Hard Rock Cafe

image

Oli tarve käydä nopealla lounaalla ja ei tehnyt mieli kävellä kauhean pitkälle vaikka ilma oli kiva. Päätinpä sitten raksia yli Hard Rock Cafen, jossa on pitänyt jo pitkään käydä imemässä kunnon annos muovista jenkkihapatusta. Joidenkin kollegoiden kommenttien perusteella odotustaso ei ollut korkealla, mutta kaikki raflat käydään läpi, paikasta mutta ei ajasta (pääosin vain lounaita) riippumatta. Täällä on jokseenkin staattinen lounaslista tarjolla (kaikki 10e): Classic 6 oz. bacon cheese burger eli juustopurilainen ranuilla, Chicken caesar salad, Chicken chop salad eli grillattu kana-salaatti, Classic club sandwich, Beer battered fish & chips, Hickory-smoked ribs, Hickory-smoked pulled pork eli ylikypsää possua burgerissa. Loppuun Hot fudge sundae (6,45e) tai Vanilla ice cream (6,45e). Itse valitsin fish & chips, vaikka kaikki jotenkin kuullosti herkulliselta. Portaiden yläpäässä ohjataan pöytään, jossa tilataan menusta. Ihka oikea ravintola, mikä on aika miellyttävää. Halustessa voi ostaa myös virvoitusjuoman tai loppuun teen/kahvin (2,45e, joka on hieman suolainen hinta).

image

Tilauksen jälkeen napsahti pöytään condimentteja, joista oli pakko ottaa kuva. Mini-Heinz sekä pakollinen tönikkä French’s sinappia. Pääruoka saapui verrattain nopeasti ottaen huomioon ison asiakasmäärän ja sen, että olin myöhään (klo 12 jälkeen) liikkeellä. Valitettavasti pääruoka oli kuitenkin väärä, eli ribsit, jotka melkein otin silti kun annos näytti niin hyvältä. Mutta olin listaa katsoessani ajatellut että ribsit saattaisivat olla hieman liian sottaista lounasruokaa tälle päivälle ja halusin syödä kalaa (sitä tulee syötyä liian vähän). Joten odottelin sen oikean pääannoksen tulemista ja tulihan se verrattain nopeasti sekin (tehokas keittiö!) ja oli juuri sen näköinen annos kuin mitä kuvittelinkin. Ja olipas tämä yllättävän hyvää! Ranut olivat loistavan rapsakoita ja hyvin maustettuja sekä sopivan ilmavia sisältä. Ja se kala oli aivan loistavasti fritattu. En tiedä olenko näin hyvällä kuorella saanut fish & chipsiä missään. Kala kuoren sisällä oli mehukasta ja hyvin maustettua sekin. Tartar-kastike oli erittäin herkullista ja sopi kalan (sekä ranujen) kanssa hyvin. Coleslaw pienessä peltipurkissa oli ihan kiva, mutta ei noussut muun annoksen tasolle. Kaiken kaikkiaan tämä oli kliseisessä klassisuudessaan aivan mahtava (hyvä Martti!) ja taitavasti suoritettu kokonaisuus. Kannattaa ehdottomasti käydä ainakin kerran.

image

Toinen syy käydä on se sisustus. Tämä oli ihan tappiin vedetty suoritus, harikkoineen ja museoituineen kitaroineen etc. Omalla hyvin eriskummallisella tavallaan tyylipuhdas suoritus. Ja itse pidän tällaisesta (aina silloin tällöin), varsinkin kun homma on hoidettu näin huolella. Asiakaspalvelu oli nopeaa ja erittäin ystävällistä (kuten asiaan kuuluu) ja koko asiakaskokemus oli selvästi hiottu hyvin tarkkaan muottiin. Kasvissyöjälle suoraan lounaslistalta ei löytynyt mitään ja muutenkin tämä on vähän tällainen burger + ribs meiningillä duunattu, eli ei ehkä kannata. Lasten kanssa aion ihan ehdottomasti mennä ja hieman isompien lapsia sisältäviä seurueita löytyikin useita eri pöydissä. Diggasin ja menen uudestaan jossain vaiheessa.

URL http://www.hardrockcafe.fi/
Puhelin 09-42826888
Osoite Aleksanterinkatu 21, Helsinki

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.