Kita

image

Koi-lammesta Kitaan! To do -listan siivous jatkui Kita-ravintolalla, joka on ilmeisesti siirtynyt tänne Espalle Autotalosta (jossa samoissa tiloissa toimii nykyään ei-niin-erikoinen Makuja ja jonka olen luullut olevan entinen Kita, kunnes bongasin tämän ohikulkumatkalla). Kauniin aurinkoinen perjantai tarjosi erinomaisen syyn suunnata yli Espan kohti tätä ravintolaa.

An ok sushi lunch buffet with salads and a couple of oriental dishes thrown in. The makis are slightly off the wall, with cheddar and fried chicken.

For a better buffet, go to Tokyo55, Sushi Bar Rice Garden or Fuku. Across Esplanad you can also find Aschan and their lovely salad + sushi buffet in an interesting Jugend architecture setting.

image

Paikka tarjoaa sushibuffaa (12,90e) sopalla, salaatilla ja lämpimällä ruoalla. Tänään oli tarjolla: Lohi-, kana- ja fetasalaattia, miso-keittoa, friteerattuja nigireitä, nigireitä (sake, paahdettu lohi, ebi, tamago, inari, siika, joku-muu-vaalea-kala, avokado, fritattua vanaa ja ehkä joku muu), gunkan-makeja (wakame ja perunasalaatti!? tai joku sen näköinen sötkötys jota ei uskaltanut kokeilla sekä taas ehkä joku muu), makeja (kaikenlaisia outoja, kuten fritattua kanaa, salaattia yms), fritattua kanaa, paistettua tofua kasviksilla, paistettua possua kasviksilla, paistettuja vehnänuudeleita sekä hot ja sweet chilikastikkeita ja tietysti sushien tykötarpeet. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa kassalle, vesi löytyy pöydästä ja muut rensselit buffasta.

image

Aloitin susheilla ja sopalla. Miso oli ok, ei mitään kovin kummoista, mutta mukavaahan tällaista on alkuun hörppiä. Sushit olivat ihan hyviä, riisi oli aavistuksen jämäkämpää kuin olisin toivonut ja sitä oli aika iso jööti nigireissä. Mutta kala oli tuoretta ja hyvää, gari jännästi hieman makeampaa kuin mihin olen tottunut. Makit olivat nekin ehkä vähän tiukempia kuin mitä olisi tarvinnut, mutta ihan kohtuullisen makuisia. Vähän se erikoisuuden tavoittelu (fritattua kanaa, jossa paahdettua cheddaria päällä?) meni osittain överiksi. Itse pidän enemmän sellaisesta perinteisestä meiningistä, kuten Tokyo55 ja Sushi Bar Rice Garden.

image

Jatkoin lämpimillä ja salaatilla. Fetasalaatti oli aika perusmeininkiä, olisin kaivannut jotain kastiketta sivuun, nyt jäi makumaailma aika pliisuksi (ymmärrän kyllä, ettei buffaan kannata laittaa salaattia joka tursuaa kastiketta). Fritattu kana oli semiok, vähän kuivakkaa, mutta myös rapsakkaa. Paistetut nuudelit ihan perusmeininkiä, ehkä snadisti rasvaisen oloisia. Tofu oli kunnolla paistettua, hyvä pinta sekä suutuntuma ja ihan kohtuullinen kastike, tosin vähän sellainen bulkki-msg-henkinen. Possukastike oli varmaan samasta purkista, mutta tässä oli hauskasti laitettu oikein kunnolla pippuria josta pidin. Kaikkea sai tuunattua (kaupan) chilikastikkeilla.

image

Sisustus on miellyttävän freesi ja harmoninen sekä kivan valoisa. Täällä oli oikein mukava istuskella lounastamassa ja katsella Espan liikehdintää. Tämä oli ihan hyvä sushibuffa, Konnichiwan tasoinen, mutta jäi parhaimpien jalkoihin. Hyvä lokaatio auttaa ja ravintola täyttyikin melkoisen nopeasti avautumisen jälkeen, klo 11:05 oli jo jono ovella.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista, henkilökunta kävi nopealla tahdilla blokkaamassa hylsyt pöydiltä ja mesta pysyi siistinä koko ajan isosta asiakasmäärästä huolimatta. Kasvissyöjälle oli melko heikosti juttuja, melkein menisin kadun toiselle puolelle Aschaniin. Lasten kanssa voisi tulla, tykkäävät sushista etc, mutta toisaalta parempiakin on.

URL www.kitaravintola.fi
Puhelin 040-9366688
Osoite Eteläesplanadi 4, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.