Tyros

image

Joku hetki sitten tyttären (vaimon vanha) iPhone laukesi ja piti käydä haeskelemassa ruuvarit yms vehkeet, että pääsee ihmettelemään akun liittimiä. Hetken tutkittuani asiaa löytyikin Digishop niminen kauppa, josta sai vaadittavat vehjettimet.

A fairly standard canteen for workers in the light industrial area of the beautiful Arabianranta, Helsinki.

For a better home-cooked lunch buffet, check out Raiku and for a meze buffet, go to Istanbul Grilli.

image

Oli hauska kävellä Arabiassa.

image

En ole aiemmin penetroitunut täällä Hämeentietä syvemmälle, joten hämmästys oli suuri kun vastaan tuli vibrantti asuinalue kaikenlaisten hienojen taideteosten ja muiden systeemien kanssa.

image

Upean oloinen mesta.

image

Ennen kuitenkin Arabian kierrosta ja nördeilyä, piti syödä jotain ja päädyin menemään Tyros-ravintolaan, teollisuusalueen kupeessa. Tarjolla on päivittäin vaihtuva, välimerellinen kotiruokabuffet (9e), keittolounas + salaattipöytä (7,80e), kasvislounas + salaattipöytä (7,80e) sekä salaattilounas (7,30e).

image

Tänään listalta löytyi: Bouillabaise ranskalainen kala-äyriäiskeitto ja aioli, pitkään haudutettu naudan etuselkä punaviinikastikkeella, kananfileepalat aurajuustokastikkeella, kukkakaalia tomaatti-inkiväärikastikkeella, voissa paistetut perunat, basmatiriisi, meze-salaattipöytä (porkkanaraaste, kaaliraaste, punakaaliraaste, omena-kaaliraaste, marinoituja oliiveja, kurkku, maustekurkku, tomaatti, melonia, marinoituja valkosipulin kynsiä, pikkelöityjä punaisia ja vihreitä chilejä, fetajuustoa, marinoitua punasipulia, herne-maissisekoitus, pari kastiketta sekä siemeniä yms), talon leipä ja margis sekä loppuun kuningatarmarjarahka tai jäätelö.

image

Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa, josta löytyy myös tarjotin sekä välineet ja vedet. Myös jotain (“eilisiä”) päivän lehtiä löytyy kassan vierestä. Itselle osui (tottakai) se koko buffa.

image

Aloitus bouillabaissella ja aiolilla osoittautui onnistuneeksi valinnaksi, tämähän oli oikein hyvää ja se aioli tuhdin valkosipulista, kuten kuuluukin. Käytännössä tämä oli lähempänä kirkasta lohikeittoa kuin perinteistä bouillabaissea, eikä toki päässyt samoille leveleille Soppakeittiön kanssa, mutta hyvä aloitus lounaalle ja olisi tätä voinut vetää sen salaattipöydän kanssa pelkästäänkin.

image

Salaattipöytä oli melko kattava, varsinkin näihin hintoihin, mutta toisaalta ei vetänyt vertoja Istanbul Grillin tai esim. Aschanin vastaavalle. Mutta ihan hyvä setti tämä oli ja erityisesti se iso feta-blokki, mistä murrettiin halutun kokoinen palanen oli jotenkin kivan rustiikki. Ja se yrttivinaigrettekastike oli omaan makuun oikein hyvä myös. Mukavaa, että tuohon salaattibaariin on viitsitty vähän panostaa, vaikka ollaankin tällaisella perinteisemmällä teollisella sektorilla, jossa varmaan pääosa asiakkaista kaipaa melko lihapainotteista meininkiä.

image

Pääruokapuolelta nappasin niitä paistettuja (tai ehkä enemmänkin paahdettuja) perunoita, vähän sitä kukkakaalimeininkiä ja punaviinilehmää. Liha oli murisevan mehukasta, mutta olisi kaivannut rohkeampaa maustamista. Meni tämä toki, melko hyvää ja kohtuullisen hyvät perunatkin. Kukkakaali oli maustettu melko pliisusti, ei se inkivääri kauheasti sieltä maistunut ja muutenkin jos tämä oli se kasvisruoka, niin aika ankeaa on. Toki salaattibaari tukee jonkun verran, mutta luulisi että lämpimässä ruoassa olisi papuja tms protskua.

image

Sisustus on toimistomaisen karu, muutamilla tauluilla elävoitettynä. Siisti ja toimiva pikku ravintola.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli se salaatti ja kukkakaalimeininki, joten ehkä joku muu paikka voisi olla parempi? Lasten kanssa en varmaan vaivautuisi.

image

Ps. Wut si tis? Erikoinen näyteikkunasomistus.

image

URL www.tyros.fi
Puhelin 09-790089
Osoite Haukilahdenkatu 4, Helsinki
Tyros on 30.5.2016 rated 1.4 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.