Roster (pop up)

image

Rakas vaimo tuli lounaalle ja koska olin jostain löytänyt vinkin Rosterin pop up ravintolasta (4.6.2016 asti) Basson tiloissa, niin päätin että käydäänpä siellä kääntymässä, jotta saa ns. sneak peakin kyseisen ravintolan tarjontaan. Kyseessä on oikea pop up, joten mitään kunnon keittiötä ei näyttänyt olevan käytettävissä ja ruokalista on se rajoitteen mukainen.

image

Tänään oli tarjolla lounasmenulla (29e) alkuun: Burrata eli burrata-juustoa, oliivia ja basilika-pinjansiemenvinaigrettia sekä Kokonda eli siikaa indonesialaiseen cevichen tyyliin. Pääruokana oli: Beanz Meanz Heinz eli Dingley Dell -possua, uppomuna, beanz meanz heinz ja hollandaise. Loppuun oli: That’s Grape Man eli viinirypäle-maapähkinäpirtelö. Pääruoan sai myös erikseen (ei hajua hinnasta), mutta otettiin koko setti. Tilaus ja maksu hoidettiin pöydässä.

image

Ennen safkaa tuli pieniä snackseja, eli jotain chorizoa tms mausteista makkaraa, jotain rullachipsejä, oliiveja sekä jotain rouskuvia systeemeitä. Näitä oli kiva nakerrella ruokaa odotellessa, erityisesti se makkara oli erinomainen ja pidin niistä oliiveista myös.

image

Aloiteltiin burratalla ja kylläpä tuo juusto oli täyteläistä. Kirpsakka kastike pähkinäisellä pinjansiemenellä toimi rasvaisen juuston kanssa erittäin hyvin. Hieman karvas oliivi viimeisteli annoksen.

image

Kokonda oli uusi tuttavuus, eli ceviche, mutta kookosmaidolla. Tämä oli hennon herkullista ja pieni purenta sipulista sekä tuoreiden yrttien aromit tekivät tästä oikein hyvän toisen alkuannoksen. Hyvä aloitus!

image

Pääruoka oli kohtuullisen iso, varsinkin kun oli vetänyt jo hyvät setit alkuun. Itsellä oli valitettavasti se uppomuna mennyt aavistuksen yli, eli keltuainen ei ollut enää juokseva. Vaimolla taas oli juuri oikeanlainen. Hollandaise oli hyvää ja tämähän toimii kaniksien kanssa erinomaisesti yhteen. Se pihvi oli paikoitellen mennyt kuivaksi, mutta pääosin oli rasvaisen mehukas. Hollandaisen ja sen lihan kanssa olisi voinut mennä liiankin täyteläiseen makuun, mutta jälleen löytyi hyvä tasapainottava komponentti lautaselta, eli ne tomaattipavut. Näihin oli ladattu oikein kunnolla tomaatinmakua ja se terävyys toimi kivasti yhteen muiden juttujen kanssa.

image

Loppuun tuli pirtelö ja tämä oli miellyttävän raikas ja vilvoittava lopetus lounaalle. Maapähkinät toivat hyvää perussoundia tähän, kun taas viinirypäleet happoa. Pidin, mutta en silti peukuttanut ketään.

image

Sisustus on hipsterimäisen rennolla otteella kasattu ja hellyttävä, kun jengi häärää väliaikaisen verhon takana safkaa. Isot kommunaaliset pöydät viimeistelevät meiningin ja jotenkin tämä oli sympaattinen.

image

Asiakaspalvelu oli ammattimaista harkitun rennolla otteella. Fiiliksen viimeisteli Kari Aihinen käyskentelemässä asiakkaiden parissa, kertomassa annoksista ja tulevasta ravintolasta. Hyvä meininki tässä tuntui olevan ja oli ilo asioida.

image

Kasvissyöjälle ei ollut mitään suoraan listalla, mutta toisaalta webskassakin pyydettiin ilmoittamaan erikoisruokavalioista jne. Lasten kanssa en välttämättä tähän pop up:iin tulisi, mutta ehkäpä sinne Rosteriin? Kyllä siellä vähintäänkin lounaalla pitää käydä sitten kun se (kohta) aukeaa.

image

URL www.facebook.com/events/243245646046005/
Puhelin 050-4622939
Osoite Unioninkatu 25, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.