Street Gourmet

image

Kaunis ilma saatteli minut Espan läpi Vanhan Kauppahallin Street Gourmet -ravintolaan johon aiemmin oli tarkoitus mennä, mutta eksyinkin Stadin Herkut mestaan. Tällä kertaa onnistuin hienosti ja löysin ravintolan. Tämähän tarjosi kaikenlaista paistettua juttua, kuten niitä Fish & Chipsejä (mitä olisi ehkä pitänyt ottaa kun hehkuttavat itse kaupungin parhaiksi) ja hummeriakin.

Fish & Chips and other fried food can be found at this “street food” vendor in Helsinki’s Old Market Hall.

Ok stuff, but better food can be found in Soppakeittiö or Hanoi Vietnam. For a better (or batter?) Fish & Chips go to Hard Rock Cafe.

image

Tarjolla ilmeisen staattisella listalla on: Hummeria “Bisque” kastikkeessa (14,90e), kermainen hummerikeitto (9,90e), hampurilainen lehmän- sekä kana- että kalapihveillä (9,90e), lämmin salaatti kampasimpukoilla (9,90e), blinejä graavi/kirjolohen mädillä (9,90e) sekä ranuja tempuralla/tiikeriravuilla/sinisimpukoilla/muikuilla/fritatuilla kaloilla/kanannugeteilla (9,90e). Harhaannuin vaihtoehtojen parissa hieman ja sen Fish & Chipsin sijasta nappasin kalaburgerin kun en ole pitkään aikaan vetänyt moista. Maustekastikekysely (ketsuppi, sweet chili vai sinihomejuusto) oli myös yllättävä ja päädyin siinä sinihomejuustokastikkeeseen. Tilaus ja maksu hoidetaan tullessa tiskille. Vedet ja rensselit tulevat pöytään.

image

Burgeri tuli ranujen ja dipin kanssa pöytään kohtuu nopeasti, joku kävi heittämässä take-away tilauksensa siinä välissä. Ensi vaikutelma oli ihan positiivinen, iso ja rapsakan näköinen kalapihvihän se siellä möllötti punasipulin ja salaatin kaverina. Sämpylä oli mennyt kovaksi koppuraksi, ei ihan niin pahasti kuin Naughty Brgrin vastaava, mutta vähän liikaa kuitenkin.

image

Kalapihvi oli kuitenkin ihan hyvän makuinen, mutta olisi mielestäni kaivannut jotain kastiketta kaveriksi. Kasvikset olivat tuoreita mutta näissäkin olisin toivonut sen salaatin olevan vähän isommassa muodossa, kun nyt oli pienehköä silppua jota sitten tipahteli syödessä ympäriinsä. Mutta siis ihan ok makuinen purilainen.

image

Ranut olivat ihan kohtuullisia nekin, melko rapsakka pinta ja kuuman kuohkea sisus. Ehkä näihin olisi voinut vähän enemmän suolaa ripsotella, tosin se sinihomejuustodippi korjasi aika paljon, tämähän on (melkein) aina hyvää ja tasapainotti hyvin rasvaisen oloista annosta. Nopeahko lounas turistivilinän keskellä, mutta ei tämä mikään kovin kummoinen ollut. Hietsun kauppahalli pesee kyllä Wanhan kauppahallin ihan mennen tullen ravintoloiden tasossa, vaikka onhan täällä toki hyvät Soppakeittiö ja Hanoi Vietnam.

image

Sisustus oli siisti ja jenkkidinermainen sekä koristeltu kauniilla vanhoilla kuvilla Kauppahallista sekä ympäristöstä. Kauppahalli itsessään on käsitelty jo melko monta kertaa, mutta onhan tämä aika hauska ja hieman erilainen ympäristö lounastaa. Tällä raflalla on sentään kivat penkit ja pöydätkin missä oli mukava istuskella ja pällistellä niitä jenkkejä jotka haahuilivat ympäriinsä.

image

Asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiallista. Kasvissyöjälle ei ollut mitään tarjolla. Lasten kanssa en ehkä tähän pysähtyisi.

image

Ps. Kesä.

image

URL www.facebook.com/streetgourmetsuomi
Puhelin 050-3645814
Osoite Eteläranta 12, Helsinki

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.