Aschan

image

HUOM! Ravintola on suljettu ja tilalla on Robert’s Coffee.

Tänään oli sitten kova aikomus syödä kevyemmin ja koska Aschan-ketju on vielä koestamatta (kokonaan, ikinä käynyt ensimmäisessäkään toimipisteessä), niin päätin kiitää kohti Aschan Jugendia, joka sijaitsee Unskan ja Pohjoisespan kulmassa. Mesta tarjoaa: Salaattibuffaa (10e), sushibuffaa (15e) misokeitolla, soppaa (ilmeisesti 7e, webska saisi olla parempi, mutta Facebookista löytyi joku vanhahko kuva tuolla hinnalla). Soppana oli lohikeitto, sushibuffassa oli perusnigirit (sake, “poltettu” sake majoneesilla, ebi) sekä valikoituja makeja normilisukkeineen. Salaattibaarissa oli: Uuniperunaa ja yrttikermaviiliä, salaattisekoitusta, kirsikkatomaatteja, punaista paprikaa, uunikasviksia (paprika, kesäkurpitsa, punasipulia), marinoitua punasipulia, marinoitua tofua, marinoituja artisokansydämiä, marinoituja (joo joo) sieniä, (soija/edamame?)papuja, kalamata oliiveja, porkkanaraastetta, kurkkuviipaleita, raejuustoa, fetajuustoa, lihapullia, kanaa, kahta eri tonnikalaa (näin ainakin tulkitsin, ehkä öljyssä ja vedessä), jotain vaaleaa tahnaa (hummus?), krutonkeja, paahdettua sipulia, useampaa salaattikastiketta (sitrusvinaigrette ja seesami-soijavinaigrette sekä muutama muu) ja patongin siipaleita margisnapeilla. Otin sen salaatin, kun oli niin muhkean näköinen (ja keitto oli vielä tekeillä vaikka lounasaika oli jo alkanut). Tilaus ja maksu hoidetaan tiskille tullessa josta kysyttäessä annetiin ihan hyvä kuvaus eri lounasvaihtoehdoista.

image
Aloitin siitä salaatista ja huhheijaa, että oli oikein kornukopia edessä kun kauhoin lautasta täyteen. Vaikka yritin pidätellä, niin ihan liikaahan sitä tuli à la ruotsinlaiva. Ei se mitään, suurin osa komponenteista oli tuoreita ja laadukkaita (hieman nahistunut kurkku ja ehkä porkkanaraaste olivat se poikkeus) ja hyvää tämä oli. Itseasiassa mielestäni yksi Stadin paremmista perinteisistä salaattibuffista, Loisteen ja Pizza Hutin (YA RLY) kyljessä. Toki Sandron loistelias buffa vetää edelleen pidemmän korren ja monet lämpimien ruokien kavereina olevat salaattibaarit (esim. Pompier ja Trocadero) ovat nekin erinomaisia. Mutta pääosin nuo ovat hieman eksoottisempia vaihtoehtoja sisältäviä settejä, kun tämä oli melko iisi makunystyröille, jos sellaista kaipaa (toinen vaihtoehto tällaiselle löytyy espan toiselta puolelta, eli Block by Dylan). But I digress, eli asiaan. Peruna oli jännä lisä salaattibaariin, mutta itseasiassa toimi aika hyvin. Itse kun tekee uuniperunaa himassa, niin tulee tehtyä juurikin tällainen sekalainen setti komponentteja, joista itse kukin voi sitten kasata annoksensa oman maun mukaan. Ja pitihän sitä punasipulia ja fetaa hakea kermaviilin (tms kastikkeen) sivuun. Mainiotahan tällainen uuniperuna annos on, yksinkertainen kokonaisuus mutta maukasta ja yhdistelee erilaisia tekstuureita, makuja sekä lämpötiloja. Ainoa miinus tässä oli, että tuli syötyä enemmän kuin piti. Tosin pääosin kasviksia. Ne vähät lihat mitä söin olivat aika neutraalin makuisia, mikä sopi ihan hyvin tähän kokonaisuuteen.

image
Sisustus on todella loistava, ihmeellinen jugend-henkinen halli, missä en ole (muistaakseni) koskaan käynyt. Jänniä yksityiskohtia sisältävät rakenteet ja maltillisen yksinkertaisesti kalustettu sali, täällä oli oikein miellyttävä istuskella ja lounastaa. Hieman toki hämäsi, ettei ikkunoita ollut, mutta toisaalta siitä syntyi omanlaisensa fiilis. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja kiitos opastuksesta, asiointi oli vaivatonta. Kasvissyöjälle oli se salaattibaari, jossa mielestäni sille kympille ihan kohtuullinen vastine, varsinkin kuin ottaa huomioon lokaation. Lasten kanssa täällä voisi hyvinkin asioida, tilaa riitti ja sushibuffa kelpaisi varmasti, tosin halvemmalla löytyy parempia (esim. Fuku), tosin(!) enhän minä tätä maistanut, joten voi olla jotenkin käsittämättömän hyvää. Kiva paikka ja ihan hyvä salaattibuffa, se uuniperuna oli hauska (ja täyttävä) lisä.

image

URL www.aschan.fi
Puhelin 0400-244009
Osoite Pohjoisesplanadi 19, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.