Lukla

image

Tänään meni sitten vähän häröilyn puolelle, kun en oikein osannut päättää, että mihin mennä ja mitä tehdä. Lopulta sitten eat.fi:n uutisvirrasta bongattu Lukla, jonka olin huomannut jo aiemmin mm. Carelian käynnillä, tarrasi riittävästi mielenkiinnostani kiinni. Sporaan Sokoksen edestä ja menoks, sano Annie Lennox.

An average nepalese restaurant close to the National Opera. After lunch, go for a relaxing stroll around the Töölönlahti Bay.

For better nepalese, go to Shubha Kamana or Pikku Nepal.

Paikka on siis nepalilainen ja tarjoaa näin ollen peltilautasannoksia ja salaattia kärkeen sekä kahvin/teen loppuun. Tänään oli tarjolla: Makhani paneer eli tuorejuustoa tomaatti-kermakastikkeessa (8,50e), Koseli chicken eli haudutetut kanan rintafilee palat ja tuorejuustoa tomaatti-kermakastikkeessa (8,90e), Lamb kofta eli lampaan jauhelihapyöryköitä tomaatti-inkivääri-soija-chilikastikkeessa (9e), Prawn masala eli katkarapuja inkivääri-masalakastikeessa (8,80e), Mix thali eli kombo kahdesta edellisestä (9,90e) sekä päivän erikoinen joka tänään oli Prawn tandoori eli tandoorimarinoituja jättikatkarapuja, tomaattia, sipulia ja valkosipulia tandoori-masalakastikkeessa (13,90e).

image

Tämä lisäksi annoksia (paitsi päivän erikoinen) pystyi tilaamaan “lisukkeena” (5e) eli pelkän kastikkeen ilman muita meininkejä. Annoksiin kuului ne normaalit, eli basmatiriisiä, Naan-leipää, raitaa, linssejä sekä se salaattibaari: Tomaatti-jäävuorisalaatti, punajuurta, pikkelöityjä pepperonichilejä, perunoita kastikkeella sekä salaattikastike. Tilaus hoidetaan pöydässä ja maksu tiskillä, tosin nämä nepalilaisethan ovat yleensä melko joustavia näissä käytännöissä. Otin itse kombon, kun halusin maistella useampaa kastiketta.

image

Alkusalaatti oli ihan ok, vähän kaipasin niitä marinoituja sipuleita, mutta kyllä tätä veteli ennen pääruokaa. Perunat olivat mielenkiintoisesti maustetut. Pappadam-leipä olisi sopinut kylkeen oivasti, mutta ei ollut tarjolla.

image

Pääruoka saapui nopeasti, ennenkuin pieni salaatti oli syöty. Naan-leipä oli kuohkeaa ja hyvin paistettu, tällä oli hyvä noukkia kastikkeita lautaselta. Raita oli herkullista ja siinä oli oma twisti, joku mauste mitä en tunnistanut. Linssi-papu-kikhernehöyste oli aika hyvää, tosin hieman vetistä, tätä olisi voinut poraa hieman kastikkeen saostamiseksi. Kastikkeet olivat hyviä, ei mitään superihmeellistä, mutta lammas oli snadisti mausteista, kana (vaikkakin tilasin tuorejuustoa, mutta en jaksanut palauttaa, kanakin on hyvää) oli tomaattisen kermaista, mutta myös hieman kuivakkaa. Tämä oli melko hyvä ja täyttävä lounas, mutta jäi mielestäni aavistuksen keskiverrosta, kuten Base Camp tai Yeti Nepal.

image

Sisustus on perinteistä nepalilaista, eli vuoristotaulut seinillä ja tummanpuhuva kalustus sekä se jännä “katotettu” baaritiski. Tämä oli ihan siisti ravintola ja ainakin teippaukset olivat melko uusia, tässähän on joskus ollut joku toisen niminen nepalilainen ravintola.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli sitä tuorejuustoa ja joka päivähän näissä tällaisissa ravintoloissa on jotain vegeherkkua. Lasten kanssa tuskin tulisi eksyttyä, kun ei ole normireiteillä.

URL www.ravintolalukla.fi
Puhelin 09-490742
Osoite Runeberginkatu 60, Helsinki
Lukla on 31.5.2016 rated 1.8 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.