Lapintiira

image

Sodexho korkattu. Tuli sitten mentyä tänne kun piti saada nopea ruoka jostain läheltä. Kyseesä on siis talon sisäpihalle jännästi tuusattu ravintolasali, jossa toimii Sodexhon linjastomallinen työpaikkaruokala. Ilma oli onneksi kaunis, joten tänne Lapinlahden puistikon viereen oli ihan kiva käppäillä.

An example of a Finnish workplace canteen and a pretty nondescript one at that. For a better look at how the workforce eats over here, go to Block By Dylan, Kampin Huippu or WTC.

This is also right next to the Lapinlahti Park, which has an interesting statue of Arvo Parkkila: “Man rises from rubbish bin”.

image

Linjasto piti sisällään tänään: Paistettu lohipala, sitruuna-kermaviilikastike (10,20e); Hirvimakkara, haudutettua fenkoli-sipulia; Mustapapuwok; Tomaatti-vuohenjuustokeitto (6,50e) sekä Jälkiruokavalikoima (1,40e). Ei hajuakaan miten noiden hinnoittelut meni, maksoin itse 10,20e ja otin lohta. Jotkut natiivit lappoivat lohen viereen myös hirvimakkaraa, joka joissain paikoissa on ok ja toisissa ei joten passasin itse. Pieni kyltitys olisi poikaa.

image

Soppaa en nähnyt missään, kuten en myös jälkkäreitä, enkä ole satavarma kuuluiko hintaan (webska ei oikein kerro). Mutta siis salaattia (salaattisekoitus, tomaatti, kurkku, pastasalaatti paprikalla, marinoituja punasipuleita, kidneypapuja, siemeniä ja pähkinöitä sekä pari salaattikastiketta) sekä leipää lohen ja perunan sekä haudutettujen kasvisten sivuun. Tilaus ja maksu hoidettiin kassalla. Juomaksi oli vettä, maitoa, piimää ja mehua.

image

Pastasalaatti oli ihan kiva ja ne marinoidut punasipulit herkullisia, noin muuten mentiin ihan perussetillä. Leipä oli myös sellaista normiprismakamaa, tuorejuustolevite oli raikasta. Lohi oli kohtuullisesti duunattu, ei ollut mennyt liian kuivaksi ja vaikka suolaahan nämä tällaiset työmaaruokalat pääasiassa käyttävätkin sniidusti (eli terveyssuosituksien mukaisesti) niin se kastike toi pientä lisäkivaa siihen sivuun. Perunakin oli keitetty ihan ok, ei ollut niitä kumiperunoita. Ei suinkaan pahimmasta päästä oleva linjasto, jäi kuitenkin esim. Block by Dylanin, Kampin Huipun tai WTC:n jälkeen.

image

Sisustus on hieman kolkko, mutta jännä kun katto on korkealla ja seinissä on parvekkeita yms. Ihan siisti, mutta persoonaton kalustus viimeistelee meiningin.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa. Kasvissyöjälle oli se wokki, mutta en minä tänne erikseen tulisi näillä hinnoilla safkaamaan. Läheltä löytyy kuitenkin esim. Sumo, Golden Leaf ja hieman kauempana on erinomainen Rivoletto. Lasten kanssa en viitsisi edes opetusmielessä, onhan ne jo koulussa yms nähneet näitä.

URL www.sodexo.fi/lapintiira
Puhelin 050-5969116
Osoite Lapinlahdenkatu 1 b, Helsinki
Lapintiira on 10.5.2016 rated 0.7 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.