Hanko Sushi

image

Ilma oli mitä oli, joten päädyin harhailemaan Forumin käytävillä niiden ravintoloiden luona joissa en ole vielä käynyt. Robert’s Coffeen täytetyt leivät olivat niin surullisen oloisia, että päätin jättää johonkin toiseen päivään. Fasu on periaatteessa jo “nähty”, kun pääasiassa en kahdessa ketjupaikassa käy ja Arnoldsin bagel-tarjous ei ihan hirveästi houkuttanut myöskään. Menin sitten loppujen lopuksi Hanko Sushiin ja onneksi oli jotain muutakin kuin sushia tarjolla (jotenkin se on jo nii-in nähty). Tarjolla on sushilajitelmia ja paistettuja vartaita. Sushilajitelmat: Small eli 10 kpl (9,50e), Medium eli 12 kpl (12,50e), Large eli 14 kpl (15,50e), Yakitori eli Grillattu kanavarras * 4 + riisi (12e) sekä Yakishake eli Grillattu lohivarras * 4 + riisi (12e). Kaikkiin kuuluu misokeitto sekä vihreä tee. Itselle valikoitus yakitori. Tilaus ja maksu suoritetaan tiskille ja tämä oli ilahduttavan selkeästi indikoitu kyltillä ja yleisellä asiakkaiden flowta ohjaavalla ravintolan rakenteella. Pöytään istumaan ja odottelemaan.

image

Miso ja tee tulivat hyvin nopeasti istahtamisen jälkeen ja lämmittivät mieltä ja kieltä. Miso ei ollut mitään tavallisesta poikkeavaa, vaan ihan perushyvää, mutta vihreässä teessä oli jokin jännä ja miellyttävä makumaailma. Näillä oli hyvä aloittaa ruokailu. Pääruokakin tuli nopeasti pöytään, vaikka asiakkaita ravintolassa oli kuitenkin jonkun verran. Annos oli kauniisti aseteltu lautaselle ja saatu harmonisen sekä värikkään oloiseksi. Neljä kanavarrasta olivat hyviä, tosin hieman olisin kaivannut lisää tekstuuria näihin, josko kuumemmalla liekillä olisi tullut pientä pintaakin. Maustettu majoneesi sopi näihin erittäin hyvin ja lautasen sivulle aseteltu pienimuotoinen salaatti antoi kivan lisän annokseen. Salaatti koostui marinoiduista punasipuleista sekä kurkunpaloista. Näihin molempiin oli saatu erittäin hyvät maut mukaan ja kokonaisuutena annos oli erittäin hyvä, parempi kuin muistinkaan Hanko Sushin olevan. Riisikasa oli myös hyvää, kuten sushi-ravintolalta voi odottaakin. Tämä oli maustettu kivasti ja riisi alkumison kanssa sai kokonaisuuteen riittävän ruokaisuuden, ettei jäänyt nälkä, vaikka kevythän tämä tietysti on.

image

Sisustus noudattaa Hanko Sushin suomalais-japanilais meininkiä, eli simppeliä ja yhdenmukaista kalustusta ja pelkistetty asiakaskohtaaminen, tiski jonka takana häärätään ja josta tilataan ja sitten pöydät joissa istuskellaan lyhyt tovi. Sinänsä tämä ei ole mikään pitkän ruokailun paikka vaan enemmän kallellaan pikaruokaan, mutta sopii toki konseptiin. Kovastihan tässä ollaan toki kaupakeskuksen käytävän vieressä, mutta aidoilla ja kasveilla on saatu kuitenkin jonkinasteinen yhtenäinen alue muodostettua. Kasvissyöjälle täällä ei oikein ole mitään järjellistä, kuten ei yleensäkään sushipaikoissa, ehkä kalja ja edamamesalaatti on lähinnä sitä, mutta ei ehkä suositeltava lounaaksi. Lasten kanssa tänne tulisi ihan mielellään ja mammapartio löytyikin viereisestä pöydästä syöttötuolia käyttävien kavereiden kera, hyvin näytti toimivan ja vaunutkin mahtuivat hienosti pöydän viereen.

URL http://www.hankosushi.fi/
Puhelin 040-6548282
Osoite Mannerheimintie 20, Helsinki

 

Hanko Sushi on 9.2.2015 rated 2.5 of 5

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.