Makuja

image

Ja taas sitä mentiin, tällä kertaa tunneloiden kohti Kamppia. Oli vähän kiirus, eikä tehnyt mieli taaskaan pitkälle, joten ajattelin käydä kuittaamassa viimeisen Autotalon ravintolan, eli Makuja (nee Kita) sushibuffan (12,90e). Mesta tarjoaa omien sanojensa mukaan “luomu- ja lähiruokasushia” ilman MSG:tä ja taisipa olla jotain kehuja erinomaisista nuudeleistakin.

Tarjolla oli siis: Nigireitä (ne normaalit, eli sake, paahdettua kalaa majoneesilla, tamago, inari jne), makeja (sama juttu, paitsi että tämä oli sellainen kikkailuvariaatio, joten löytyi jotain omituisempiakin vaihtoehtoja, kuten esim. Konnichiwassa), fritattuja nigireitä (?), paistettuja nuudeleita sattumilla (kananmunaa etc), kanaa hapanimeläkastikkeessa, kevätrullia ja makeaa chilikastiketta, puna/valkokaali-porkkanaraastesalaattia, raastesalaattia wakamella, edamameja, muutamaa kaupan (taisi olla Felixin purkkeja) salaattikastiketta, miso-keittoa ja loppuun kahvia/teetä. Tilaus ja maksu hoidettiin tullessa tiskille.

image

Aloitin niillä susheilla, joista voisi taas jälleen kerran todeta, että olisi kiva kun näitä ruokia jotenkin avattaisiin joillain kylteillä, ainakin niitä vähemmän tuttuja makeja. Sushit olivat ihan semiok, sellaista tasaista perusmeininkiä, riisi oli ihan ok maustettu ja lohi oli tuoretta, mutta siinä paahdetussa kalassa napsahti ruoto suuhun, joka taisi olla ensimmäinen kerta sushia syödessä. Sijoittaisin tämän sushien osalta keskikastiin, ei huonoimmasta päästä (Haru saa sen kyseenalaisen kunnian, tosin ei se Yamatokaan mikään hehkeä ollut) mutta ei kyllä mitenkään hyväkään. Ja se soppa? Heikoin misokeitto mitä olen Stadissa saanut.

Lämmin ruoka oli väärä sana näille jälkimmäisille jutuille, koska buffasta napattu kana ja nuudelit olivat molemmat parhaimmillaankin haaleita. Eikä nämä kyllä mitään makukokemuksiakaan olleet, nuudelit erityisesti kun olivat haalean rasvaisia. Salaatit eivät nekään olleet mitään kovin ihmeellisiä, tosin se wakame on kyllä edelleenkin ihan kivan makuista.

image

Sisustus on ihan kohtuusiisti, aika uudenkarheathan nämä tilat ovat ja asiakaspaikat olivat sopivan väljät ja modernit. Tila on saatu myös miellyttävän valoisaksi, vaikka ollaankin Autotalon keskellä.

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle oli kai jotain sushivaihtoehtoja ja salaattia sekä sitä soppaa, mutta ei tänne kyllä erikseen kannata tulla. Oletan että mesta pyörii pääosin saman talon työntekijöiden varassa, tosin jos nyt ei sada, niin aina on lähistöllä kuitenkin Fuku, Sumo ja Konnichiwakin on parempi.

URL www.ravintolamakuja.fi
Puhelin 044-0570015
Osoite Fredrikinkatu 46, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.