Toca

image

Ilma oli kiva, joten päätin kävellä hieman Espaa pitkin ja lopulta löysin itseni Bankin oven luota, mutta sen lista ei näyttänyt ihan niin kiintoisalta. Jatkoin Unskaa pitkin kunnes huomasin Tocan oven olevan auki. Muistin hersyvän artikkelin Nytissä kyseisestä raflasta ja kävelin sisään isot odotukset mielessä. Mestassa ei ollut minkäänlaista opastusta ja kun istahdin pöytään, niin tarjoilija vaan katseli baaritiskin takaa. Kun joku muu vaelsi tiskin luokse tilaamaan, niin menin perässä tekemään samoin. Paikka on lounasaikaan hieman heikosti auki (ti-to 11-13) ja tarjolla on kaksi (ilmeisesti viikottain vaihtuvaa) vaihtoehtoa (10e), jotka tällä viikolla olivat: Couscoussalaatti, tomaattidressing, mozzarellaa; Kookos-kana-curry, riisiä, korianteria ja limeä. Alkuun oli focacciaa, jota oli vain vähän jäljellä, mutta tuotiin pöytään lisää. Aseet ja vedet löytyivät tiskiltä. Itselle valikoitui coucous.

Alkuun nakerrettu focaccia oli oikein hyvä, rapsakka ja ohut pinta ja ilmava sekä hieman rasvainen ja suolainen sisus. Pääruoka saapui nopeasti ja oli kivan näköinen setti kauniilla lautasella. Valitettavasti kuitenkin couscous oli mennyt mielestäni hieman yli ja oli liian pehmeää. Makumaailma oli kohtuullisen hyvä, mutta hieman liian lattea, jotain terävyyttä jäin kaipaamaan. Nyt kaikki maut sekoittuivat toisiinsa ja vaikkakin kaikki komponentit (paitsi se couscousin suutuntuma) olivat hyvin valmistettuja ja itsessään oikein hyviä, niin tekstuuri- ja makuvaihteluita olisi kiva olla. Kaunis tämä kuitenkin oli ja kaikki paprikabrunoiset yms olivat huolella tehtyjä.

image

Sisustus on trendikkään yksinkertainen ja koko seinän kokoinen liitutaulu toi kivaa värikkyyttä ja eläväisyyttä muuten tummanpuhuvaan settiin. Paikka oli melko täynnä kun saavuin klo 12 jälkeen ja täyttyi lisää ollessani paikalla. Selvästi kovin suosittu ravintola. Asiakaspalvelu oli mitä oli. Kasvissyöjälle löytyi tosiaan salaatti, mutta en nyt ihan tämän takia vaivautuisi tänne erikseen menemään, mutta jos on hollilla, niin voihan sitä käydä koestamassa. Lasten kanssa en varmaan vaivautuisi, varsinkin kun menu on rajoittunut niihin kahteen vaihtoehtoon.

URL http://www.toca.fi/
Puhelin 044-5922222
Osoite Unioninkatu 18, Helsinki

 

2 thoughts on “Toca”

  1. Hei Juha ja kiitos käynnistäsi meillä Tocassa. Ihan alkuun haluan pyytää anteeksi, etten ole Sinua huomannut kun olet astunut sisään ja ilmeisesti istunut pöytään, kerron aina kaikille uusille asiakkaille miten homma toimii eikä tarkoitukseni ole ollut jättää Sinua huomioimatta. Meillä käy päivittäin noin 40-50 asiakasta joista suurin osa viikoittain ja palvelen itse kaikkia, lisäksi vastaan puheluihin ja sähköposteihin, ymmärrät varmaan, että kiirettä siinä pitää, valitettavan usein asiakkaat jättävät myös minut huomioimatta. Ei tervehditä, ei katsota silmiin ym. Ja sitten kun minulta lipsahtaa joku ohi vuotaa se samantien nettiin. Voin kertoa, ettei siitä jää kovin hyvä fiilis pitkän työpäivän jälkeen. Mitä tulee ruokaan olisi kiva myös kuulla kommentteja siitä jo paikan päällä, palaan taas äskeiseen “tekosyyhyn”, ettei aina kiireessä ehdi kysyä miltä ruoka maistui, monilla on myös niin paljon juteltavaa etten halua/voi keskeyttää.

    Lounasaikamme on todellakin lyhyt johtuen ihan siitä, että Unioninkatu hiljenee täysin klo 13 jälkeen ja lisäksi meitä on täällä 3 henkeä töissä ja iltapäivisin täytyy hoitaa asioita sekä valmistautua iltaan. 5 tähden arvioinnin saimme nimenomaan iltaruuastamme. Olemme piakkoin suurentamassa keittiötämme jonka jälkeen pystymme myös laajentamaan tarjontaamme. Olet oikeassa, lounasaikaan ravintolamme on suunnattu lähitoimistojen työntekijöille, ei varsinaisesti lapsille vaikka he ovat toki tervetulleita.

    Toivottavasti tulet seuraavalla kerralla kokeilemaan lounaspastaamme ja myös iltamenuutamme!

    1. Kiitos paljon kommenteistasi, on ilo saada palautetta. Ymmärrän kyllä kiireen, eipä siellä kiireisessä salissa ketään muuta näkynyt kuin sinua. Mutta kuitenkin esimerkiksi tänään käydyssä Leonardossa oli kivasti jaksettu laittaa lappu ovenpieleen, että tilaappa tiskiltä. Tällainenkin yksinkertainen asia voi olla jonkun mielestä kiva juttu. Ruokakommentteja jaan ihan mielelläni (siksi osittain tämä blogi), mutta ne harvat kerrat kun olen mitään sanonut ravintolassa, niin sanat on otettu yllättävän ynseästi vastaan. Ja kuten kirjoitin, ei siinä ruoassa ollut mitään erikoista vikaa, kunhan oli suoraviivaisempi makumaailma kuin mitä olin odottanut sen Nyt-liitteen artikkelin pohjalta. Hienoa että teillä riittää asiakkaita kiireeksi asti, suosittuhan se ravintola vaikutti olevan.

      Onnea kovasti jatkolle ja laajenemissuunnitelmillenne!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.