa.

image

Ravintola tarjoaa lounaalle sopan ja salaattibuffan (8e) sekä näiden kylkeen erilaisia lautasannoksia (n. 10-13e). Ja vaikka piti olla sitä lasagnea tarjolla, niin sen tilalla olikin Fish & Chips, joka sai hetkeksi hieman pasmat sekaisin allekirjoittaneelta. Noh, ehtiihän sitä lasagnea koestaa sitten seuraavalla kerralla (not).

Tänään oli siis tarjolla soppa+salaatti-puolella: Pea & Ham eli hernaria ja salaattisekoitus sekä kikherne-viherpapu-aurinkokuivattutomaattisalaatti appelsiinivinaigrettella. Lautasannoksista löytyi: Waldorf-salaatti (10,20e), Grilled chicken pasta eli kanaa spagetilla ja pestolla (11,50e) sekä “Daily Comfort” annos joka tänään oli tosiaan se Fish & Chips (12,50e).

Itselle valikoitui kala, kun ei sitä lasagnea (dammit) saanut. Toisaalta onhan tuota tullut nyt puputettua ihan riittämiin, kiva välillä saada fish & chipsiä, tätä näkee harvemmin listalla. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä, aseet ja rensselit löytyvät salaattibaarista, leivän vierestä.

imageAlkusalaatti rokkasi, tuoreet ja simppelit raaka-aineet olivat hyviä, mutta se vinaigrette. Voi vitsit! Jos (ja kun) olen hehkuttanut sitä kaupan sitruunavinaigrettea, niin tämä talon ome setti oli nii-iin törkeän hyvää, ettei mitään rajaa. Jotenkin se appelsiinisuus sopi tähän kuin nyrkki silmään ja emulsio oli juuri sopiva, hieman ohueen päin ja tätä oli ihana kaivella lautaselta sillä merisuolaisella focaccia-tyyppisellä leivällä.

Hernari oli ihan jees, kivan samettinen tekstuuri ja savukinkku toi pientä tekstuuri- ja makuvaihtelua muuten aika tavanomaisen makuiseen rokkaan. Sinappia jäin kaipaamaan, mutta ehkä se vaan johtuu minusta.

Pääruoka saapui kohtuuvikkelään ja oli hauskasti aseteltu suoraan peltitarjottimella olevan fish & chips -aiheisen paperin päälle. Très chic. Ranut olivat ihan hyviä, ei mitään tajuntaa laajentavia, mutta ei mitään lötköjäkään ja sopivasti maustettuja. Se tartar-kastike oli ihan tajuttoman hyvää, täyteläistä ja sopivan sinappista, pienillä suolaisilla sattumilla. Kalan fritattu kuori oli erittäin taitavasti tehty, ilmavan rapsakkaa eikä liian rasvaista. Kala itsessään oli edelleen mehukasta ja kohtuullisen hyvin maustettua, tosin se muikea tartar-kastike jyräsi kaikki muut maut alleen, mutta silleen hyvällä tavalla.

Tämä oli erittäin hyvä versio fish & chipsistä ja ainoa mitä jäin hieman kaipaamaan oli etikka, jota olisi voinut vähän roiskia sinne tänne. Herkullinen lounas! Mutta kyllä tämä kaipasi omasta mielestäni sitä lautasannosta, pelkkä soppa+salaatti (vaikkakin hyvin edukas) olisi ehkä jättänyt vähän kylmäksi, varsinkin kun se soppa oli hieman haaleaa.

imageSisustus oli oikein trendikkäästi väsätty, infrastruktuuri saa näkyä ja vähän haettu jotain kevyttä industrial henkistä meininkiä. Ihan jees, tykkäsin (mutta en silti peukuttanut ketään). Täällä oli kiva istuskella ison ikkunan ääressä vetelemässä safkaa, vaikkakin nämä baaritiskimäiset istuinjärjestelyt eivät aina ole ihan kaikkein mukavimpia ruokailuasentoja. Mutta kuten nykyään näihin kuuluu, niin asiakaspaikkoja oli useita erilaisia, mukaanlukien ihan normi ruokailupöytiä.

Asiakaspalvelu oli rentoa ja nopeaa. Kasvissyöjälle oli se Waldorf-salaatti sinihomejuustollaan, tosin se salaatti+salaatti yhdistelmä saattaa tympiä niinä päivinä, jolloin soppa ei sovellu vegeilyyn, joten kannattaa tsekata (lähes totta kertova) Facebook-sivu ensin. Lasten kanssa voisi ehkä piipahtaakin, ruoan puolesta heille varmasti sopisi ja tilaakin löytynee sopivasti. Mutta onhan tämä vähän tällainen “aikuisten tila” henkinen mesta, ihan ymmärrettävästi, kun keskittyy duuniin etc. Tämä oli oikein hyvä setti ja suosittelen ehdottomasti käymään.

image

URL www.themess.fi
Puhelin 0400-606770
Osoite Pieni Roobertinkatu 9, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.