Weeruska

image

Veri veti taas Kallioon, kun menin lounastamaan herra L:n kanssa. Ysillä ineen ja kolmosella ulos, kesäinen keli ja Kallion kukkulat viilettivät ohi ikkunoiden ja turistien puheensorina täytti sporat. Weeruska on ollut jo pitkään to do -listalla, joten päädyin ehdottamaan sitä kohteeksi. Mesta on jo melkoisesti kaikenlaista nähnyt ravintola Lintsin kupeessa ja tarjoilee aika perusmeininkiä, pizzoja, burgereita ja sen sellaisia. Lounaaksi on kotiruokabuffa sekä lautasannoksia.

A no fuss, home-cooked buffet lunch with friendly service in the heart of Kallio, near the Linnanmäki amusement park.

For other home-cooked buffet lunches be sure to check out the excellent Raiku and Manala.

image

Tarjolla on siis keitto + salaatti jälkkärillä (8,60e) sekä lämmin ruoka -buffet (10,20e) edellisillä tai sitten lautasannoksia. Tänään buffassa oli: Kermainen lohikeitto, salaattibaari (jäävuori, punajuuri, appelsiinilohko, tomaatti, kurkku, paahdettu sipuli, perunasalaatti, maissi-herne, minimozzarella-tomaatti, kvinoasötkötys ja vinaigrette sekä Weeruskan oma sinappikastike), pari leipää (ruisleipä ja joku aavistuksen focaccian oloinen vaalea) + levitettä, punakampelaa ja rapukastiketta, perunamuussia, uunijuureksia, karjalanpaistia, vadelmamunkki ja marjarahkaa. Lautasannoksina oli tarjolla: Juustoburgeri ja maalaisranskalaiset (15e), sesam- tofuburgeri ja bataattiranskalaiset (15e), mozzarellasalaatti (11,60e), valkosipulileike ja ranskalaiset (12,60e), sienibolognese (12,60e), metsästäjänpihvi ja valkosipuliperunat (20,30e) sekä lounaspizza kolmella täytteellä (11,60e).

image

Tilaus ja maksu tiskille tullessa, otettiin molemmat tuo koko buffa. Päivän lehdet löytyvät tiskin päädystä, aseet ja liinat pöydistä ja hieman ärsyttävästi ainoa toimiva vesipiste (myös kuplivaa tarjolla) salaattibaarin vierestä. Buffa oli muutenkin hieman fragmentoitunut, joten soppa meinasi ensin jäädä väliin, mutta bongattiin joku kauhan kanssa ja mentiin perään.

image

Salaatti oli ihan perusmeininkiä, mutta joku tässä oli ihan hullun suolaista, joko se vinaigrette tai sitten se paahdettu sipuli (tai ehkä arkkiviholliseni, kvinoa!). Tuo suolaisuus peitti muut asiat alleen. Leipä oli ihan ok, tuore-/raejuustolevite oli raikasta ja tasapainotti hieman sitä suolaisuutta. Soppa oli hyvää! Kermaisen täyteläinen liemi ja juuri sopivan kypsyiset komponentit toimivat erinomaisesti yhteen ja tätä olisi voinut ihan hyvin vetää sellaisenaan lounaaksi ruisleivän kera. Hyvä lohikeitto.

image

Pääruoka olikin sitten taas melko suolaista, selvä teema tässä raflassa. Muussi oli aavistuksen liian kokkareista omaan makuun, mutta muuten ihan hyvää. Karjalanpaisti oli mehukkaan murisevaa ja porkkanat sekä sipulit olivat sopivan kypsyisiä. Mutta sen salaatin jälkeen (tai siitä johtuen) mentiin suolaisuuden kanssa ihan niillä rajoilla. Tässä olisi toiminut hyvin aavistuksen makea ja hapan puolukkahillo tasapainottavana komponenttina.

image

Loppuun heitetty kahvi oli ihan ok ja se vadelmamunkki oli jotenkin tosi kivan retro jälkkäri, vaikkakin olisin toivonut, että nämä olisivat olleet erittäin tuoreita. Valitettavasti nämä tehty reilusti aiemmin (kaupan munkkeja?) ja halkaistu tarjoilua varten. Mutta kiva että oli kunnon jälkkäri. Tämä oli ihan ok kotiruokabuffa, mutta jäi selkeästi esim. Raikun ja Manalan jälkeen.

image

Sisustus on ajan patinoima, mutta siisti ja aavistuksen hämyisä, kuten tähän konseptiin ehkä kuuluukin. Mökkimäinen kalustus ja koristelu viimeistelivät fiiliksen.

image

Asiakaspalvelu oli sujuvaa ja ystävällistä. Kasvissyöjälle oli niitä lautasannoksia, kuten se tofuburgeri tai sienibolognese. Lasten kanssa en ehkä tulisi, vaikka olihan täällä toki tilaa ihan kohtuullisesti ja syöttötuolit yms. Mutta ehkä tämä on enemmän aikuiseen makuun.

image

URL www.weeruska.com
Puhelin 020-7424270
Osoite Porvoonkatu 19, Helsinki
Weeruska on 18.5.2016 rated 1.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.