Mad Wok

image

Dodi, I’m back, olen selkä. Kehissä seuraavat kaksi viikkoa antoisan Rooman matkan jälkeen, sitten taas vähän mökkeilyä yms ennen syksyn tohinoita.

An interesting street food restaurant with a slightly more upper scale offering of Chinese-style fare. I loved the Sichuan pepper infused pickled vegetables and the garlic Pak Choi.

Other nice street food restaurants in Kamppi area are Tortilla House, Kimchi Wagon and Street Gastro.

image

Matkalla koettujen helteisten päivien jälkeen olikin oikein virkistävää nauttia sateisesta Stadista, joten päädyin tunneloimaan Kamppiin avattuun 6k Food Markettiin ja siellä sijaitsevaan Mad Wok -ravintolaan. Olinkin tätä säästellyt huonompaa säätä varten ja hyvä niin.

image

Ravintola tarjoaa muutamaa erilaista annosta tarjottimen muodossa, vähän peltilautasnepalilaiseen henkeen, mutta kiinalaisella meiningillä. Tänään oli tarjolla ilmeisen staattisella listalla: Twice-cooked pork with ginger (10e), Sour pork fried with pickled chili (10e), Fried tender beef with Sichuan tomato-chili (14e) sekä Fried eggplan with seitan (9,50e). Näiden lisäksi löytyi lisukkeita: Spicy and numb chicken (4,90e), Poached salad (4,50e) sekä Fried pak choi with garlic (2,50e).

image

Tarjottimen kaveriksi sai lisukkeen erikoishintaan (2,50e), mutta annos oli sen kokoinen, että kyllä silläkin nälkä lähtee. Kaikkiin annoksiin kuuluu riisi ja pikkelöityjä vihanneksia. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille, josta löytyy myös tulista/mausteista sötkötystä. Aseet löytyvät pöydistä ja vesihana laseineen on piilotettu ison tolpan kylkeen. Itse valitsin sen lehmän.

image

Oli tämä aika hyvä, riisi oli hyvin keitetty ja siihen oli dumpattu päälle hieman paahdettua sipulia joka maistui hyvälle ja toi pientä kivaa tekstuurivaihtelua. Rapsakat lotusjuuresta tehdyt chipsit olivat herkullisia, mutta se lehmä jäi nyt vähän pliisuksi, vaikkakin oli murisevan mehevää. Se tomaattikastike ei jotenkin vaan toiminut omalla kohdalla niin hyvin kuin olisin toivonut. Paistettu pak choi taas oli oikin hyvää ja kaikkein paras komponentti annoksessa oli mielestäni ne Sichuan pippurilla maustetut pikkelöidyt kasvikset. Näitä olisi vedellyt mielellään enemmänkin. Kaiken kaikkiaan ihan jees lounas, tosin hieman suolainen hinta.

image

Sisustus on askeettinen ja industrial, mikä taitaa olla nykytrendi. Tosin kevennykseksi oli rakenteilla myös viherseinä ja pöydillä oli myös hauskasti basilikaruukkuja. Täällä oli ihan kiva istuskella ja tila oli onnistuttu pitämään kohtuu rauhallisena, vaikka Kampin ihmisvilinä olikin ihan vieressä. Ne pienet pulpettimaiset pöydät olivat aavistuksen epämukavia, mutta muitakin asiakaspaikkatyylejä löytyy.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle löytyi sitä seitania ja muutenkin tämän mestan konsepti tuntui olevan ihan hyvin mietitty, kun pöytäseurueet pystyivät valkkaamaan eri “ravintoloista” haluamansa annoksen, mutta istua kuitenkin yhdessä. Selkeästi parempi tämä oli kuin aiemmat rasvamontut Kampissa. Täytyy käydä stedaamassa loputkin kun ehtii/on sopiva keli, tosin Kimchi Wagon ja Street Gastro on jo tehty ja nähty.

URL www.madwok.fi
Puhelin 044-5464744
Osoite Urho Kekkosen katu 1, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.